Kort

Fly til Cypern | Billige flybilletter

Fly til Cypern

Cypern er den tredjestørste ø i Middelhavet. Med sin placering mellem Grækenland, Tyrkiet, Israel, Egypten, Syrien og Libanon har øriget både rig historie og lækker natur og strandliv!

Visum

Visumfrit i op til 90 dage. Se her for yderligere oplysninger: http://um.dk/da/rejse-og-ophold/rejse-til-udlandet/pas-og-visum/cypern-pas-og-visum/

Sæson

Cypern kan prale af de varmeste somre i de dele af Middelhavet, der hører under EU. Derfor er sommermånederne da også populære i Cypern, hvor strande og havet kan nydes i fulde drag – havtemperaturerne er i hele perioden fra maj til november over 20 grader. Til gengæld betyder landets geografi og bjerge, at det om vinteren også er muligt at stå på ski.

Kom omkring

Der er et udmærket busnetværk på Cypern både mellem byerne og i byerne. Nogle ruter kører dog ikke ofte, så det kan være, der skal planlægges forud. Ikke alle billetter gælder på både den tyrkiske og græske del af øen.

Åbningstider

Butikkernes åbningstider varierer. De åbner normalt mellem kl. 7 og 9 og lukker kl. 19:30 mandag, tirsdag, torsdag og fredag, kl. 15 om onsdagen og kl. 19 om lørdagen. Mellem juni og august holder flere butikker lukket mellem 14 og 17.

Drikkepenge

Normalt indskrives 10 % i drikkepenge i regningen på restaurant. 10 % er også almindeligt i spa og til tourguides.

Information og nødstilfælde

Danmarks ambassade i Cypern: 34 Demosthenis Severis Avenue, 1st floor, 1080 Nicosia Tlf.: +357 22 37 74 17 E-mail: nicamb@um.dk

Alarmtelefon: 112

Seværdigheder

1. Nicosia: Verdens sidste tilbageværende delte hovedstad er delt af pigtråd og vagttårne. Her er alt, hvad man kan ønske sig af en storby inklusive Cyprus Museum, et af verdens bedste arkæologiske museer.

2. Pafos: En kystby som er på UNESCOs verdensarvsliste, og som blandt andet er berømt at være Afrodites fødested.

3. Ayia Napa: Skønne strande, lækkert badevand og et travlt natteliv.

4. Limassol: Cyperns næststørste by er spækket med historiske og moderne attraktioner – og ikke mindst strande, som er yderst velegnede til solbadning og en tur i havet.

5. Troodos-bjergene: Her kan man stå på ski om vinteren og vandre om sommeren. Nyd blandt andet Kaledonia-vandfaldet og en perlerække af religiøse og kulturelle monumenter.

Hurtige fakta

Indbyggertal: Cirka 1 142 000

Valuta: Euro (EUR)

Landekode: 357

Religion: Knap 75 % græsk-ortodoks, cirka 25 % muslimer

Tidszone: UTC+2

Officielle sprog: Cypriotisk græsk og cyprotisk tyrkisk (de fleste taler dog også engelsk) 

De priser, der vises på denne side, er kun anslåede laveste priser. Fundet de seneste 45 dage.