Kort

Fly til Malta | Billige flybilletter

Billige flybilletter til Malta

Oplysningerne er korrekte per november 2016

Sådan finder du billige flybilletter til Malta

Der er masser af billige flybilletter fra Danmark til Malta, men priserne kan dog over et par dage svinge fra helt ned mod 300 kroner til op mod 2000 kroner, så der kan være en del at spare ved at bruge lidt ekstra tid på søgningen.

Du kan også spare masser af møje og besvær ved at bruge Skyscanners forskellige søgeværktøjer. Brug for eksempel vores månedssøgning, så du kan få overblik over de billigste flybilletter hver dag i en måned ad gangen.

Det bedste tidspunkt at bestille flybilletter til Malta

Der kan være store forskellige på priserne på flybilletter til Malta, så en af de bedste måder at få fingrene i de billigste er at tilmelde sig Skyscanners prisagent, så du får besked, hver gang prisen på din ønskebillet stiger eller falder.

Da Malta primært er en solferiedestination er billetpriserne ofte lidt højere om sommeren. I højsæsonen er lørdag typisk den dyreste dag at afrejse på, mens mandag ofte er billigst – og er det en sommerferie, du planlægger, er tommelfingerreglen at være så tidligt ude som muligt.

Danske lufthavne med direkte fly til Malta

Det er muligt at flyve direkte til Malta fra både København Kastrup Lufthavn og Billund Lufthavn – dog kun i højsæsonen. Fra Kastrup er der afgang hver fredag fra april til oktober og desuden om mandagen fra midten af juli til starten af august. I årets sidste måneder er der direkte fly om lørdagen. Fra Billund er der afgange både mandag og fredag mellem april og oktober.

På årstider og dage, hvor der ikke er direkte fly, kan du flyve fra Danmark til Malta via blandt andet Frankfurt, München og Zürich.

Flyselskaber, der flyver til Malta fra Danmark

Fra København kan du i højsæsonen flyve direkte til Malta med Norwegian (mandag og fredag) samt SAS (fredag). Sidst på året flyver Norwegian desuden direkte fra København til Malta om lørdagen.

Fra Billund kan du i højsæsonen flyve direkte til Malta med Ryanair.

Klik her for en komplet oversigt over flyselskaber, der (også med mellemlandinger) flyver fra Danmark til Malta.

Lufthavne i Malta

Maltas eneste kommercielle lufthavn hedder Malta International Airport og er også kendt som Luqa Lufthavn på grund af sin beliggenhed omkring en kilometer fra den lille by af samme navn.

Der er knap 10 kilometer til centrum af hovedstaden Valletta. Nogle af de andre populære solferiedestinationer er Qawra og Bugibba (knap 20 kilometer), Mellieha (22 kilometer) og den mindre ø, Gozo (30 kilometer til færgelejet i Cirkewwa).

Der er fire forskellige busruter, der kører omkring lufthavnen. X1 kører til færgelejet til Gozo via blandt andet Mellieha, X2 til San Julian, X3 til Bugibba via blandt andet Rabat og X4 til Valletta. En enkeltbillet koster €2 knap 15 kroner) om sommeren og €1,5 (godt 11 kroner) om vinteren.

Taxaer kører døgnet rundt med faste priser til de forskellige destinationer.

Der er mange forrygende steder at se på Malta, både i forhold til badestrande, men også i forhold til historiske attraktioner og voldsomt varieret natur. Den nemmeste måde at komme vidt omkring på er at leje bil i lufthavnen.

Hvornår er det bedst at tage til Malta?

Der er en grund til, at det er lettere at komme til Malta om sommeren – for de fleste solelskere er det en stort set ideel sommerferiedestination med masser af sol, bløde sandstrande og varmt badevand.

Omvendt kan du om vinteren spare ikke små beløb både på rejsebilletter, hotelpriser og sågar buspriser, der er lavere i lavsæsonen. Og så er Valletta et særligt syn op til jul.

Også Maltas årlige karneval i februar eller marts er en helt særlig begivenhed. Det er ikke ”blot” forrygende fest og farver, faktisk bunder Maltas (og Gozos) karneval i en 500 år gammel tradition, som Johanniterordenen i sin tid bragte til øerne.

Hvordan er vejret i Malta?

Fra maj til august er der i alt cirka fem regnvejrsdage, der gradvist bliver til flest om vinteren (cirka halvdelen af december er regnvejrsdage). Badesæsonen varer for de flestes vedkommende fra midten af maj til starten af oktober.

Attraktioner og oplevelser i Malta

Selvom Malta ikke er større end Als, er ørigets attraktioner både unikke og voldsomt varierede. Den fantastiske natur kombineret med fantastiske velbevarede historiske monumenter og byer har haft afgørende betydning for, at populære tv-serier og film som Game of Thrones, Gladiator, Troy og Greven af Monte Cristo har filmet mange afgørende scener i landet.

Fra hovedstaden Valletta med sine fantastiske befæstninger og religiøse monumenter til det over 5000 år gamle tempel, Hagar Qim, og Den Blå Lagune, et vaskeægte paradis uanset om man ønsker at snorkle, bade eller stirre ned i det azurblå vand.

Berømte attraktioner: Den blå lagune, Valletta, Mdina, Gozo, Hagar Qim, Den blå grotte, Mosta-domen, Shopping i Sliema, Ta’Qali, Hal Saflieni Hypogeum.

De priser, der vises på denne side, er kun anslåede laveste priser. Fundet de seneste 45 dage.