Kort

Fly til Portugal | Billige flybilletter

Skønne badestrande, historiske storbyer med moderne snit, små søvnige fiskerbyer og flere paradisøer i Atlanterhavet. En ferie i Portugal kan være lige, hvad du har lyst til!

Visum

Visumfrit i op til 90 dage med dansk pas. Se yderligere oplysninger her. http://um.dk/da/rejse-og-ophold/rejse-til-udlandet/pas-og-visum/portugal-pas-og-visum/

Sæson

Det meste af landet har et lunt Middelhavsklima med tørre somre og våde vintre.

Kom omkring

Det offentlige transportsystem i og omkring Lissabon og Porto er ret effektivt. Derudover går der tog mellem de fleste storbyer. Ture til mindre befolkede steder kræver bus og kan være tidskrævende – alternativt er det naturligvis muligt at leje bil.

Åbningstider

Mange steder har butikkerne åbent fra 9 eller 10 til 19 mandag – fredag og til kl. 13 om lørdagen. De fleste storcentre har dog åbent til kl. 22.

Drikkepenge

Det er ikke kutyme at give drikkepenge i Portugal. 10-15 procent på restauranter regnes for at være ekstremt gavmildt og forventes kun for ualmindelig god service.

Information og nødstilfælde

Danmarks ambassade i Lissabon: Rua Castilho 14.C.3, 1269-077 Lissabon Tlf.: +351 21 351 2960 E-mail: lisamb@um.dk

Alarmtelefon: 112

Seværdigheder

1. Algarve: Mange forbinder Portugal med sol og badeferie, og mange af landets bedste strande ligger langs Algarve-kysten, hvor de kilometer lange sandstrande suppleres af masser af små, hyggelige landsbyer.

2. Lissabon: Portugals hovedstad er ekstrem hyggelig med både historie og kultur i højsædet. Smukke gamle bygninger blandet sig med masser af mode, og så kan du tage på dagstur til bjerge med forrygende udsigter.

3. Porto: Det nordlige Portugals hovedstad har lagt navn til både et land og til portvin. Det gamle romantiske centrum og de små gader og stræder er hyggelige dagen lang og ekstra romantiske om aftenen, når solen går ned og cafeer, barer og restauranter åbner.

4.Sintra: Lord Byron kaldte Sintra for den smukkeste lille by i verden på grund af sin smukke naturomgivelser og arkitektoniske vidundere som Palácio Nacional da Pena og Castelo dos Mouros. Du kan også prøve flere unikke lokale fiskespecialiteter.

5. Azorerne: Portugal har flere øer i Atlanterhavet, og den lille øgruppe Azorerne omkring 1500 kilometer vest for fastlandet er blandt de smukkeste. Lækre strande, blomsterdale, små landsbyer og azurblå laguner gør disse 9 små øer til et skønt feriemål.

Hurtige fakta

Indbyggertal: Cirka 10 800 800

Valuta: Euro (EUR)

Landekode: 351

Religion: Fortrinsvis romersk-katolsk

Tidszone: UTC

Officielt sprog: Portugisisk 

De priser, der vises på denne side, er kun anslåede laveste priser. Fundet de seneste 45 dage.