Kort

Fly til Vancouver International

Vancouver er Canadas tredje mest folkerige byområde og bl.a. kendt for sin naturskønne beliggenhed med sneklædte bjerge som baggrund for de høje skyskrabere og kyststrækning på kanten af Stillehavet. Vancouver er flere gange blevet udnævnt til verdens bedste by at bo i og tilbyder alt, hvad hjertet begærer af storbysglæder som shopping, kultur, mad og natteliv. Den storslåede natur med tykke skove, vilde floder og bjerge gør byen ideel til udendørsaktiviteter året rundt. 

Visum

Visumfri i op til seks måneder. Gyldigt pas skal medbringes.

Se flere oplysninger her:

http://um.dk/da/rejse-og-ophold/rejse-til-udlandet/pas-og-visum/canada%20pas%20og%20visum/

Sæson

Vinteren i Vancouver er mildere end resten af de Canadiske storbyer, dog med en del regn. Sommeren er derimod lidt køligere med en gennemsnittemperatur på 18-20 grader.

Kom omkring

Det er nemt at komme rundt i Vancouver med offentlig transport, der primært består af busser og et såkaldt Skytrain. Du kan også komme rundt med vandbus eller de lidt dyrere vandtaxaer. Centrum er let overskuelig og velegnet til gåture.

Åbningstider

Tiderne varierer meget, men de fleste butikker har åbent mellem 10-18 mandag til lørdag og fra 12-17 om søndagen, hvis de da ikke holder helt lukket.

Drikkepenge

Det er normalt at give 15 % af regningen i drikkepenge på restaurant, hos frisør, i taxa osv. Tip piccolo og stuepige 1 dollar pr. taske/nat.

Information og nødstilfælde

Danmarks ambassade i Canada, 47 Clarence Street, Suite 450, Ottawa ON, K1N 9K1

Tel: +1 (613) 562 1811   E-mail: ottamb@um.dk

Konsulatet i Vancouver, Tel: +1 (604) 982 8892   E-mail: dkconsul@telus.net

Politi/Ambulance/Brand: 911  (Visse landzoner har ikke 911 dækning)

Seværdigheder

1. Stanley Park: Vancouvers fire km2 store park, der er byens oase. Her er badesteder, legepladser, grønne plæner, blomster og buske foruden halv-tamme egern og canadagæs. Stanley Park ligger på en halvø, og parken har derfor 10 km smuk kystlinje.

2. Canada Place: Denne ikoniske bygning blev lavet til verdensudstillingen i 1986 og huser i dag bl.a. cruiseskibs terminal, biograf og luksushotel.

3. Antropologimuseet: Naturen omkring Vancouver var tidligere hjem for mange indianere. Museet udstillinger beskriver detaljeret de nordamerikanske indianeres historie.

4. Chinatown: Vancouver i dag har verdens næststørste Chinatown udenfor Asien. Her kan du gå på opdagelse i naturmedicin, kinesiske retter, silkevarer og meget mere. Se også den ægte kinesiske have hos Dr. Sun Yat-Sen.

5. Ishockey: Oplev Canadas nationalsport med byens hold Vancouver Canucks. Her er du garanteret en fantastisk stemning og møde med de lokale, der går op i kampene med liv og sjæl.

Hurtige fakta
Indbyggertal: Cirka 600.000 mio. (Stor Vancouver 2.5 mio.)
Valuta: Canadiske dollar $ (CAD)

Landekode: (00) 1
Religion: Cirka % kristne

Tidszone: UTC-8

Officielt sprog: Engelsk og fransk

Er du fleksibel med hensyn til, hvor du flyver til? Søg efter lufthavne i nærheden for at få større besparelser.

Lufthavne i nærheden af Vancouver International

Ofte stillede spørgsmål

Der er 3 lufthavne i Vancouver: Vancouver International, Vancouver Coal Harbour og Vancouver Boundary Bay.
Delta, Air North , Capital Airlines, Singapore Airlines, KLM, Sichuan Airlines, Air New Zealand og Air Mauritius flyver alle direkte til Vancouver International.
Den billigste måned at flyve til Vancouver International i er februar.

De priser, der vises på denne side, er kun anslåede laveste priser. Fundet de seneste 45 dage.