Kort

Fly til Schweiz | Billige flybilletter

Fly til Schweiz

Schweiz har i årevis rent politisk været kendt som et neutralt land. Det står heldigvis i skærende kontrast til de dramatiske landskaber og yderst varierede feriemuligheder uanset årstiden.

Visum

Visumfrit i op til 90 dage. Se her for yderligere oplysninger http://um.dk/da/rejse-og-ophold/rejse-til-udlandet/pas-og-visum/schweiz-pas-og-visum/

Sæson

Afhængig af destinationen går skisæsonen fra midten af oktober til maj, mens badesæsonen (i søer og lidos) løber fra maj til september. Selvom Schweiz er et relativt lille land, kan der være store forskellige i temperatuerne fra sted til sted på grund af de store forskelle i højderne, så tjek altid specifikt for den lokale vejrudsigt, før du pakker.

Kom omkring

Der er flere muligheder for indenrigsflyvning og derudover ekstremt punktlige toge og meget behagelige busser.

Åbningstider

Butikkernes åbningstider varierer fra kanton til kanton. I de fleste tilfælde er det normalt mandag til fredag fra 8/9 til 19/20 (en af dagen til kl. 22) og lørdag til kl. 16 eller 17.

Drikkepenge

Normalt er 15 % indskrevet i regningen på restauranter. Portierer gives normalt 1-2 schweizerfranc per kuffert.

Information og nødstilfælde

Danmark har ingen ambassade i Schweiz. I stedet skal rettes henvendelse til den danske ambassade i Berlin eller et af konsulaterne i Basel, Lugano eller Zürich.

Alarmtelefon: 112

Seværdigheder

1. Matterhorn: Verdens mest fotograferede bjerg er næppe overraskende også en voldsomt populær skidestination. Fra byen Zermatt ved foden af bjerget er der masser af muligheder for at vandre og komme til at stå på ski.

2. Zürich: Landets største by er topmoderne, når det kommer til både shopping, kunst, kultur, restauranter og natklubber – og så er der også en badesø, hvor der kan svømmes og solbades.

3. Interlaken: Paradiset for den aktive udendørsentusiast ligger mellem søerne Brinzersee og Thunersee. Her er smukt og adgang til skibjerge, vandreture, cykling, svømning, sejlads og meget mere.

4. Lucerne: En by med alt i én – byliv, sø og bjerg. Middelalderattraktioner, badesø, omkringliggende skidestinationer. Mange kalder Lucerne for den mest schweiziske by i verden.

5. Bern: Hovedstaden er en smuk middelalderby med masser af mange hundrede år gamle attraktioner foruden blandt andet et af Europas længste overdækkede shoppingområder.

Hurtige fakta

Indbyggertal: 8 200 000

Valuta: Schweizerfranc (CHF)

Landekode: 41

Religion: Cirka 38 % romersk-katolske, 27 % protestantisk reformerede og 21 % uden religion

Tidszone: UTC+1

Officielle sprog: Tysk, fransk, italiensk og romansk  

De priser, der vises på denne side, er kun anslåede laveste priser. Fundet de seneste 45 dage.