Kort

Fly til Tyskland | Billige flybilletter

Tyskland et stort og spændende land, et økonomisk og kulturelt kraftcenter, der har haft enorm indflydelse på Europa og hele verdenshistorien. Som Europas næstmest folkerige nation, har Tyskland mange interessante storbyer udover hovedstaden. Berlin er selvfølgelig med god grund en af de mest populære feriedestinationer, hvor du kan fortabe dig i historie, kunst og shopping, men byer som Hamborg, Frankfurt og München er også fulde af liv med masser af seværdigheder og kulturelle arrangementer, der underholder både børn og voksne. En af landets mest berømte begivenheder er Oktoberfesten i München, mens mange byer også er kendt for deres store karnevaller.

Bjergområdet Harzen et naturligt valg for mange danskere, når de vil opleve den tyske natur og den mere landlige livsstil. Her kan du bestige det sagnomspundne Bloksbjerg, måske spotte en los og besøge historiske seværdigheder som den gamle bydel i Goslar. De tyske alper er også et smukt og spændende landskab, hvor du kan stå på ski og besøge det fortryllende Neuschwanstein slot.

Opdateret november 2017

Visum
Visumfri, dit pas skal være gyldigt under hele opholdet. Se yderligere oplysninger.

Sæson
Tysklands landskab går fra det flade nord mod Østersøen og strækker sig cirka 1000 km syd på til de tyske alper, hvor Zugspitze, som det højeste punkt, måler hele 2962 meter. Vejret i Nordtyskland minder meget om det danske med lune somre og kølige vintre, mens det centrale- og Sydtyskland har fastlandsklima med koldere vintre og varmere somre. Men med mindre du vil på skiferie eller fx deltage i Oktoberfesten, kan du besøge de store byer hele året, hvor hver årstid har sin charme og begivenheder. Flyv fx til Tyskland og deltag i de store, traditionsrige julemarkeder, hvor Dresden har det ældste.

Rejser til Tyskland
Du kan flyve fra Københavns Lufthavn til Tyskland hver dag hele året til fx Berlin og Hamborg. Du kan også flyve fra Jylland til flere tyske byer året rundt. Der er mange billige flybilletter til især Berlin, også med kort varsel. Hvis du ikke gider holde øje med billetprisen, kan du oprette en Skyscanner prisagent, der holder dig opdateret, uanset om flypriserne stiger eller falder.

Danske lufthavne med direkte forbindelse til Tyskland

Københavns Lufthavn Hovedstadens lufthavn har direkte flyforbindelser til otte af Tysklands store byer hele året og omfatter Hamborg, Berlin, Hannover, Düsseldorf, Köln/Bonn, Frankfurt, Stuttgart og München.

Billund Lufthavn Flyv direkte til Berlin, Frankfurt og Düsseldorf hele året og vælg mellem flere daglige afgange.

Aarhus Lufthavn Du kan flyve direkte til München en gang dagligt i sommerhalvåret.

Flyselskaber som flyver direkte til Tyskland
Afhængigt af din afrejselufthavn, er der mange flyselskaber at vælge mellem, når du skal flyve til Tyskland, heriblandt Lufthansa, SAS, Norwegian, British Airways, eurowings og easyJet. Men flyver du fx fra Aarhus, kan du kun benytte SAS. 

Se alle flyselskaber som flyver til Tyskland

Lufthavne i Tyskland
Der er omkring 100 kommercielle lufthavne i Tyskland, hvoraf knap 40 har faste ruteforbindelser, og 16 er internationale lufthavne. Hele landet er således godt dækket ind, hvad angår flytrafik. De fem travleste lufthavne er:

Frankfurt Airport

Munich Airport

Düsseldorf Airport

Tegel Airport (Berlin)

Hamburg Airport

Offentlig transport
Tyskerne er kendt for deres effektivitet, og dette gælder også deres offentlige transport. Du kan flyve indenrigs til stort set alle egne af Tyskland, men med mindre du flyver mellem de største byer, kan det hurtigt blive en dyr fornøjelse. Toget er ofte den bedste løsning til længere rejser i Tyskland og mellem regionerne. Der er efterhånden også kommet et langt større udbud af langdistancebusser. I storbyerne kan du desuden kører med diverse lokale letbaner, sporvogne, trolleybusser og meget andet. I Berlin har du både S-Bahn, U-Bahn og diverse sporvogne og busser at vælge mellem. Brug Berlins svar på Rejseplanen til at planlægge din rute gennem byen, det vil du ikke fortryde. 

Åbningstider
Almindelige butikker holder generelt åbent mellem klokken 9-18.30 i hverdage og i mange tilfælde til 20.30 om torsdagen, lørdag cirka fra klokken 9 til 13/14-tiden, mens det meste er lukket om søndagen. Supermarkeder og shopping centre har ofte længere åbningstider i storbyerne og lukker ellers ved 20-tiden. De dansk-tyske grænsebutikker holder som regel åbent indtil klokken 22. 

Drikkepenge
Det er som i Danmark med drikkepenge i Tyskland, du giver dem, når du vil belønne den gode service. På både hoteller og restauranter er drikkepenge som regel inkluderet i regningen, men du kan 5-10 procent oveni, hvis du vil sige et ekstra tak. Du kan eventuelt give stuepigen 2-3 euro, og i taxien runder du bare op.

Nødstilfælde
Danmarks Ambassade i Tyskland: Rauchstrasse 1, D – 10787 Berlin – Telefon: +49 30 5050 2000 E-mail: beramb@um.dk

Alarmtelefon: 112

Feriemål i Tyskland

Berlin Hovedstaden er en fantastisk helårsdestination med utallige smukke, spændende, sørgelige og uhyggelige seværdigheder, der nok skal holde dig fuldt beskæftiget, uanset hvornår du besøger Berlin. Se klassikerne som Brandenburger Tor, resterne af Muren, Rigsdagsbygningen og Berlin Domkirke. Shop till you drop i designerbutikker eller på loppemarkeder, gå på museum og i teatret og hæng ud på smarte caféer, spis på lækre restauranter og slap af i grønne parker som den centrale Tiergarten.

LÆS OGSÅ: Insiderguide: 10 bedste ting i Berlin – med tips fra de lokale

Hamborg Under en times flyrejse fra Danmark ligger Tysklands næststørste by, der er kendt for sin store havn, der er landets største, byens frisind, en levende kulturscene og ikke mindst Reeperbahn-kvarteret med neonlys, natklubber, stripteasebarer og teatre. Oplev byens attraktioner som Hamburg Kunsthalle og Miniatur Wunderland, shop nyt eller gammelt og indtag byens mange restauranter og caféer.

LÆS OGSÅ: 7 fede oplevelser i hippe Hamborg

München Byen er for mange synonym med Oktoberfest, hvor München bliver invaderet af over seks millioner øl-entusiaster fra hele verden. Men du kan også lave meget andet end at drikke dig i hegnet i München, tag fx en udflugt til det fortryllende slot i Neuschwanstein, se verdenskendte kunstnere på Museum Brandhorst eller shop igennem i Münchens mange butikker. Og så er der ikke langt til de sneklædte alper, hvis du vil kombinere storbyferien med en omgang skiløb.

LÆS OGSÅ: Top 10 over ting du kan lave i München

Köln Kendt som en af Tysklands mest historiske byer, der blev grundlagt af romerne for 2000 år siden. Se den imponerende Domkirke, der troner stolt over byen, og nogle af de andre smukke, gamle kirker samt Synagogen. Besøg nogle af de mange museer og gallerier med deres spændende samlinger og pust ud i den botaniske have. Shop og nyd byens spisesteder og natteliv.

LÆS OGSÅ: Ferie i Tyskland: 8 hyggelige tyske byer

Hurtige fakta

Hovedstad: Berlin 

Areal: 357.168 km2

Indbyggertal: Cirka 82,4 mio.

Valuta: Euro (€)

Landekode: +49

Religion: 67 % kristne, 28 % uden religion

Tidszone: UTC+1 (Som i DK)

Officielt sprog: Tysk

De priser, der vises på denne side, er kun anslåede laveste priser. Fundet de seneste 45 dage.