Kort

Fly til Dortmund

Opdateret november 2017

Find billige flybilletter til Dortmund

Det er ikke muligt at flyve direkte fra Danmark til Dortmund, men du kan sagtens komme af sted alle dage hele året fra både Jylland og København med en enkel mellemlanding. Du skal mindst regne med en flyvetid på cirka 4-6 timer, men de billigste billetter til omkring 300-400 DKK giver ofte en noget længere rejsetid.

Med Skyscanners søgefunktion får du nemt overblik over dine muligheder. Vi finder både den billigste flybillet og den hurtigste flyrute til Dallas på din foretrukne rejsedag. Du kan søge efter billige flybilletter på specifikke datoer eller den billigste måned at flyve i. Det er også muligt at sammenligne dagspriser for en hel måned ad gangen. I datofeltet skal du bare vælge ’Hele måneden’ og derefter enten den ’Billigste måned’ eller den måned, du ønsker at rejse i.

Læs mere i 10 trin der sikrer dig billige flybilletter – nemt og hurtigt

Det bedste tidspunkt at bestille flybillet til Dortmund

Hvis du er på jagt efter den billigste flybillet til Dortmund, kan det godt betale sig at bestille billetten i god tid. Opretter du en Skyscanner Prisagent, behøver du ikke at holde øje med priserne, det klarer vi for dig. Den gratis prisagent sammenligner løbende priserne og giver dig besked, hvis billetprisen stiger eller falder. Når du har søgt på din rejse, skal du trykke på ’Modtag prisagenter’ i menuen til venstre, indtaste din e-mail og så modtager du automatisk en mail, når prisen ændrer sig.

Danske lufthavne med forbindelse til Dortmund

Ingen danske lufthavne tilbyder i øjeblikket direkte fly til Dortmund. Men der er mange muligheder for at sammensætte en flyrejse dertil, du kan fx mellemlande i München eller flyve via London.

Læs mere om Københavns Lufthavn og de øvrige danske lufthavne

Flyselskaber som flyver til Dortmund

Adskillige flyselskaber flyver til Dortmund Lufthavn, heriblandt Ryanair, easyJet og Wizz Air.

Dortmund Lufthavn

Lufthavnen ligger omtrent 12 km øst for centrum og benyttes hovedsagligt af lavprisselskaber og til charterrejser. Terminalbygningen er i tre etager, og der er wi-fi service mod betaling i hele komplekset, en time koster knap 23 DKK. Ankomstområdet er i stueplan, mens afgangsområdet er på førstesal, der er hæveautomater, butikker og spisesteder i begge områder, men den største koncentration er i afgangsområdet. På 2. sal er der bl.a. en terrasse med udsigt til landingsbanen.

Når du skal til og fra lufthavnen, kan du benytter bus eller taxi. AirportExpress bussen kører direkte til Dortmund hovedbanegård på omtrent en halv time til cirka 65 DKK. AirportShuttle bussen kører direkte til Holzwickede station, hvorfra du kan tage toget videre til centrum. Du kan også køre med bus 490 til Aplerbeck station og tage U-Bahn toget videre til centrum. Der holder altid taxier udenfor terminalen, turen til hovedbanegården koster omkring 215 DKK. Hvis du vil leje en bil i lufthavnen, kan du bruge Skyscanner til at sammenligne priser og bilmærker, biludlejningsfirmaerne er samlet i ankomstområdet.

Bedste rejsetid

Sommerhalvåret er det bedste tidspunkt at besøge Dortmund, hvor det er varmest, men juli og august er samtidig de mest regnfulde måneder, derfor bør du medbringe en paraply, den kan du i øvrigt også få brug for resten af året. Er du vild med julemarkeder, kan du også overveje december, hvor et af Tysklands største julemarkeder lyser op hele måneden, her kan du fx se måske verdens største juletræskreation på 45 meter, der er bygget op af hele 1700 grantræer!

Vejret i Dortmund

Vejr og klima minder meget om det danske, om end det gerne er en grad eller to varmere året rundt. Nedbøren falder hele året og til sammenligning får Dortmund i løbet af et år i gennemsnit cirka 300 mm mere regn end København.

Attraktioner og seværdigheder i Dortmund

For mange danskere går tankerne på fodbold, når snakken falder på Dortmund og med god grund, for byens hold, Borussia Dortmund, er en af Tysklands bedste og tidligere Europamestre. Du kan komme på rundvisning på Westfalenstadion, landets største stadium, men hvis du vil se en kamp, skal du enten købe billetten i rigtig god tid eller af billethajer foran stadion. Men der er også mange andre spændende oplevelser i byen, heriblandt flere gode museer fx kunstmuseet Museum am Ostwall. Byen er derudover kendt som ’Den Grønne Metropolis’ og rummer store, smukke parker, skove, vandløb og landbrug, besøg fx Rombergpark på over 65 hektarer inklusiv en botanisk have. Historieinteresserede turister kan gå på opdagelse i de gamle kirker og slotte. Dortmund byder naturligvis også på masser af muligheder for shopping, natteliv og kulturelle tilbud som koncerter og teater.

Attraktioner:

Westfalenstadion

Fjernsynstårnet Florian

Zoo Dortmund

Rosarium (mere end 3000 slags roser)

Hohensyburg (borgruin og Kaiser-Wilhelm Mindesmærke)

Museum for Kunst og Kulturhistorie

Museum am Ostwall (kunst fra 20. og 21. århundrede)

Naturhistorisk Museum

Tysk Kogebogsmuseum

Steinwache Mindesmærke og Museum (tidligere politistation og Gestapos hovedkontor)

Operahuset

Koncerthaus

Altes Stadthaus

Bodelschwingh (borg med voldgrav)

Reinoldikirche

Petrikirche

Westpark

Rombergpark

Hoteller i Dortmund

Hvis du leder efter et sted at overnatte, kan du med vores søgeværktøj sammenligne priser, beliggenhed og faciliteter på hoteller i Dortmund.

Flere tips

Ferie i Tyskland: 8 hyggelige tyske byer

10 bedste steder i Nordtyskland: strande, fantastisk natur og storbyliv

Er du fleksibel med hensyn til, hvor du flyver til? Søg efter lufthavne i nærheden for at få større besparelser.

Lufthavne i nærheden af Dortmund

Ofte stillede spørgsmål

Der er én lufthavn i Dortmund: Dortmund.
easyJet, Wizz Air, germanwings, Vueling Airlines, Air Canada, Eurowings Europe, Lufthansa og United flyver alle direkte til Dortmund.
Den billigste måned at flyve til Dortmund i er marts.

De priser, der vises på denne side, er kun anslåede laveste priser. Fundet de seneste 45 dage.