Kort

Fly til Antalya

Opdateret juni 2016

Find billige flybilletter til Antalya

I løbet af sommerhalvåret er der et stort udbud af direkte flyafgange fra Danmark til Antalya, i vintermånederne kræver rejsen derimod en mellemlanding undervejs. Med Skyscanner kan du finde den billigste eller den hurtigste rejse og dermed den bedste flybillet til dit behov. En direkte flyvetur varer knapt fire timer.

Hvis du er fleksibel med din rejsetid, kan du med Skyscanner søge på både den billigste måned at flyve i eller du kan sammenligne dagspriserne for en hel måned ad gangen. I din rejsesøgning skal du klikke på datofeltet, efterfølgende vælger du kategorien ’Hele måneden’ og herefter enten ’Billigste måned’ eller den specifikke måned, du ønsker at rejse i og sammenligne billetpriserne fra dag til dag.

Læs mere i 10 trin der sikrer dig billige flybilletter – nemt og hurtigt

Det bedste tidspunkt at booke flybilletten

Vil du have den billigste billet, skal du generelt bestille i god tid, for danskere betyder det i gennemsnit cirka 20 uger før afrejsen. Billetpriserne svinger dog meget fra dag til dag og afhænger blandt andet af udbud og efterspørgsel, og især hvilken lufthavn du vælger at flyve fra. Hvis du opretter en prisagent på Skyscanner, kan du holde øje med prisen, så du kan købe billetten på det helt rigtige tidspunkt. Først laver du en almindelig rejsesøgning, når du ser dit søgeresultat, skal du klikke på Modtag prisagenter øverst i sidemenuen til venstre. Når du har indtastet din e-mailadresse vil du efterfølgende modtage en mail, hvis billetprisen går op eller ned. Servicen er gratis og kan afmeldes til hver en tid.

Læs mere: Bedste tidspunkt at booke flybilletter

Danske lufthavne med direkte forbindelse til Antalya

I sommerhalvåret er der direkte rutefly til Antalya fra Københavns Lufthavn, Billund Lufthavn og Aalborg Lufthavn, du kan tage flyveturen enten som en del af en charterrejse eller du kan planlægge ferien selv. Fra Bornholms Lufthavn er det kun muligt at flyve direkte som en del af en charterferie med begrænsede antal afgange i løbet af højsæsonen.

Læs mere om Københavns Lufthavn og de øvrige danske lufthavne

Flyselskaber som flyver til Antalya

Der er adskillige flyselskaber, som i sommerhalvåret flyver direkte fra Danmark til Antalya og endnu flere rejseselskaber flyver på ruten, heriblandt Spies Rejser, Star Tour og Bravo Tours.

Primera Air står for de fleste afgange, Pegasus Airlines og SunExpress med flere flyver også på ruten. Se også Skyscanners liste over alle flyselskaber, som flyver til Antalya

Lufthavne i Antalya

Antalya har sin egen internationale lufthavn mindre end 15 km nordøst for centrum. En anden international lufthavn i provinsen, som mange danskere også kender, er Gazipasa Lufthavn. Den ligger cirka 40 km sydøst for Alanya, en noget mindre tyrkisk middelhavskystby i Antalyaprovinsen solglade danskere og andre turister også valfarter til.

Antalya Lufthavn

Lufthavnens Internationale Terminal 2 ligger cirka 2,5 km fra indenrigsterminalen. Der er wi-fi service i begge terminaler mod betaling. Der er masser af butikker til indkøb og tidsfordriv og mange gode spisesteder at vælge mellem. Hvis du vil forkæle dig selv, kan du købe adgang til CIP Loungen, en hel terminal med velvære og service i højsædet og hurtig check-in.

Den offentlige bus nr. 600 kører hver halve time mellem de to terminaler og fortsætter til Antalya busstation 5 km nord for centrum. Der kører også flere andre busser fra lufthavnen og videre ud i regionen. Man kan også vælge en lejebil hos et af de mange biludlejningsfirmaer. Der holder desuden taxier foran terminalerne, turen til centrum koster omtrent 100 kroner. Mange hoteller arrangerer også kørsel til og fra lufthavnen.

Læs mere om Antalya Lufthavn på vores hjemmeside eller se lufthavnens officielle side

Gazipasa Alanya Lufthavn

Lufthavnen ligger cirka 175 km sydøst for Antalya og er væsentligt mindre end Antalya Lufthavn. Afhængig af hvor på kysten du foretrækker at opholde dig, kan den dog være et godt alternativ til Antalya Lufthavn.

Der kører jævnligt shuttlebusser mellem lufthavnen og Alanya busstation samt centrum. De fleste hoteller arrangerer desuden transport til og fra lufthavnen. Det er også muligt at køre med taxi, det koster knap 300 kroner til Alanya og cirka 800 kroner til Antalya.

Bedste rejsetid

Sommeren er højsæson for mange turister, men for mange nordboere er vejret måske lidt for varmt på den årstid. Derfor er det værd at overveje en ferie til Antalya i foråret eller efteråret, hvor solen er knap så intens, og hvor der også er færre turister.

Vejret i Antalya

Antalya byder på solskin året rundt. Sommeren er meget varm og tør, hvor temperaturen i juli og august typisk ligger omkring 35 grader eller mere og havtemperaturen i slut tyverne. Mens vinteren er mild temperaturmæssigt, falder der kraftig regn især i december og januar.

Antalya, attraktioner og seværdigheder

Udover at være et solbeskinnet paradis for bade- og vandglade sjæle i alle aldre byder Antalya også på spændende historie og smukke landskaber, krydret med lækker mad, mange shoppemuligheder og et levende natteliv.

Gå gennem Hadrians Port til den gamle bykerne, kaldet Kaleiçi, en labyrint af smalle gader med moskeer og minerater, masser af butikker, der sælger alt fra ægte tæpper til billige souvenirs, gode restauranter og hoteller i smukt bevarede bygninger fra det Osmanniske Rige.

Vest for byen ved Konyaalti stranden ligger blandt andet det store Aqualand, Antalya Akvarium og forlystelsesparken Aktur Lunapark. På Lara strand øst for byen ligger det store butikscenter TerraCity. Nord for byen ligger Antalya Zoo.

Området rummer mange smukke historiske velbevarede seværdigheder og ruiner fra Romerriget. En populær udflugt er Aspendos, et romersk teater bygget af kejser Marcus Aurelius med plads til 15.000 tilskuere. Tyrkiets grundlægger, Atatürk, fik restaureret teatret, og nu til dags vises værker som Romeo & Julie. Turen kan kombineres med en smut forbi Perge, en endnu ældre seværdighed og pragtværk af et teater, der dog ikke længere er i brug.

Fra bakkehøjen Tünektepe kan besøgende få den smukkeste panoramaudsigt over byen og havet og nyde et måltid i den roterende restaurant. Mange spisesteder byder på lækker mad med alt godt fra havet, og generelt er det både velsmagende og billigt at spise ude. Når mørket sænker sig, er der masser af barer og diskoteker at vælge mellem især ved Konyaalti stranden.

Yderligere oplysninger

Der er mange lækre hoteller at vælge mellem i Antalya, hvad end du vil være ved stranden eller i byen, brug Skyscanners søgeværktøj til at finde hoteller i Antalya.

Er du fleksibel med hensyn til, hvor du flyver til? Søg efter lufthavne i nærheden for at få større besparelser.

Lufthavne i nærheden af Antalya

Ofte stillede spørgsmål

Der er én lufthavn i Antalya: Antalya.
SkyUp Airlines, KLM, Singapore Airlines, Novair, Severstal Aircompany , Norwegian, Czech Airlines og Azur Air flyver alle direkte til Antalya.
Den billigste måned at flyve til Antalya i er marts.

De priser, der vises på denne side, er kun anslåede laveste priser. Fundet de seneste 45 dage.