Kort

Fly til Málaga

Opdateret november 2016

Find billige flybilletter til Malaga Lufthavn

Overvejer du en tur til Solkysten, er der hele året masser af afgange til Malaga Lufthavn at vælge mellem. Brug Skyscanner til at finde enten den billigste flybillet til Malaga Lufthavn eller den hurtigste flyvetur. Du kan få flybilletter helt ned til omkring 100 kroner for en enkeltbillet, hvis du slår til på det rigtige tidspunkt. Den direkte flyvetur varer cirka 3,5-4 timer.

Med Skyscanner kan du søge efter billige flybilletter på alle årets dage eller den billigste måned at flyve i, du kan også sammenligne dagspriserne for en hel måned ad gangen. Du klikker på datofeltet og vælger ’Hele måneden’ og så enten den ’Billigste måned’ eller den specifikke måned, du ønsker at rejse i.

Læs mere i 10 trin der sikrer dig billige flybilletter – nemt og hurtigt

Flyselskaber som flyver til Malaga Lufthavn

Adskillige flyselskaber flyver fast direkte fra Danmark til Malaga, heriblandt Norwegian, Ryanair, SAS og Vueling Airlines. Nogle af dem flyver fra flere lufthavne for eksempel Ryanair, som flyver fast fra både København og Billund, og Norwegian flyver både fra København og Aalborg.

Se også Flyselskaber, som flyver til Malaga

Til og fra Malaga Lufthavn

Malaga-Costa del Sol Lufthavn ligger omtrent 8 km sydøst for Malaga centrum og er trafikalt velforbundet med hele Costa del Sol. Lufthavnen har tre sammenhængende terminaler, men stort set al transport til og fra lufthavnen går gennem Terminal 3.

Lufthavnens togstation ligger i Terminal 3, herfra kan du tage toget til og fra byens centrum på 12 minutter for knap 13 kroner eller køre til fx Torremolinos og Fuengirola. Uden for terminalen stopper Ekspresbussen, som kører til centrum på et kvarter til cirka 22 kroner. Diverse regionalbusser, langdistancebusser og taxier holder også uden for T3.

Hvis du vil leje en bil i lufthavnen, skal du i stedet gå til Terminal 2, hvor biludlejningsfirmaerne har skranke i ankomstområdet. Læs mere om billeje i Malaga Lufthavn

Faciliteter i Malaga Lufthavn

Der er gratis, tidubegrænset wi-fi i hele lufthavnen, der er Spaniens fjerde travleste lufthavn. Terminal 3 har de bedste faciliteter, men du kan hurtigt gå mellem terminalerne. Der er et apotek, hæveautomater og turistkontor i ankomstområdet T3, og du kan veksle valuta i både T2 og T3. Hvis du rejser med børn, er der legeområde i Terminal 2. Flyentusiaster kan besøge Luftfartsmuseet, der ligger en kort afstikker fra selve lufthavnen.

Du kan købe adgang til VIP Loungen, hvor du kan nyde forskellige drikkevarer og snacks, se tv, læse aviser med mere inden afgang. Du betaler cirka 200 kroner ved døren eller du kan bestille plads online, så koster det knap 150 kroner. Børn op til 5 år kommer med gratis, mens børn på 6-10 år koster omtrent halvdelen af en voksen. Loungen ligger i T3 på 2. sal.

Der er mange spisesteder, caféer og barer at vælge mellem, når sulten melder sig. De fleste ligger i T3 i afgangsområdet efter sikkerhedskontrollen og byder bl.a. på alt godt fra havet, fastfood og søde sager. I det offentlige område er der også flere muligheder, uanset om du bare vil have en hurtig kop kaffe eller et helt måltid.

Vil du shoppe i lufthavnen, er det bedste udvalg også i T3 i afgangsområdet. Her kan du købe tøj, elektronik, souvenirs og meget andet. Der er også adskillige toldfri butikker i terminalen, hvor du kan købe tobak, parfume osv. Der er også en toldfri butik i T2.

Bedste rejsetid

Malaga er en helårsdestination med et konstant udbud af kulturelle arrangementer, markeder og festivaler. Om sommeren kan du kombinere museumsbesøg og shopping med afslapning på stranden. Andre besøgende foretrækker foråret og efteråret, hvor temperaturene er knap så høje. Om vinteren kan du gå på julemarkeder, højmesser eller tilbringe en dag på ’Sierra Nevadas’ pister under 2,5 times kørsel fra Malaga.

Vejret i Malaga

Solkysten fortjener i den grad sit navn, særligt i sommermånederne er der smæk på lyset og varmen med typiske dagstemperaturer omkring 30 grader. Malaga bliver lige som resten af Costa del Sol knastør i løbet af sommeren, hvor det stort set ikke regner fra juni til august. Om vinteren er den laveste gennemsnittemperatur cirka 12 grader. Vandtemperaturen kommer sjældent under 15 grader, så du behøver ikke være vinterbader for at tage en dukkert uden for højsæsonen.

Attraktioner og seværdigheder i Malaga

Malaga er fuld af kulturelle og kulinariske oplevelser, historiske seværdigheder, topshopping og har et sprudlende natteliv. Med byens ideelle placering ved kysten og tæt på grønne, rekreative områder med bjerge og søer er der også gode muligheder for udendørsaktiviteter året rundt.

Malagas hovedattraktion er Alcazabra, der er en maurisk fæstning fra det 11. århundrede. Sammen med Castillo de Gibralfaro var det tidligere byens forsvarsanlæg, hvor besøgende kan få både historisk indsigt og en fantastisk udsigt over byen og havet. Maleren Pablo Picasso er født i Malaga, og du kan besøge både hans barndomshjem og selve Picassomuseet. Foruden hans værker viser byens museer mange andre fine kunstsamlinger.

Blandt Malagas mange andre attraktioner bør du heller ikke snyde dig selv for en tur forbi katedralen - i folkemunde La Manquita - Den Enarmede Dame og det antikke Amfiteater, der var i brug helt frem til 1300-tallet. Vandlandet Parque Acuatico Mijas ligger en halv times kørsel fra Malaga og er en oplagt dagsudflugt, hvis du rejser med børn. I kan også besøge ulvene i Lobo Park cirka 50 km nord for Malaga.

Læs mere om Solkystens hovedstad i vores Rejseguide til Malaga

Flere tips

Ønsker du hjælp til at finde et hotel i Malaga, kan Skyscanners søgefunktion også hjælpe. På Hoteller i Malaga kan du læse mere om byens kvarterer, sammenligne priser og faciliteter på overnatningssteder og se, hvornår de har ledige værelser.

Læs også De 10 bedste oplevelser i Malaga

Er du fleksibel med hensyn til, hvor du flyver til? Søg efter lufthavne i nærheden for at få større besparelser.

Lufthavne i nærheden af Málaga

Ofte stillede spørgsmål

Der er én lufthavn i Málaga: Málaga.
Delta, Gulf Air, Transavia France, KLM, transavia, Danish Air Transport, Eurowings Europe og Kenya Airways flyver alle direkte til Málaga.
Den billigste måned at flyve til Málaga i er februar.

De priser, der vises på denne side, er kun anslåede laveste priser. Fundet de seneste 45 dage.