Kort

Fly til Ottawa

Opdateret oktober 2017

Find billige flybilletter til Ottawa Internationale Lufthavn
På nuværende tidspunkt afgår der ikke direkte fly fra Danmark til Ottawa. Men med en eller flere mellemlandinger undervejs kan du selvfølgelig flyve dertil hele året. Flyvetiden er på mindst cirka 13-15 timer. De billigste flybilletter til Ottawa svinger typisk omkring 1000-1500 DKK, men ofte giver de billigste billetter en meget længere rejsetid.

Med Skyscanners søgefunktion kan du både se den samlede rejsetid, den billigste måned at flyve i og få overblik over dagspriserne for en måned af gangen. Under din rejsesøgning klikker du på datofeltet og vælger kategorien ’Hele måneden’ og videre på enten ’Billigste måned’ eller

Læs mere i 10 trin der sikrer dig billige flybilletter – nemt og hurtigt 

Det bedste tidspunkt at bestille flybillet til Ottawa
Hvis du er på jagt efter den billigste flybillet til Ottawa, kan det ofte godt betale sig at være i god tid. Du behøver dog ikke selv holde øje med priserne, det klarer Skyscanners Prisagent for dig. Den gratis prisagent sammenligner løbende flypriserne og giver dig besked, hvis billetprisen stiger eller falder. Når du har søgt på din rejse, skal du trykke på ’Modtag prisagenter’ i menuen til venstre, indtaste din e-mail og så får du automatisk besked, når prisen ændrer sig. 

Danske lufthavne med forbindelse til Ottawa
Der er i øjeblikket ingen danske lufthavne, som har direkte flyforbindelse til Ottawa. Men du kan fx både flyve fra Aalborg, Billund og København til Ottawa via London Heathrow. 

Læs mere om Københavns Lufthavn og de øvrige danske lufthavne

Flyselskaber som flyver til Ottawa Lufthavn
Det er stort set kun Air Canada, som flyver fra Europa til Ottawa hele året via London. Men skifter du skifter du fly i Nordamerika, er der adskillige andre flyselskaber at vælge mellem fx West Jet og United Express.

Ottawa International Airport
Lufthavnen, som også går under navnet Ottawa Macdonald-Cartier International Airport, ligger cirka 20 km syd for centrum. Den nuværende terminalbygning åbnede i 2003 og har tre etager, hvor ankomstområdet ligger i stueplan. Sikkerhedskontrollen er på førstesalen, hvor de fleste butikker også ligger, mens check-in og det største udvalg af spisesteder ligger på anden sal. Der er desuden gratis wi-fi i lufthavnen.

På trods af sin status som den primære lufthavn i Ottawa, Canadas hovedstad, er det meste flytrafik enten indenrigs eller til/fra USA. Nogle flyselskaber som KLM tilbyder shuttelebus service fra Ottawa lufthavn til lufthavnen i Montreal, som har langt flere internationale afgange.

Transportmulighederne til og fra Ottawa Internationale Lufthavn består blandt andet af taxier, der holder udenfor ankomstområdet, turen mellem centrum og lufthavnen koster cirka 185 DKK, derudover kan du tage OC Transpo bus 97, der stopper ved søjle 14 udenfor, billetter kan købes i terminalen. Du kan også benytte privatkørsel via Uber. Der ligger desuden adskillige biludlejningsfirmaer i stueetagen, og hvis du vil leje en bil i Ottawa Internationale Lufthavn, kan du bruge Skyscanner til at sammenligne priser og bilmodeller.

Bedste rejsetid
Mens sommeren er højsæson, er foråret fra marts til maj nok i virkeligheden det bedste tidspunkt at besøge Ottawa. Her er temperaturerne på vej op, alting springer ud, og du kan fx besøg den populære tulipanfestival, og overnatningsmulighederne er tilmed væsentligt billigere end om sommeren. 

Vejret i Ottawa
Der er fire årstider i Ottawa, som vi kender dem herhjemme. Men vintrene er iskolde med en gennemsnitstemperatur omkring minus 5-10 grader, og hvert år er der adskillige dage med minus 20 grader eller koldere. Der er også gode chancer for sne, byen har i snit 22 cm sne liggende i vintermånederne. Sommeren er varm med cirka 20 grader i gennemsnit, men dage med over 30 grader forekommer hvert år. Nedbøren falder nogenlunde jævnt hele året, men topper i sommermånederne, til sammenligning får Ottawa knapt dobbelt så meget nedbør som København. 

Attraktioner og seværdigheder i Ottawa
Canadas hovedstad, Ottawa, ligger langs Ottawa-floden i Ontario provinsen med Quebec provinsen og byen Gatineau på den modsatte flodbred. Ottawa har da også både engelsk og fransk som officielt sprog. Ottawa er desuden en rigtig teknologi- og videnskabsby, der tidligt tog nye teknologier som elektricitet og telefoner til sig og i dag huser mange store internationale high-tech virksomheder, og du kan fx besøge Science and Technology Museum, hvis du er vild med gamle opfindelser. Ottawa har generelt mange gode museer, så du burde kunne et finde et, der matcher din interesse. Ottawa har desuden flere sportshold, så der er god chance for at se fx en hockeykamp.

Hvis du vil blive klogere på byens historie og arkitektur, så gå med på en guidet tur gennem Ottawa. Om sommeren kan du holde picnic og slappe af i grønne parker, og om vinteren kan du prøve verdens største udendørs skøjtebane på Rideau Canal, en delvist menneskeskabt kanal, der i dag er udpeget som UNESCO’s Verdensarv. Ottawa tilbyder et stort udvalg af restauranter og spisesteder, der afspejler byens multietniske ophav, prøv fx området ByWard Market, der også har den største koncentration af barer og natklubber.

Attraktioner:
Parliament Hill
Canadian War Museum
The Canadian Museum of History
Bytown Museum
Science and Technology Museum
National Library and Archives
National Gallery
Canadian Film Institute
Canada Agriculture Museum
Rideau Canal
Ottawa Senators (National Hockey League)
Ottawa Redblacks (Canadian Football League)
Ottawa 67’s (Ontario Hockey League)
Ottawa Harlequins (Rugby Canada Super League)

Læs også: Road Trips i Canada 

Hoteller i Ottawa
Hvis du mangler et sted at bo i Ottawa, kan du bruge Skyscanner til at finde det rigtige hotel og sammenligne priser, beliggenhed og faciliteter. Find hotel i Ottawa.

Er du fleksibel med hensyn til, hvor du flyver til? Søg efter lufthavne i nærheden for at få større besparelser.

Lufthavne i nærheden af Ottawa

De priser, der vises på denne side, er kun anslåede laveste priser. Fundet de seneste 45 dage.