Kort

Fly til Marokko | Billige flybilletter

Marokko er en fascinerende og ekstremt varieret blanding af arabiske, afrikanske og europæiske kulturer med bjergkæder, ørken, strand og storbyliv.

Visum

Visumfrit i op til 90 dage. Passet skal være gyldigt i 3 måneder efter opholdets varighed. Se her for yderligere oplysninger.

Sæson

Den marokkanske højsommer mellem juli og september er populær langs strandene, hvor man kan køle ned i havet. Hvis du primært ønsker at rejse indlands, bør du dog overveje en koldere årstid, da det kan blive bagende hedt uden nedkølingsmuligheder. Vær også opmærksom på, at mange caféer og restauranter har lukket under Ramadan.

Kom omkring

Den offentlige transport er ikke lige så god, som man ville forvente af de fleste rejser i Europa. Togene er hurtige og behagelige, men det er sparsomt med ruter. Derudover er der forskellige busser. Hastighed, hyppighed og pris varierer dog enormt.

Åbningstider

De fleste butikker er åbne fra 9 – 12 og igen fra 14:30 – 19. Derudover er der også masser af markeder med varierende åbningstider. Bemærk, at mange butikker har lukkede eller lukker tidligt under Ramadanen.

Drikkepenge

10 – 15 % er normalt på restauranter og nogle steder inkluderet i regningen. Hvis du vil i en af de populære spaer, er det normalt at give 20-25 dirham i drikkepenge per person, der har serviceret dig.

Information og nødstilfælde

Danmarks ambassade i Marokko: 14, Rue Tiddas angle Rue Roudana, Quartier Hassan, 10020 Rabat, Maroc Tlf.: + 212 (0)5 37 66 50 20 E-mail: rbaamb@um.dk

Alarmtelefon: Politi: 19 Ambulance, Brand: 19

Seværdigheder

1. Erg Chebbi: Selvom det blot er sand, sand og atter sand er denne del af Sahara-ørkenen ualmindelig billedskøn og kan opleves på kamelryg fra landsbyen Merzouga.

2. Ait-Ben-Haddou: En gammel befæstet by mellem Sahara og Marrakech, hvor en lang række storfilm er blevet optaget, inklusive Mumien, Gladiator og Prince of Persia.

3. Casablanca: Marokkos største by og endnu en berømt filmdestination, som er hjem for verdens næststørste moske, Hassan II’s moske. Casablanca er blandt meget andet også berømt for sit livlige natteliv.

4. Marrakech: En af Afrikas travleste byer ligger ved foden af de sneklædte Atlas-bjerge. Blandt de ekstraordinære oplevelsesmuligheder er Djema al-Fna, en enorm markedsplads fyldt med alt fra tøjsælgere til slangetæmmere.

5. Volubilis: Afrikas bedst bevarede romerske ruinby ligger mellem Fes og Rabat i den nordlige del af Marokko. Den over 2000 år gamle ruinby er omringet af en 2,6 km lang borgmur.

Hurtige fakta

Indbyggertal: Cirka 33 250 000

Valuta: Marokkanske dirham (MAD)

Landekode: 212

Religion: Cirka 99 % muslimer

Tidszone: UTC

Officielle sprog: Arabisk og berbiske sprog (desuden taler mange fransk) 

De priser, der vises på denne side, er kun anslåede laveste priser. Fundet de seneste 45 dage.