Kort

Fly til Dresden

Opdateret november 2017

Find billige flybilletter til Dresden

Der flyver på nuværende tidspunkt ingen direkte fly fra Danmark til Dresden, så du er nød til at mellemlande undervejs, men så kan du også komme af sted alle dage hele året fra både Jylland og København. Alt efter din afrejselufthavn skal du mindst regne med flyvetid 3,5 timer. De billigste billetter til under 1000 DKK vil dog ofte give en væsentlig længere rejsetid.

Brug Skyscanners søgefunktion til at få et hurtigt overblik over dine muligheder. Vi finder både den billigste flybillet og den hurtigste flyrute til Dresden på din foretrukne rejsedag. Du kan søge efter billige flybilletter på specifikke datoer eller den billigste måned at flyve i, og det er også muligt at sammenligne dagspriser for en hel måned ad gangen. I datofeltet skal du bare vælge ’Hele måneden’ og derefter enten den ’Billigste måned’ eller den måned, du ønsker at rejse i.

Læs mere i 10 trin der sikrer dig billige flybilletter – nemt og hurtigt

Det bedste tidspunkt at bestille flybillet til Dresden

For at få fingrene i den billigste flybillet til Dresden, kan det godt betale sig at bestille billetten i god tid. Du behøver dog ikke selv at holde øje med priserne, det klarer Skyscanners Prisagent for dig. Den gratis prisagent sammenligner løbende priserne og giver dig besked, hvis billetprisen stiger eller falder. Når du har søgt på din rejse, skal du trykke på ’Modtag prisagenter’ i menuen til venstre, indtaste din e-mail og så modtager du automatisk en mail, når prisen ændrer sig.

Danske lufthavne med forbindelse til Dresden

Der er ingen danske lufthavne, som tilbyder direkte fly til Dresden, men hvad end du flyver fra Billund eller Københavns Lufthavn, kan du mellemlande i fx Amsterdam eller Frankfurt.

Læs mere om Københavns Lufthavn og de øvrige danske lufthavne

Flyselskaber som flyver til Dresden

Adskillige flyselskaber flyver til Dresden, heriblandt KLM, Lufthansa og Swiss.

Dresden Lufthavn

Lufthavnen ligger omtrent 12 km nord for centrum og består af en terminalbygning med en håndfuld butikker, der blandt andet sælger toldfrivarer, læsestof, souvenirs og gaveartikler. Derudover er der adskillige spisesteder, hæveautomater, massagestole samt SPIEL-IN Casino med diverse spillemaskiner og internetstationer. Der er også en VIP lounge, en Lufthansa lounge og en rygelounge, hvor sidstnævnte er tilgængelig for alle passagerer. Lufthavnen tilbyder desuden to timers gratis wi-fi.

Det er let at komme til og fra lufthavnen, der har en S-Bahn undergrundstogstation, hvor togene på linje 2 kører hver halve time til centrum. Det tager 12 minutter at kører til Dresden-Neustadt og 20 minutter til hovedbanegården, du kan købe billetter i lufthavnsinformationen i ankomstområdet eller i en maskine på togstationen. En enkelbillet koster knap 18 DKK, som også kan benyttes til sporvogne og busser i Dresden. Busserne nr. 77 og 80 kører også forbi lufthavnen og har begge forbindelse til sporvogn linje 7. Der holder taxier foran lufthavnen, og turen til centrum koster cirka 150 DKK. Vil du leje en bil i lufthavnen, kan du bruge vores søgemaskine til at sammenligne priser og bilmærker. Biludlejningsfirmaerne har skranke i ankomstområdet.

Bedste rejsetid

Sommeren er højsæson, hvor vejret er varmest, mens der er mulighed for lidt billigere overnatning i foråret og efteråret. Men som enhver anden storby byder Dresden på gode oplevelser hele året. I december kan du fx besøge julemarkedet, Striezelmarkt, der er Tysklands ældste og har fundet sted siden 1434. Hvis du er vild med jazz, skal du tage til Dresden i maj, hvor Dixieland Festival, der er Europas største jazz festival.

Vejret i Dresden

Dresdens vejr er stort set det samme som i Danmark, men det er både en smule koldere om vinteren og lidt varmere om sommeren end på de danske breddegrader. Juli er den varmeste måned med en gennemsnitlig temperatur på 19 grader, mens varmerekorden på 37,3 er fra august. Der falder nedbør året rundt, men mest som regn i sommermånederne. Dresden får i løbet af et år i snit cirka 665 mm nedbør, til sammenligning får København cirka 530 mm.

Attraktioner og seværdigheder i Dresden

Dresden er hovedstad i den tyske delstat Sachsen og breder sig på begge sider af floden Elben. Byen blev grundlagt i år 1206 og med sin lange historie bag sig, er der meget spændende og historisk arkitektur. Meget blev dog ødelagt under bombardementer i 2. Verdenskrig, så flere af de største seværdigheder er rekonstruktioner, det gælder fx et af byens vartegn Frauenkirche, men det gør den ikke mindre smuk. Gå på opdagelse i byens spændende kvarterer og nyd de mange skønne bygninger, nye som gamle. Gå ikke glip af en tur gennem Kunsthofpassage, hvor du bl.a. kan se et vidunderligt blåt hus, der spiller musik i regnvejr! Du må heller ikke snyde dig selv for et besøg på Pfunds Molkerei, der er optaget i Guinness Rekordbog som verdens smukkeste mælkebar med tusindvis af håndmalede klinker. Dresden er også fuld af interessante museer og gallerier, og der er mange muligheder for at se teater og høre live musik. Hvis du er mere til shopping, vil byen heller ikke skuffe, hvad end du foretrækker butikscentre eller små specialforretninger. Og når mørket falder på, er der stadig masser af liv og glade dage på byens barer og klubber i både Neustadt og Altstadt.

Attraktioner:

Frauenkirche (byens vartegn)

Zwinger Palads

Schloss und Grünes Gewölbe (Museum og skattekammer)

SemperOper (Operahuset)

Albertinum Museum

Japanisches Palais

Museum der Stadt Dresden

Kasematten

Kunsthaus Dresden

Carl Maria von Weber Museum (museet er dedikeret byens bedst kendte komponist)

Dresden Neustadt

Kunsthofpassage

Fürstenzug (kæmpe vægmaleri)

Elben

Großer Garten (park)

Dresden Zoo

Hoteller i Dresden

Ved du ikke, hvor du skal sove i Dresden? På hoteller i Dresden kan du læse mere om byens forskellige kvarterer og sammenligne hotellernes priser, beliggenhed og faciliteter.

Flere tips

Ferie i Tyskland: 8 hyggelige tyske byer

10 bedste steder i Nordtyskland: strande, fantastisk natur og storbyliv

Er du fleksibel med hensyn til, hvor du flyver til? Søg efter lufthavne i nærheden for at få større besparelser.

Lufthavne i nærheden af Dresden

Ofte stillede spørgsmål

Der er én lufthavn i Dresden: Dresden.
Delta, KLM Cityhopper, KLM, Singapore Airlines, Eurowings Europe, Cathay Pacific, eurowings og Czech Airlines flyver alle direkte til Dresden.
Den billigste måned at flyve til Dresden i er februar.

De priser, der vises på denne side, er kun anslåede laveste priser. Fundet de seneste 45 dage.