Kort

Fly til Norge | Billige flybilletter

Norges landskab er på én gang yderst dramatisk og meget roligt. I Douglas Adams’ bøger ”Den komplette guide til galaksen” har figuren Slartibartfast vundet en pris for at have skabt den norske kystlinje og de norske fjorde. Selvom virkelighedens norske landskaber ikke er menneskeskabt, er de bestemt en pris og et besøg værd. Det gælder i høj grad fjordene og den lange, flotte kystlinje med de mange øer, men også en skitur i fjeldene, fisketur efter laks i Tana-elven og vandreture i nationalparker og skove.

Det er ikke for ingenting, at steder som Vegaøerne, Røros, Geirangerfjorden og Nærøyfjorden er på UNESCOs Verdensarvsliste. I Norge kan du tilmed opleve Nordlys og lære den unikke samiske kultur at kende. Og så er der selvfølgelig Oslo, den smukke hovedstad, som emmer af kultur og gode oplevelser. Norge er med andre ord et land, der kan lokke både natur- og udendørsentusiaster til samt

Opdateret oktober 2017

Visum

Visumfrit for danske statsborgere. Se her for flere informationer.

Sæson
Norge er et relativt stort land, hvis kyststrækning strækker sig over mere end 2500 kilometer, og der er især stor forskel på, hvor meget regn der falder i de forskellige egne. Bergen får absolut mest nedbør med cirka 2300 mm om året, mens gennemsnittet for Oslo kun ligger på knap 880 mm. I hovedstaden er vejret meget lig det danske, overordnet set dog en smule koldere end herhjemme året rundt. Hvornår det er bedst at besøge Norge afhænger mest af, om du kommer for at prøve kræfter med et af de mange gode skisportssteder eller du hellere vil nyde det norske landskab om sommeren, hvor der er gode bademuligheder.

Rejser til Norge
Der er rig mulighed for at flyve fra Danmark til Norge med over 20 daglige flyruter mellem de to hovedstæder. Langt størstedelen af flyene fra København lander i Gardermoen Lufthavn, mens enkelte flyver til Sandefjord Lufthavn, der ligger omtrent 115 km sydvest for Oslo. 

Læs også: Ferie i Norge: De 12 smukkeste steder i Norges natur

Danske lufthavne med direkte forbindelse til Norge

Københavns Lufthavn Der er cirka 20 direkte afgange fra Kastrup til Oslo hver dag året rundt. Deruover kan du også flyve direkte til Bergen, Stavanger, Kristiansand, Ålesund, Trondheim og Tromsø.

Billund Lufthavn Lufthavnen tilbyder hele året op til fem direkte daglige flyvninger til Oslo Gardermoen, og du kan flyve direkte til Bergen et par gange om ugen året rundt, mens Stavanger er en sommerdestination.

Aalborg Lufthavn Hele året kan du flyve direkte fra Aalborg til Oslo Gardermoen mandag og lørdag.

Aarhus Lufthavn Du kan hele året flyve direkte op til tre gange dagligt i hverdage til Oslo Gardermoen, og der er en afgang om søndagen.

Esbjerg Lufthavn Herfra kan du flyve direkte til Stavanger to gange dagligt i hverdage og en enkel gang om søndagen.

Flyselskaber som flyver til Norge
SAS, Norwegian, Widerøe, British Airways og DAT står for de faste ruteflyvninger mellem Danmark og Norge.

Lufthavne i Norge
Der er næsten 100 lufthavne i Norge, og cirka halvdelen har kommercielle flyvninger.

De fem travleste norske lufthavne er:

Oslo Lufthavn Gardermoen

Bergen Lufthavn

Stavanger Lufthavn

Trondheim Lufthavn 

Torp Sandefjord Lufthavn

Offentlig transport
Planlægger du at rejse rundt i det nordlige Norge, er indenrigsfly den hurtigste og populæreste transportform, men er ikke billig af den grund. I det sydlige Norge, særligt omkring Oslo, er tog og busser at foretrække. Der sejler utallige små færger og hurtigbåde mellem de mange øer og fjorde langs det meste af kysten. I Oslo kan du bruge den velfungerende T-bane (metro), sporvogne og bybusser eller leje en cykel. I Oslo er der også adskillige færger, der sejler ud til de omkringliggende øer. Taxier er generelt dyre og ofte overflødige i forhold til den øvrige offentlige transport, og centrum opleves alligevel bedst til fods. Hvis du vil udforske det smukke norske landskab på egen hånd, kan du selvfølgelig også leje en bil.

Åbningstider
Butikkernes åbningstider ligner meget de danske, så hvis du er i provinsen, skal du ikke regne med at finde døgnåbne kiosker. I Oslo har de fleste supermarkeder og shopping centre i hverdage åbent indtil cirka 21, mens almindelige forretninger ofte lukker ved 17-18 tiden og holder lukket om søndagen.

Drikkepenge
Selvom det ikke er strengt nødvendigt, giver mange gæster lidt drikkepenge på restauranter og hoteller. Rund op på regningen, hvis du har fået god service, det sætter alle i servicefag pris på.

Nødstilfælde
Find kontakt oplysninger på danske repræsentationer i Norge her.

Feriemål i Norge

Oslo Norges hovedstad er rig på naturoplevelser året rundt, skøn arkitektur med både nyt og gammelt byggeri, fine shopping muligheder og mange kulturelle indslag. Besøg fx fæstningen Akershus Slot, der huser flere museer og lægger grund til mange gratis arrangementer om sommeren, hvor du også kan bade. Se Edvard Munchs berømte maleri Skriget og den formidable Vigeland Park med 214 statuer af nøgne mænd, kvinder og børn.

Læs mere: Top 10 ting du kan lave i Oslo

Bergen Norges næststørste by er også omgivet af smuk natur og hele syv fjelde, hvor du fx kan vandre eller sejle kajak. Oplev atmosfæren i havneområdet ’Bryggen’, som er på UNESCOs Verdensarvsliste, gå på museer og til koncerter og tag den populære kabelbane op til Fløyen, hvor du får en fantastisk udsigt over byen og landskabet.

Stavanger Som en af Norges ældste byer kan Stavanger stadig henrykke de fleste besøgende, der fx kan se Norges ældste domkirke, Stavanger Katedral fra 1100-tallet, og slentre gennem Gamle Stavanger og besøge nogle af byens populære museer.

Trondheim Byen er ligesom Stavanger en historisk by, som rummer Norges vigtigste kirke Nidarosdomen. Sverresborg er et af landets største kulturhistoriske museer med over 80 bevaringsværdige bygninger, heriblandt den ældste stavkirke fra 1170. Byen har også et rigt kultur- og natteliv takket være de mange studerende.

Kirkenes Den lille by er en af Norges mest nordøstlige byer, hvor du kan opleve midnatssol fra cirka midt maj-midt juli, og mens det er sort om vinteren kan du se det smukke Nordlys. På Grenselandmuseet kan du se samisk trækunst og lære mere om livet i den nordlige region. Og hvis du vil prøve noget helt ekstraordinært, kan du indkvarterer dig på Kirkenes Snowhotel og fiske efter kongekrabber eller køre med hundeslæde.

Læs også: Vandreture i Norge: 7 spektakulære vandreture i billedskønne Norge

Hurtige fakta

Hovedstad: Oslo

Areal: 385.186 km2

Indbyggertal: Cirka 5,3 mio.

Valuta: Norsk krone (NOK)

Landekode: + 47

Religion: Cirka 74 % kristne (evangelisk-luthersk)

Tidszone: UTC +1 (som i Danmark)

Officielt sprog: Norsk og samisk

De priser, der vises på denne side, er kun anslåede laveste priser. Fundet de seneste 45 dage.