Kort

Fly til Tyrkiet | Billige flybilletter

Tyrkiet er et spændende land, hvor Europa og Asien mødes både kulturelt og geografisk ved Bosporusstrædet, der samtidig deler landets største by, Istanbul. Her kan du ligesom i resten af landet se historiske ruiner og prægtige bygningsværker som den enestående Hagia Sofia. 

Den tyrkiske natur byder på høje bjerge og særegne sletter med månelignende landskaber og ikke mindst de eftertragtede, smukke sandstrande langs middelhavskysten, hvor turister fra hele verden valfarter til. Her er plads og aktiviteter til både festglade unge mennesker, børnefamilier og kulturrejsende, der hovedsagligt kommer for at se de mange fascinerende seværdigheder.

Opdateret november 2017

Visum

Visumfri i op til 90 dage, passet skal være gyldigt mindst 150 dage ved indrejse. Se yderligere oplysninger.

Sæson

Klimaet i Tyrkiet varierer meget i de forskellige regioner. De mest populære destinationer ligger ud til Middelhavet og har varme somre og relativt milde vintre. Det centrale Tyrkiet har derimod meget kolde vintre med temperaturer helt ned til minus 30/40 grader. Der er også stor forskel på, hvor meget nedbør regionerne får, hvor sortehavskysten er det vådeste område med omtrent 2200 mm regn om året. Sommeren er generelt højsæson for alle tyrkiske feriedestinationer, men nogle steder bliver så varme, at det et besøg i efteråret eller foråret kan være at foretrække. Med andre ord bør du kigge på den lokale vejrudsigt, inden du booker din rejse.

Rejser til Tyrkiet

Hele året er der masser af direkte flyafgange at vælge mellem fra Danmark til Tyrkiet, fx kan du flyve direkte fra både Billund og København til Istanbul både sommer og vinter. Hvis du er på udkig efter de billigste flybilletter til Tyrkiet, er det generelt en god idé at bestille dem i god tid. Brug Skyscanners søgeværktøj til at finde den bedste billet på din foretrukne rejsedag. Du kan også oprette en gratis prisagent, som holder øje med billetprisen for dig, så du kan slå til, når den er billigst.

Danske lufthavne med direkte forbindelse til Tyrkiet

Københavns Lufthavn Du kan flyve direkte fra København til Ankara, Istanbul, Antalya og Konya hele året, der er dog flest afgange i sommerhalvåret på flere af ruterne, hvor du også kan flyve direkte til Izmir og Gazipasa Lufthavn, der er den nærmeste lufthavn til Alanya.

Billund Lufthavn Flyv direkte fra Billund til Istanbul hele året og til Antalya primært i sommermånederne.

Aalborg Lufthavn Fra slutningen af marts til cirka slut oktober kan du flyve direkte til Antalya/Alanya med flere forskellige flyselskaber og charterbureauer.

Flyselskaber som flyver til Tyrkiet

Der er mange flyselskaber, som flyver til Tyrkiet, fra Danmark flyver blandt andre Turkish Airlines, Pegasus Airlines, Atlasglobal, SunExpress og Primera Air direkte til forskellige tyrkiske lufthavne. Derudover flyver en lang række andre flyselskaber også til Tyrkiet fra andre lande, heriblandt KLM, Lufthansa og Norwegian.

Lufthavne i Tyrkiet

Der er 35 internationale lufthavne i Tyrkiet og 22 indenrigslufthavne, hvoraf 16 har faste passagerruter. Lufthavnene dækker stort set hele landet, men er især koncentreret i byer ved Middelhavskysten. Tyrkiets fem travleste lufthavne er:

Atatürk International Airport (Istanbul)

Sabiha Gökcen International Airport (Istanbul)

Antalya Airport

Esenboga International Airport (Ankara)

Adnan Menderes Airport (Izmir)

Offentlig transport

Skal du fra den ene ende af landet til den anden, er indenrigsfly ofte den bedste løsning til rimelige priser, kan du ikke få et direkte fly, kan du næsten altid få en forbindelse via Ankara eller Istanbul. Tyrkiet har også et glimrende netværk af langdistancebusser, som i mange tilfælde er hurtigere end togene, der dog er billigere og stadig komfortable. Der er dog relativt få togstrækninger, og de fleste er gamle, langsommelige dieseltog. Der kører ofte små busser i og nogle steder mellem byerne, som kaldes dolmuş eller Minibüs i Istanbul, og der er også mange færgeforbindelser i landet. I Ankara kan du benytte et stort netværk af busser, metroens to linjer og en forstadstogbane. I Istanbul er der foruden alle busser og dolmuş/Minibüs også stort letbanenetværk, som inkluderer en undergrundsbane, fire sporvognsruter og flere andre specialruter. 

Åbningstider

I udgangspunktet holder de fleste butikker lukket om søndagen dog undtaget Shopping centre, der ofte har åbent alle dage klokken 10-22. Almindelige butikker - også i basarene – åbner mellem cirka 8-9.30 og lukker klokken 19. I Middelhavsområdet holder mange banker, offentlige kontorer og andre virksomheder lukket midt på dagen i sommermånederne. 

Drikkepenge

Drikkepenge er vidt udbredte, særligt i turistområder, men beløbet bør også afspejler serviceniveauet. Giv stuepigen ca. 10 TRY pr. person pr. uge og piccoloen ca. 2-3 TRY pr. kuffert, hvis du kan finde en. På små spisesteder runder man normalt op eller giver tjeneren omkring 5 procent og på de finere restauranter gives der normalt 10-15 procent. I taxier betaler man som regel en fast pris, der aftales på forhånd, men du kan evt. give 2-3 TRY på korte ture.

Nødstilfælde

Danmarks Ambassade i Tyrkiet: Mahatma Gandhi Caddesi 74, 06700 Gaziosmanpasa, Ankara
Telefon: +90 (312) 446 57 20 - E-mail: ankamb@um.dk

Alarmtelefon: 112

Feriemål i Tyrkiet

Ankara Hovedstaden har ry for at være en kedelig betonjungle, og de fleste turister skynder sig derfor videre til fx Konya eller Kappadokien-området. Men Ankara har masser at byde på, og det er ikke mindst spændende at se, hvordan byen har udviklet sig fra ca. 20.000 indbyggere til lidt over 4,5 millioner på under 100 år. Resultatet er en pærevælling af kulturer og traditioner fra hele landet, tyndet ud af et stort antal internationale diplomater og forretningsfolk. De mange udenlandske ansatte betyder også, at byen har en langt højere serviceniveau end resten af landet.

Istanbul Det tidligere Konstantinopel er Tyrkiets største by og verdens eneste større by, som breder sig over to kontinenter. Byen er landets kulturelle højborg, se de smukke kirker og moskeer som Hagia Sofia og Den Blå Moske, gå på opdagelse i Grand Bazaar, et af verdens største markeder, gå på museum, fyr den af i nattelivet og kom til hægterne i et tyrkisk bad.

LÆS OGSÅ: 10 uforglemmelige oplevelser i Istanbul

Antalya Byen er den største på den Tyrkiske Riviera ud til middelhavet, og selvom Antalya har meget at byde på, er den for mange turisters vedkommende kun et springbræt til deres all inclusive ophold i en af de populære badebyer som Belek eller Side. For mange danskere går dog turen videre til Alanya, der dog også har en nærmere lufthavn i Gazipasa. I Antalya kan du både udforske den fine gamle bydel, Kaleici, med mange romerske ruiner, besøge byens attraktioner som zoo og naturparken, Aqualand, Akvarium og forlystelsesparken Aktur Lunapark Antalya samt shoppe, ligge på stranden og deltage i nattelivet.

Bodrum Endnu en by på middelhavskysten, som især er kendt for Mausoleet i Halikarnassos, der blev opført omkring år 350 f.Kr. og er et af Oldtidens Syv Underværker. Der er dog ikke meget tilbage i dag, men du kan også se mange andre spændende ruiner og fortidslevn som Bodrum Slot. Nyd den gamle by, restauranter og natteliv og selvfølgelig de dejlige badestrande.

Kappadokien (Cappadocia/Kapadokya) Et fortryllende måneagtigt landskab, som ligger i det centrale Tyrkiet med Necsehir som provinshovedby. Du kan fx overnatte i Ürgüp, der har nogle af områdets bedste hoteller, restauranter og natteliv. Herfra er det nemt at komme rundt til de mange seværdigheder, som tæller kæmpe uudforskede, underjordiske byer, huse og kirker hugget ud af klipper og de smukke kegleformede bjergformationer, som kaldes jordpyramider og hoodoos eller tent rocks på engelsk. Det er ikke for ingenting, at Kappadokien er optaget på UNESCO’s Verdensarvsliste.

Hurtige fakta

Hovedstad: Ankara

Areal: 783.356 km2

Indbyggertal: Næsten 80 mio.

Valuta: Tyrkiske lira (TRY)

Landekode: +90

Religion: 65 % sunni-muslimer, 4 % shia-muslimer, 14 % andre muslimer

Tidszone: UTC+3 

Officielt sprog: Tyrkisk

De priser, der vises på denne side, er kun anslåede laveste priser. Fundet de seneste 45 dage.