Kort

Fly til Hannover

Hannover i det nordlige Tyskland er en af landets rigeste byer, både økonomisk og kulturelt set. På trods af svære bombardementer under 2. Verdenskrig er der stadig flere smukke, historiske bygninger blandet med det nye og moderne Hannover med smarte butikker, museer og restauranter og barer. Floden Leine slynger sig igennem byen, som er rig på abstrakt gadekunst med mange skøre statuer og vægdekorationer, og ikke mindst store grønne parker.

Visum

Visumfri. Se flere oplysninger her.

Sæson

Vejret minder meget om det danske. Juli og august er de mest regnfulde måneder, men nedbøren falder ellers jævnt gennem hele året.

Kom omkring

Hannovers veludviklede offentlige trafik består af sporvogne, busser og tog, med Hannover-kortet får man gratis transport og mange rabatter. Byen er også fodgænger- og cyklistvenlig, mens taxaerne er dyre. 

Åbningstider

De fleste butikker holder åbent mandag-fredag mellem 9-18.30 og til klokken 14 om lørdagen. Shopping-centre og supermarkeder har generelt længere åbent.

Drikkepenge

Det er kutymen at give omkring 10 % i drikkepenge eller runde op i taxaen, på restaurant, hotel og lignende.

Information og nødstilfælde

Danmarks Ambassade i Tyskland, Rauchstr. 1, D – 10787 Berlin

Tel: +49 30 5050 2000   E-mail: beramb@um.dk

Konsulatet i Hannover, c/o NiedersachsenMetall, Schiffgraben 36, D-30175 Hannover

Tel: +49 511 8505 306    E-mail: daen.honorarkonsul.hannover@niedersachsenmetall.de

Politi/Ambulance/Brand: 112

Seværdigheder

1. Rådhusene: Både byens nye og gamle rådhus er et besøg værd. Det nye udstiller fire forskellige, historiske modeller af byen og tilbyder derefter en flot udsigt over Hannover. Dele af det gamle rådhus kan dateres til det 15. århundrede og er et smukt eksempel på tidligere arkitektoniske stilarter.

2. Herrenhäuser Gärten: Barokhaverne fra det 17. århundrede med den gamle slotsruin er et af de mest populære og skønneste steder i byen, der danner rammen om flere festivaller, musik, teater, fyrværkerishows og meget mere.  

3. Landesmuseum: Museet har et stort antal forskelligartede udstillinger fx en spændende samling skulpturer og malerier fra en periode over 900 år, et japansk te-rum og mange lokale, historiske artefakter. 

4. Eilenriede park og zoo: Den massive bypark er Hannovers grønne lunger med flere tilbud som minigolf, barer og restauranter. Byens populære og internationalt anerkendte zoo med masser af eksotiske dyr og et hyggeligt julemarked.

5. Schloss Marienburg: 20 km syd for byen ligger et af Tysklands vigtigste og mest fortryllende slotte i ny gotisk stil fra 1867 midt i et naturskønt område.

Hurtige fakta

Indbyggertal: Cirka 520.000 (Stor-Hannover 1,1 mio.)

Valuta: Euro € (EUR)

Landekode: (00) 49

Religion: Cirka 60 % kristne heraf halvdelen katolikker

Tidszone: UTC+1 (Som i Danmark)

Officielt sprog: Tysk

Steder at bo

Find hotel i Hannover

Er du fleksibel med hensyn til, hvor du flyver til? Søg efter lufthavne i nærheden for at få større besparelser.

Lufthavne i nærheden af Hannover

Ofte stillede spørgsmål

Der er én lufthavn i Hannover: Hannover.
Delta, KLM Cityhopper, KLM, Singapore Airlines, Eurowings Europe, Kenya Airways, Nouvelair og Air Mauritius flyver alle direkte til Hannover.
Den billigste måned at flyve til Hannover i er marts.

De priser, der vises på denne side, er kun anslåede laveste priser. Fundet de seneste 45 dage.