Kort

Fly til Stuttgart

Stuttgart i det sydlige Tyskland er især kendt for sine Mercedes Benz og Porsche fabrikker, men byen har meget mere at byde på end biler. God mad, udsøgte vine, kulturelle oplevelser i topklasse, naturlige varme kilder og et festligt natteliv er ligeledes kendetegnende for Stuttgart. På trods af omfattende ødelæggelser efter 2. Verdenskrig har Stuttgart stadig mange historiske bygninger og flere grønne parker flankeret af barer og caféer. Med skøn natur og adskillige attraktioner uden for byen er der gode muligheder for udflugter for enhver smag.

Visum

Visumfri. Se flere oplysninger her.                

Sæson

Vejret ligner det danske til forveksling om end gennemsnitstemperaturen om sommeren er lidt højere.

Kom omkring

Man kan med fordel gå rundt i centrum af Stuttgart, skal man længere væk kan man benytte bus, S-Bahn eller U-Bahn. Taxaer er dyre og ligeledes parkering.

Åbningstider

De fleste butikker holder åbent mandag til lørdag mellem 9-18.30, nogle lukker dog tidligere om lørdagen, og om torsdagen er der længe åbent. 

Drikkepenge

Det er kutyme at give lidt drikkepenge eller runde op, taxachauffører får som regel 10 % af prisen i drikkepenge.

Information og nødstilfælde

Danmarks ambassade i Tyskland, Rauchstr. 1, D – 10787 Berlin

Tel: +49 30 5050 2000   E-mail: beramb@um.dk

Politi/Ambulance/Brand: 112

Seværdigheder

1. Mercedes/Porsche museerne: Disse to museer er blandt de mest populære i byen og udstiller ikke overraskende et væld af biler fra deres respektive mærker.

2. Varme kilder/spa: Bad-Cannstatt distriktet er kendt for sine mineralrige varme kilder, og flere steder kan man slappe af i saunaer efter en svømmetur i det boblende vand. 

3. Wilhelma (zoologisk og botanisk have): Muligvis Europas største af sin slags med over 10.000 dyr og 5000 eksotiske planter. Haven præges af smuk maurisk arkitektur.

4. Landesmuseum Württemberg: Det gamle slot danner rammen om dette museum, som gennemgår områdets historie. En af hovedattraktionerne er Württemberg kronjuveler.

5. Staatsgalerie: Kunstgalleriets tre bygninger er et besøg værd i sig selv og udstiller værker fra middelalderen og frem til det 20. århundrede samt samlinger af blandt andre Picasso og Chagall.

Hurtige fakta

Indbyggertal: Cirka 600.000 (Stor-Stuttgart 2.5 mio.)
Valuta: Euro € (EUR)
Landekode: (00) 49
Religion: Cirka 34 % protestanter og 27 % katolikker
Tidszone: UTC+1 (Som i Danmark)
Officielt sprog: Tysk

Steder at bo

Find hotel i Stuttgart

Er du fleksibel med hensyn til, hvor du flyver til? Søg efter lufthavne i nærheden for at få større besparelser.

Lufthavne i nærheden af Stuttgart

Ofte stillede spørgsmål

Der er én lufthavn i Stuttgart: Stuttgart.
Delta, KLM Cityhopper, KLM, Singapore Airlines, AIS Airlines, Eurowings Europe, Kenya Airways og Nouvelair flyver alle direkte til Stuttgart.
Den billigste måned at flyve til Stuttgart i er marts.

De priser, der vises på denne side, er kun anslåede laveste priser. Fundet de seneste 45 dage.