Kort

Fly til München

Bayerns hovedstad byder på smuk arkitektur, forrygende kultur med masser af fremragende museer, en af verdens største fodboldklubber og naturligvis den årlige Oktoberfest, så der er masser af spændende oplevelsesmuligheder for turister.

Visum

Visumfrit med gyldigt pas. Se her for yderligere oplysninger 

Sæson

Medmindre du er i byen på grund af Oktoberfest er dette måske en måned at undgå – ganske enkelt på grund af menneskemylderet og de mange udsolgte hoteller. Sommeren er også populær, hvor det er varmt, og der er mange forskellige typer festivaller i gang.  

Kom omkring

Hvis du skal længere omkring, end bentøjet kan klare, så kan du vælge mellem S-Bahn, U-Bahn, sporvogn og bus, så muligheder er der nok af.

Åbningstider

De officielle åbningstider er mandag til lørdag fra 9 – 20. Mange butikker lukker dog kl. 18:30 og kl. 14 eller 16 om lørdagen. 

Drikkepenge

Normalt inkluderet i regningen på restauranter og barer, men det er almindeligt at runde op med 5-10 % for god service.

Information og nødstilfælde

Det kongelige danske konsulat i München: Sendlinger Tor Platz 10/IV, D-80336 München Tlf.: 089-54 58 540   E-mail: mucgkl@um.dk

Alarmtelefon: 112

Seværdigheder

1. Marienplatz: På denne livlige plads i hjertet af Altstadt står blandt andet Altes Rathaus og Neues Rathaus. Gå endelig ikke glip af Glockenspiel i Neues Rathaus kl. 11 og/eller 12, der med klokkespil og 32 figurer gengiver historiske begivenheder i Bayern.  

2. Frauenkirche: Denne gotiske katedral, som blev indviet i 1494, er Münchens største kirke. Fra det sydlige tårn kan man nyde en fantastisk panoramaudsigt over byen og Alperne.  

3. Hofbrauhaus: Blot det mest berømte eksempel på de mange Bierhäuser i München. Udover at nyde gode (og store) fadøl og god stemning kan du få lidt historie ind med de våde varer. Hofbrauhaus har været aktivt siden 1644.

4. Deutsches Museum: På verdens største teknologiske museum kan du blandt andet se verdens første bil, det første motorfly som Wright-brødrene fløj i samt et børnemuseum og i det hele taget få et spændende indblik i den teknologiske evolution og historie.  

5. Schloss Nymphenburg: Et barokt palads med smuk omkringliggende park på 200 hektar, hvor der ligger ikke færre end fire tilhørende mindre paladser samt to museer.

Hurtige fakta

Indbyggertal: Cirka 1 410 000

Valuta: Euro (EUR)

Landekode: 49

Religion: Blandet med katolicisme som den største religion

Tidszone: UTC+1

Officielt sprog: Tysk 

Steder at bo

Find hotel i München

Er du fleksibel med hensyn til, hvor du flyver til? Søg efter lufthavne i nærheden for at få større besparelser.

Lufthavne i nærheden af München

Ofte stillede spørgsmål

Der er én lufthavn i München: München.
Gulf Air, Oman Air, Norwegian, GOL Linhas Aéreas, BA Cityflyer, Azul Airlines, Laudamotion og germanwings flyver alle direkte til München.
Den billigste måned at flyve til München i er marts.

De priser, der vises på denne side, er kun anslåede laveste priser. Fundet de seneste 45 dage.