Kort

Fly til Canada | Billige flybilletter

Fly til Canada

Canada er arealmæssigt verdens næststørste land, men med et relativt lavt indbyggertal (det 37. højeste antal) er der masser af plads at boltre sig på og masser af natur- og storbyoplevelser for alle slags rejsende. Canada er også et af verdens rigeste lande, der er rig på moderne arkitektur såvel som historiske bygninger fra kolonitiden.

De multikulturelle storbyer har hver deres karaktertræk, men byder alle på spændende aktiviteter og arrangementer, kulinariske oplevelser, museer, parker samt livlige barer og natklubber.

Opdateret oktober 2017

Visum
Visumfri i op til 6 måneder, men der skal ansøges om indrejsetilladelse. Særlige regler gælder for indrejse med mindreårige børn. Se her for yderligere oplysninger.

Sæson
Klimaet i Canada varierer enormt på grund af landets størrelse og vekslende geografi. Mod de sydlige kyster er klimaet nogenlunde som i Danmark, mens for eksempel Toronto typisk er utrolig varm om sommeren og utrolig kold og snerig om vinteren. Udsvingene kan være endnu større i de mindre befolkede egne nordpå.

Rejser til Canada
Det er kun muligt at flyve direkte fra Danmark til Canada fra København, men med en eller flere mellemlandinger kan du også rejse via de fleste andre danske lufthavne. Går du efter de billigste flybilletter til Canada, er det generelt en god idé at bestille dem i god tid. Hos os kan du også oprette en prisagent, som holder øje med billetprisen for dig, så du kan slå til, når den er billigst.

Danske lufthavne med direkte forbindelse til Canada

Københavns Lufthavn Du kan flyve direkte fra Kastrup til Toronto flere gange om ugen hele året.

Flyselskaber som flyver til Canada
Air Canada står for den eneste direkte flyrute mellem Danmark og Canada. Hvis du rejser fra en anden lufthavn end København og alligevel skal mellemlande undervejs, så har du også en lang række andre flyselskaber at vælge mellem, heriblandt Lufthansa, KLM, SAS, WOW air, British Airways og mange flere. Se alle flyselskaber som flyver til Canada.

Lufthavne i Canada
Der er mange hundrede lufthavne i Canada. 13 af dem fungerer som internationale lufthavne, som er fordelt over det meste af landet, men er talrigest i de sydlige provinser, hvor der også er flest indbyggere. De fem travleste lufthavne er:

Toronto Pearson Internationale Lufthavn 

Vancouver Internationale Lufthavn

Montréal-Pierre Elliott Trudeau Internationale Lufthavn

Calgary Internationale Lufthavn

Edmonton Internationale Lufthavn

Offentlig transport
Skal du fra den ene del af Canada til den anden, er det hurtigst at flyve. Faktisk er det så almindeligt at flyve indenrigs i Canada, at du kan ”lufttomle” med vandfly i den nordlige del af landet. På mindre afstande kan du benytte den offentlige transport med diverse intercity-busser og tog. I storbyerne er der både sporvogne, metroer og busser samt taxier. Du kan også vælge at leje en bil og selv udforske de store vidder.

Åbningstider
Butikkernes åbningstider varierer fra provins til provins, men ofte holde forretningerne åbent fra omkring 9 til 20 og lidt kortere om søndagen.

Drikkepenge
På restauranter er det normalt at give 15 % i drikkepenge, men 20 % er bestemt ikke uhørt for god service. Massage, frisør og lignende er også 15 – 20 %.

Nødstilfælde
Danmarks Ambassade i Canada: 47 Clarence Street, Suite 450, Ottawa, ON, KIN 9K1 Tlf.: + 613 562 1811 E-mail: ottamb@um.dk

Alarmtelefon: 911

Feriemål i Canada

Toronto Canadas største by og et af de helt store kulturcentre i Nordamerika. Toronto er hjem for en række fantastiske museer, festivaler – og så kan du også tage en tur på stranden.

Vancouver Strande og badevand om sommeren, skibjerge og varme kilder om vinteren – et væld af kreative restauranter og caféer året rundt. Og faktisk kan du på nogle dage både få en dukkert og kridte skistøvlerne.

Montreal Underholdende, hipt, energisk og smukt. Her er alt, hvad turister kan ønske sig af moderne og historiske attraktioner.

Niagara Falls En af verdens mest berømte turistattraktioner ligger delvist i Canada og delvist i USA. Kom helt ind under de smukke vandfald om sommeren – eller tag af sted om vinteren, hvor du næsten kan have dem helt for dig selv.

Prince Edward Island Uanset hvor i Canada du befinder dig, er du i eller tæt på storslået natur. Det gælder eksempelvis Canadas eneste øprovins, Prince Edward Island i Atlanterhavet, som blandt andet er kendt for sine smukke sandstrande, klipper, moser og rige dyreliv.

Hurtige fakta

Hovedstad: Ottawa

Areal: 9.984.670 km2

Indbyggertal: Cirka 35,4 mio.

Valuta: Canadiske dollar ($)

Landekode: +1

Religion: 67 % kristne, 24 % uden religion

Tidszone: UTC-3,5 – UTC-8

Officielt sprog: Engelsk og fransk 

De priser, der vises på denne side, er kun anslåede laveste priser. Fundet de seneste 45 dage.