Kort

Fly til Ungarn | Billige flybilletter

Fly til Ungarn

Ungarn deler grænser med hele syv forskellige lande og har en rig og varieret historie. Efter at have været under flere regimer flyttede ungarerne til området i slutningen af det 9. århundrede og siden har folket i lange perioder delt rige med andre.

Visum

Visumfrit med gyldigt dansk pas. Se her for yderligere oplysninger

Sæson

I Ungarn er der et kontinentalt klima, så somrene er varme – i ekstreme tilfælde over 40 grader – mens vintrene er kolde – koldeste målte temperatur er -35 grader.

Kom omkring

Ungarn har et stjerneformet jernbanenetværk med Budapest som centrum. Desuden kan du tage bussen både regionalt og lokalt.

Åbningstider

Butikkernes åbningstider er typisk fra mandag til fredag fra 10 til 18. De fleste storcentre har desuden søndagsåbent.

Drikkepenge

10 – 15 % på restauranter og 10 % i taxa og hos frisøren er normen. Skal du i spa, er 500 forint til massøren almindeligt, mens et eller to hundrede er nok til personalet, der holder øje med værdigenstande.

Information og nødstilfælde

Danmarks ambassade i Ungarn: Határőr út 37, H-1122 Budapest Tlf.: (+36 1) 487 9000 E-mail: budamb@um.dk

Alarmtelefon: 112

Seværdigheder

1. Budapest: Ungarns hovedstad regnes for en af verdens smukkeste byer og kaldes ofte for ”Østens Paris”. Trods et væld af stolte gamle bygningsværker har byen et meget ungdommeligt præg med blandt andet et yderst aktivt natteliv.

2. Pécs: Denne by i det vestlige Ungarn blev grundlagt af romerne omkring Kristi fødsel under navnet Sopiana og er spækket med masser af tidlige kristne monumenter. Mest berømt er det kristne Nekropolis fra 300-tallet.

3. Tihany: En historisk halvø på Balatonsøens nordlige kyst. Bad i søen, se de historiske bygninger i Tihany by (ikke mindst det imponerende slotslignende kloster fra 1055) – der er i det hele taget flere turist- og badevenlige steder omkring Centraleuropas største sø.

4. Sopron: En smuk afsides by i det nordvestlige Ungarn. Sopron er berømt for sine romerske bymure, kirker, museer og Taródis borg – og for sine vine. Byen ligger ikke langt fra søen Ferto, der delvist ligger i Ungarn, delvist i Østrig.

5. Lillafüred: En by i det nordøstlige Ungarn. Her er blandt andet tre smukke grotter og et vandfald med Hamörifloden og Bükk-bjergene i det omkringliggende landskab.

Hurtige fakta

Indbyggertal: Cirka 9 879 000

Valuta: Ungarske forint (HUF)

Landekode: 36

Religion: Cirka 37 % romersk-katolske, 11 % ungarske reformerede calvinister

Tidszone: UTC+1

Officielt sprog: Ungarsk 

De priser, der vises på denne side, er kun anslåede laveste priser. Fundet de seneste 45 dage.