Kort

Fly til Frankrig | Billige flybilletter

Frankrig er et af de lande, der kan tilbyde turister ikke bare lidt af det hele, men meget af det hele. Et fly til Frankrig er et fly til romantik, kunst, skønhed, natur, badestrande og sneklædte bjerge og ikke mindst fortryllende Paris med utallige storslåede seværdigheder. Men Frankrig er meget mere end sin romantiske hovedstad. Der er skønne strande langs Cote d’Azur, skisportssteder i topklasse i Alperne og Pyrenæerne, og naturskønne vinområder over hele landet.

Mad og vin er måske de to ting, som franskmændene er mest stolte over – og med rette. Både mad og vin er så varieret fra region til region, at det rent gastronomisk er som at rejse mellem forskellige lande. Uanset om man er til travl storby, moderne ski- eller badehotelsferie eller til søvnige landsbyer med vin- og lavendelmarker så længe øjet rækker, vil der være lokal mad og drikke i verdensklasse.

Opdateret oktober 2017

Visum
Visumfri, passet skal være gyldigt under hele opholdet. Se her for yderligere info.

Sæson
Frankrig er en klar helårsdestination, men det kommer selvfølgelig an på, hvad du vil opleve. Solen varmer både land og vand fra april til oktober, hvor det er mest oplagt at lægge en badeferie på den Franske Riviera. Og skiferier er nu engang sjovest, når der er sne, så da skal du satse på december til april. Paris og de andre storbyer har noget at byde på hele året, fx er der udsalg i hovedstaden i både januar og juni.

Rejser til Frankrig
Du kan flyve til stort set alle områder af Frankrig, men fra Danmark kan du kun flyve direkte til Paris fra Københavns og Billund Lufthavn. Der er også et udvalg af charterrejser hele året, alt efter om du er til strand- eller skiferie. Hvis du leder efter de billigste flybilletter til Frankrig, skal du planlægge din rejse uden for højsæsonen. Med Skyscanner kan du også oprette en prisagent, som holder øje med prisen for dig, så du kan købe flybilletten, når den er billigst.

Danske lufthavne med direkte forbindelse til Frankrig

Københavns Lufthavn Du kan flyve hele året direkte til Paris/Charles de Gaulle, Nice og Lyon, derudover periodevis til Montpellier og Biarritz.

Billund Lufthavn Året rundt tilbyder lufthavnen direkte forbindelse til Paris/Charles de Gaulle samt til Nice i sommerhalvåret. I vinterhalvåret kan du flyve charter til Chambéry og Grenoble.

Flyselskaber som flyver til Frankrig
SAS, Norwegian, Air France, easyJet, Vueling Airlines og Primera Air flyver alle direkte fra Danmark til Frankrig.

Lufthavne i Frankrig
I Frankrig er der mange hundrede lufthavne og omkring 60 internationale/regionale lufthavne med faste kommercielle flyvninger. Flere af dem har dog et meget begrænset antal udenrigsruter og har fx kun direkte forbindelse til London eller Dublin. Top 10 over de travleste lufthavne på det franske fastland tæller alle tre internationale lufthavne i Paris. De fem travleste lufthavne i landet er:

Paris Charles de Gaulle Lufthavn

Paris Orly Lufthavn

Nice Lufthavn

Lyon Lufthavn

Marseille Lufthavn 

Offentlig transport
Når du skal rundt i Frankrig, kan du flyve indenrigs på et stort rutenetværk. Derudover er der også et vidtrækkende jernbanenet, så du kan tage toget mellem mange byer og regioner. Det regionale busnetværk er mindre udbygget, men er i vækst. Du kan selvfølgelig altid praje en taxi eller forudbestille en VTC, altså private taxier. Skal du fx se mest muligt på Côte d’Azur, er det oplagt at leje en bil til ferien på den Franske Riviera. I Paris er metroen det mest populære transportmiddel, som får dig sikkert rundt i hovedstaden, hvor du med fordel også kan gå eller cykle rundt. Andre storbyer har sporvogne og bybusser. 

Læs også: Den Franske Riviera: 8 steder du ikke må gå glip af

Åbningstider
Der er forskel på butikkernes åbningstider, alt efter om de ligger i storbyen eller i de mindre byer. Det har været normalt at holde lukket for frokost mellem klokken 12-14, men det er snart slut for de fleste handlende i tætbefolkede områder, der holder åbent cirka 9-19 mandag til lørdag. Flere og flere butikker er også begyndt at holde åbent søndag formiddag, særligt i storbyer og turistområder, mens du ikke skal forvente at finde døgnåbne supermarkeder eller lignende.

Drikkepenge
I Frankrig betaler du et servicegebyr på 15 procent på blandt andet restauranter, så det er ikke strengt nødvendigt at give drikkepenge. Men hvis du generelt er tilfreds med servicen, er det normalt at give fx en tjener, piccolo eller frisør 1-2 euro.

Nødstilfælde
Find kontakt oplysninger på danske repræsentationer i Frankrig her.

Alarmtelefon: 112

Feriemål i Frankrig

Paris Den franske hovedstad er kendt som ’Byernes by’, hvor du på samme sted får Eiffeltårnet, Versailles, Sacre Coeur på Montmartre, Triumfbuen samt så mange museer med så mange mesterværker, at de kan danne en by i sig selv. Paris er også et mode- og gastronomimekka, så der altid noget lækkert at spise efter en god shoppetur.

Nice Frankrigs 5. største by er den mest populære ferieby på den Franske Riviera (Côte d’Azur), hvor du kan slappe af på den solbeskinnede strand. Nice også på smukke udsigter, gode museer, lækre restauranter og et levende natteliv. Gå på opdagelse i den gamle bydel og indtag de skønne markeder med friske delikatesser.

Le Mans Hvis du er vild med motorsport er et besøg til Le Mans oplagt, hvor du i juni kan opleve 24 Timers Le Mans racerløbet. Der er også en automobilmuseum tæt på banen, som er åbent det meste af året. Le Mans har desuden en hyggelig gammel bydel med en smuk katedral og flere museer.

Toulouse Landets 4. største by er kendt for sin omfattende luft- og rumfartsindustri, hvor du kan komme på guidet rundtur hos Airbus, der producerer verdens største passagerfly A380. Byen rummer også andre spændende museer og smukke fredede bygninger samt en levende alternativ musik- og kunstscene med mange klubber og gallerier.

Val d’Isère En af de mest populære skisportssteder i Frankrig, der ligger i Alperne på grænsen til Italien. Pisterne udfordrer og underholder både den rutinerede skiløber og nybegynderen, der kan mødes på de mange after-ski barer. Priserne ligger i den dyre ende, men de fleste vil mene, det er det hele værd.

Hurtige fakta

Hovedstad: Paris

Areal: 640.679 km2

Indbyggertal: Cirka 67 mio.

Valuta: Euro (€)

Landekode: +33

Religion: Cirka 60 % kristne (heraf ca. 50 % katolikker)

Tidszone: UTC +1 (det samme som dansk tid)

Officielt sprog: Fransk

De priser, der vises på denne side, er kun anslåede laveste priser. Fundet de seneste 45 dage.