Kort

Fly til Istanbul

Tyrkiets største by er en af de vigtigste i verdenshistorien og den eneste, der ligger på to kontinenter, Europa og Asien.

Der er fundet tegn på mennesker i området helt tilbage i 7000 f.Kr., mens Kong Byzas grundlage byen som Byzans i 680 f.Kr.. Under forskellige herredømmer skiftede storbyen navn til Konstantinopel og siden Istanbul. Byen har været en af de vigtigste i oldtidens Grækenland, Romerriget, det Osmanniske rige og Tyrkiet.

I dag byder Istanbul på paladser, moskéer, borge, kirker, tyrkiske bade, fremragende spisesteder, vandpiber, topfodbold og meget mere fra årtusinders europæisk og asiatisk indflydelse.

Visum

Visumfri i op til 90 dage med pas, der er gyldigt seks måneder efter indrejse og har flere tomme sider. Læs her for yderligere info.

Sæson

Istanbul har middelhavsklima, men er så stor, at der alligevel kan være relativt stor forskel på den nordlige og sydlige ende. Typisk er det dog ned til 4-5 grader om vinteren og op mod 30 grader i juli og august.

Kom omkring

Det kan være indviklet at finde rundt i Istanbuls offentlige transportsystem af metro, sporevogn og busser og både, men Transport i Istanbuls hjemmeside er en glimrende hjælp til at finde de rigtige ruter.

Åbningstider

Meget varierende. Museer normalt tirsdag – søndag fra 8.30 til 17.30, butikker mandag – lørdag fra 10.00 – 20.00 og banker mandag – fredag fra 9.00 – 17.00 (dog lukket fra 12.30 – 13.30).

Drikkepenge

Drikkepenge er normalt på cirka 10 procent på caféer og restauranter (hvis de er inkluderet, vil der stå ”dahil” i bunden af regningen). I tyrkisk bad er drikkepenge normalt omkring 25 procent.

Information og nødstilfælde

Det Danske Generalkonsulat i Istanbul: Trump Towers Büyükdere Cad. No: 1 Kule 2, Daire 463, 34387 Şişli/Istanbul Tlf.: +90 (212) 359 19 00

Seværdigheder

1. Hagia Sophia: Den 1500 år gamle tidligere kirke og moske, betragtes som indbegrebet af byzantinsk arkitektur, og er i dag et museum.

2. Bosporus: Strædet, der deler Europa og Asien går tværs gennem Istanbul. I lys og mørke kan man sejle, mens man nyder synet af den gamle by fra vandet.

3. Den Store Basar: 61 overdækkede gader med over 3.000 butikker med alt fra lokalt håndværk til falske varemærker.

4. Topkapi-paladset: Osmannernes royale palads blev i 1924 omdannet til museum og har siden 1985 været på UNESCOs Verdensarvsliste.

5. Tyrkisk bad: 60 af Istanbuls 237 Hamams er stadig i brug, så der er nok at vælge imellem.

Hurtige fakta

Indbyggertal: Cirka 13 600 000

Valuta: Tyrkisk lira (TRY)

Landekode: 90

Religion: Officielt sekulær, dog primært Islam

Tidszone: UTC+2 (+1)

Officielt sprog: Tyrkisk

Find hotel i Istanbul

Hotel i Istanbul

Er du fleksibel med hensyn til, hvor du flyver til? Søg efter lufthavne i nærheden for at få større besparelser.

Lufthavne i nærheden af Istanbul

Ofte stillede spørgsmål

Der er 2 lufthavne i Istanbul: İstanbul og İstanbul Sabiha Gökçen.
Gulf Air, Oman Air, Transavia France, transavia, Nouvelair, GOL Linhas Aéreas, Badr Airlines og Azerbaijan Airlines flyver alle direkte til Istanbul.
Den billigste måned at flyve til Istanbul i er januar.

De priser, der vises på denne side, er kun anslåede laveste priser. Fundet de seneste 45 dage.