Kort

Fly til Bruxelles - Sammenlign flybilletter til Bruxelles

Både historisk med sin beliggenhed mellem det romerske syd og germaniske nord og i moderne sammenhæng som hovedsæde for EU er Bruxelles en utroligt international storby. De officielle sprog i Belgien er fransk, flamsk og tysk, men i landets hovedstad vil du formentlig støde på mange flere, uanset om du er ude for at nyde historie, kunst, god mad eller belgisk øl.

Visum

Visumfrit med gyldigt dansk pas i op til 90 dage. Se yderligere oplysninger her

Sæson

Det er lidt koldere i Bruxelles end herhjemme, og med cirka 200 regnvejrsdage om året kan det være en god idé at medbringe paraply!

Kom omkring

Store dele af det centrale Bruxelles kan nemt nås til fods. Desuden er metroen ren, sikker og effektiv.

Åbningstider

Der er hundredvis af markeder i Bruxelles, som er åben mandag – lørdag (og de største også søndag). De fleste butikker holder åbent mandag til lørdag fra 10 til 18.

Drikkepenge

I langt de fleste tilfælde skrives 10-15 % ind på regningen. I så fald forventes ikke yderligere drikkepenge. Det er ikke normalt at give drikkepenge andre steder end på restaurant.

Information og nødstilfælde

Danmarks ambassade i Bruxelles: Rue d’Arlon/Aarlenstraat 73, B – 1040 Bruxelles/Brussel Tlf.: +32 (0)2 233 09 00 E-mail: bruamb@um.dk

Alarmtelefon: 112

Seværdigheder

1. Grand Place: Bruxelles’ mest populære turistattraktion er også den lettest tilgængelige. Denne store smukke plads er omringet af 300 år gamle bygninger, der hver aften får nyt liv, når de lyses op i mørket.

2. Manneken Pis: En bronzestatue af en dreng, der pisser, som menes at repræsentere Bruxelles ånd. Du kan også tage et kig på hans lidt mindre kendte ”lillesøster” Jeanneke Pis.

3. Heysel Park og Atomium: Heysel Park har flere seværdigheder som en stor biograf, miniaturemodeller af berømte europæiske bygninger og mest kendt Atomium, en 102 meter høj model af krom og stål, som skal forestille et atom.

4.Det Royale Palads: Som navnet antyder er dette det officielle royale palads – men dog ikke kongefamiliens officielle hjem. Paladset er åbent for offentligheden mellem juli og september.

5. Delirium Café: Belgien er berømt for sine særlige øl, og Bruxelles har masser af unikke barer, hvor de kan smages. Den mest berømte er Delirium Café, der tilbyder hele 2000 forskellige typer øl.

Hurtige fakta

Indbyggertal: Cirka 1 140 000

Valuta: Euro (EUR)

Landekode: 32

Religion: Cirka 50 % romersk-katolsk og knap 25 % henholdsvis Islam og ikke-religiøs

Tidszone: UTC+1

Officielt sprog: Fransk, flamsk og tysk 

Steder at bo

Find hotel i Bruxelles

Er du fleksibel med hensyn til, hvor du flyver til? Søg efter lufthavne i nærheden for at få større besparelser.

Lufthavne i nærheden af Bruxelles

Ofte stillede spørgsmål

Der er 2 lufthavne i Bruxelles: Bruxelles International og Bruxelles S. Charleroi.
Gulf Air, Transavia France, Oman Air, Air Belgium, transavia, Nouvelair, Laudamotion og Thai Airways flyver alle direkte til Bruxelles.
Den billigste måned at flyve til Bruxelles i er marts.

De priser, der vises på denne side, er kun anslåede laveste priser. Fundet de seneste 45 dage.