Kort

Fly til Thailand | Billige flybilletter

Få steder i verden kan som Thailand tilbyde så fantastiske strande, skønne øer og dybe jungler og være så afslappede, venlige og gæstfri omkring det hele. Besøg fx Railay, som ofte er blevet kaldt verdens bedste strand, og de eventyrlige Phi Phi-øer, hvor filmen The Beach blev optaget. Her og mange andre steder i det sydlige Thailand er forholdene for både solbadning, badning, snorkling og dykning forrygende – og så er maden også billig, sund og lækker, ligegyldigt hvor stærke retter du kan klare.

Længere nordpå kan du opleve eventyr af en helt anden type, men af samme kvalitet. Tag på opdagelse i templerne og markederne i storbyjunglen Bangkok, på guidet tur i den grønne jungle uden for Chiang Mai og Chiang Rai eller tilbring eftermiddagen ved det skønne syvetagers Erawan-vandfald i Kanchanaburi, hvor de små doktorfisk bider død hud af mennesketæer og sørger for naturens helt egen fiskespa. Thailand har mange spændende oplevelser til alle slags rejsende.

Opdateret oktober 2017

Visum
Visumfri i op til 30 dage for turister og dit pas skal være gyldigt mindst seks måneder frem fra indrejsedatoen. Se her for mere information.

Sæson
Thailand har to forskellige klimaer, hvor den sydlige landsdel har tropisk monsunklima og den nordlige del har tropisk savannaklima. I syd/sydøst er der nogenlunde lige varmt hele året, og regntiden varer groft sagt fra maj-oktober for Phukets vedkommende, mens det meste regn falder mellem september og december på Koh Samui. I nord er der tre årstider, så der er varmt og tørt fra november til februar, og så bliver det endnu varmere og tørre fra februar til maj, mens det fra maj til november er varmt og vådt. Overordnet set får Thailand langt mere regn, end vi gør i Danmark, til gengæld falder det tit i korte, hårde byger, der bliver afløst af solskin. 

Rejser til Thailand
Den eneste faste flyrute mellem Danmark og Thailand går via København til Bangkok, men du kan sagtens flyve til Thailand fra flere andre danske lufthavne og til andre thailandske byer, hvis du mellemlander undervejs. Hvis du leder efter de billigste flybilletter til Thailand, kan det godt betale sig at flyve uden for højsæsonen, og booker du din billet i gennemsnit 30 uger før afgang, får du som regel den bedste pris.

Danske lufthavne med direkte forbindelse til Thailand

Københavns Lufthavn Du kan flyve direkte til Bangkok Suvarnabhumi Lufthavn flere gange om ugen hele året.

Aalborg Lufthavn I vinterhalvåret afgår der direkte charterfly til Phuket.

Flyselskaber som flyver til Thailand
Norwegian og Thai Airways flyver direkte fra København til Bangkok. Du kan også flyve via en anden storby fx Amsterdam, London eller Singapore og vælge mellem mange flere flyselskaber. Se alle flyselskaber som flyver til Thailand.

Lufthavne i Thailand
Der er knap 40 thailandske lufthavne med kommercielle ruteflyvninger, hvoraf 11 er internationale lufthavne. De fem travleste lufthavne i landet er:

Bangkok Suvarnabhumi Lufthavn

Bangkok Don Mueanf Internationale Lufthavn

Chiang Mai Internationale Lufthavn

Phuket Internationale Lufthavn

Hat Yai Internationale Lufthavn

Offentlig transport
Foruden muligheden for at flyve indenrigs, kan du også benytte tog og busser, når du skal rundt i Thailand. Busnettet fungerer fint og er den billigste form for transport, der enten er med eller uden aircondition. Der kører også toge mellem mange byer og regioner, hvilket er et pålideligt, men langsomt transportmiddel. Mellem øerne og til/fra fastlandet er der også adskillige færger, ligesom der er mange både, der tilbyder sejlture på floder rundt i landet. Der er også mange taxier, Tuk Tuk og Rickshaws, og det er desuden populært at leje både knallerter og motorcykler.

Åbningstider
Butikker har generelt lange åbningstider i Thailand, hvor mange forretninger holder åbent hele dagen, cirka fra klokken 10-22.

Drikkepenge
Egentlig er det ikke kutyme at give drikkepenge i Thailand, men det er efterhånden blevet meget normalt i takt med den stigende turisme og altså særligt i servicefagene i turistområder. På mange restauranter udgør ’service charge’ 10 procent af regningen, hvor du kan vælge ikke at betale yderligere eller runde op til nærmeste 100 baht. Regn med 20-40 baht til fx stuepigen pr. nat, til piccoloen pr. kuffert eller massøren/frisøren pr. ydelse, så er du godt dækket ind. Taxichauffører forventer ikke drikkepenge.

Nødstilfælde

Find kontakt oplysninger på danske repræsentationer i Thailand her.

Feriemål i Thailand

Bangkok Mange turister lander i hovedstaden inden turen går videre til deres endelige destination, men selvom Bangkok er kendt som et kaotisk og larmende sted, bør du give dig selv tid til at opleve byen. Bangkok er nemlig fuld af smukke templer og tilbyder gode shopping muligheder samt et festligt natteliv.

Læs mere: 10 af de bedste oplevelser i Bangkok

Chiang Mai Navnet betyder Ny By, Chiang Mai blev dog allerede grundlagt i 1296 og var hovedstad i det tidligere kongerige Lan Na. I dag er Chiang Mai Thailands 5. største by med over 300 templer, adskillige museer og gallerier, smukke haver og vandfald samt flere elefantreservater. Hvis du kommer for at ride på elefanterne så sørg for at finde et sted, hvor de behandler dem godt.

Phuket Thailands største ø har flere paradisiske badestrande og mange udendørsaktiviteter. Du kan fx snorkle eller dykke, stå på vandscooter, surfe, sejle i kajak og fiske. Hvis du har fået nok af vand, er der mange hyggelige byer og grønne områder på øen, du kan besøge. Hvis du vil tættere på naturen, kan du fx tage til Phra Taew National Park. Phuket er også kendt for sit festlige natteliv og wellness tilbud, så der er virkelig noget for enhver.

Koh Samui Som Thailands næststørste ø byder Koh Samui på mange gode oplevelser, hvor strandede er det helt store trækplaster med aktiviteter som dykning og snorkling. Hvis du vil opleve noget andet er der mange fine templer, et akvarium, en tigerzoo, sommerfuglehave og masser af festlige muligheder, når mørket falder på.

Læs også: 10 oplevelser i Thailand

8 thailandske øer du bare må besøge

Hurtige fakta

Hovedstad: Bangkok

Areal: 523.120 km2

Indbyggertal: Cirka 68,9 mio.

Valuta: Baht (THB)

Landekode: +66

Religion: Cirka 93 % buddhister

Tidszone: UTC +7 (Thailand skifter ikke mellem sommer- og vintertid)

Officielt sprog: Thai

De priser, der vises på denne side, er kun anslåede laveste priser. Fundet de seneste 45 dage.