Kort

Fly til Toronto

Canadas største by, Toronto, blev grundlagt af nybyggere i 1800-tallet. Toronto betyder "mødested" på huron-indianskog er i dag en af verdens mest multietniske samfund med meget forskelligartede kvarterer. Høje skyskrabere dominerer gadebilledet, der er mættet med et levende kunst- og kulturliv, shopping i topklasse, lækker mad og et pulserende natteliv. Omgivet af skøn natur og med de tre formidable niagaravandfald bare 120 km fra byen er der god mulighed for udendørsaktiviteter. 

Visum

Visumfri i op til seks måneder. Gyldigt pas skal medbringes. Se flere oplysninger her.                                                                               

Sæson

Torontos bebyggelser holder på varmen, og store udsving i udkantsområderne er ikke unormale. Sommeren er varm og fugtig, mens vinteren kan være meget kold og snefuld.

Kom omkring

Toronto breder sig over et stort område med tæt trafik, hvor lange bilkøer er dagligdag. Pladsmanglen gør sig også gældende i det offentlige transportsystem, centrum kan dog med fordel opleves til fods.

Åbningstider

Butikkerne holder generelt åbent mandag-fredag mellem 9 og 16, mange butikker har en-to lange dage i arbejdsugen, ligesom de fleste forretninger har åbent lørdag.

Drikkepenge

Det er normalt at give 15 % af regningen i drikkepenge på restaurant, hos frisør, i taxa osv. Tip piccolo og stuepige 1 dollar pr. taske/nat.

Information og nødstilfælde

Danmarks ambassade i Canada, 47 Clarence Street, Suite 450, Ottawa ON, K1N 9K1

Tel: +1 (613) 562 1811   E-mail: ottamb@um.dk

Konsulatet i Toronto, Tel:(416) 962 5661   E-mail: yyzhktvisa@um.dk

Politi/Ambulance/Brand: 911  (Visse landzoner har ikke 911 dækning)

Seværdigheder

1.CN Tower: Torontos varetegn. Tårnet er 533 meter højt og verdens næsthøjeste fritstående bygningsværk. På udsigtsplatformen i 447 meters højde har du en fantastisk udsigt over Toronto. Tårnet har både restaurant og bar ogpå 113. etage. kan du gå på et glasgulv 342 meter over jorden.

2. Royal Ontario Museum: Dette museum er et af verdens allerbedste naturhistoriske museer. Museet, bygget i 1910, er en attraktion i sig selv. Indenfor murene finder du bl.a. udstillinger med dinosaurer og kinesiske kunstskatte.

3. Casa Loma: Slottet fra starten af 1900-tallet tager dig tilbage i tiden, når du træder ind i et af de 98 værelser. Med til slottet hører også flere smukke haver fyldt med farverige blomster.

4. Ishockey: Oplev Canadas nationalsport på tæt hold. Her er du garanteret en fantastisk stemning og møde med de lokale, der går op i kampene med liv og sjæl.

5. Harbourfront Centre: Torontos lystbådehavn emmer af god stemning med hyggelige caféer og små butikker. Stedet lægger også grund til koncerter og udstillinger.

Hurtige fakta

Indbyggertal: Cirka 2.6 mio. (Stortoronto 5.6 mio.)
Valuta: Canadiske dollar $ (CAD)
Landekode: (00) 1
Religion: Cirka 54 % kristne
Tidszone: UTC-5
Officielt sprog: Engelsk og fransk

Find hotel i Toronto

Hotel i Toronto

Er du fleksibel med hensyn til, hvor du flyver til? Søg efter lufthavne i nærheden for at få større besparelser.

Lufthavne i nærheden af Toronto

De priser, der vises på denne side, er kun anslåede laveste priser. Fundet de seneste 45 dage.