Kort

Fly til Trondheim

Trondheim midt på den norske vestkyst er en af landets ældste og vigtigste byer. Trondheim sprudler af liv især takket være de mange studerende, der holder byen ung på trods af en lang og rig kulturhistorie. Kultur, musik samt eksperimenterende og alternative politiske tiltag gør Trondheim til spændende by at besøge året rundt. Trondheim har desuden gode shopping-muligheder, lækre spisesteder og er omgivet af smuk natur.

Visum

Visumfri. Se yderligere oplysninger her. 

Sæson

Sommeren er lidt køligere end den danske og med mere ustadigt vejr. Vinteren er kold med en del sne. September er den vådeste måned.

Kom omkring

Trondheim er lille nok til, at man gå mellem de fleste attraktioner. Byens serviceres dertil af et veludbygget netværk af busser og en enkel sporvognslinje.

Åbningstider

De fleste butikker har åbent mellem 10-17 i hverdagene. Om lørdagen lukker butikkerne typisk klokken 15.

Drikkepenge

Drikkepenge er altid populære, men ikke et krav, og de norske priser er da også rigeligt høje for de fleste besøgende.

Information og nødstilfælde

Danmarks Ambassade i Norge, Olav Kyrres gate 7, 0273 Oslo

Tel: +47 22 54 08 00    E-mail: oslamb@um.dk

Alarmtelefon: 112    Ambulance: 113      Brand: 110

Seværdigheder

1. Nidaros Domkirke: Trondheims vartegn og Nordeuropas største kirke. Den første kirke på stedet blev bygget i 1070 ovenpå gravstedet for Olav den Hellige, som kristnede Norge.

2. Munkholmen: En lille ø med et gammelt kloster og fæstning, der tidligere fungerede som fangeø. I dag et yndet sted for gå på opdagelse og bade fra stranden.

3. Trøndelag Folkemuseum/Sverresborg: Et af Norges største kulturhistoriske museer med mere end 80 bevaringsværdige bygninger, den ældste en stavkirke fra 1170-tallet, og mange andre historiske genstande og et stort fotoarkiv alt sammen i idylliske omgivelser.

4. Reina/Svartlamon: Et gammelt kvarter, der skulle rives ned, men blev fredet efter store lokale protester. Siden 2001 har det været et byøkologisk forsøgsområde med alternative boformer, og eksperimenter inden for bl.a. økologi og energi.

5. Stiftsgaarden: Den norske regents lokale residens er byens største træbygning med mange flotte detaljer. Andre prægtige bygninger i træ kan ses flere steder i byen, der har nordens længste sammenhængende træhusbebyggelse.

Hurtige fakta

Indbyggertal: Cirka 185.000

Valuta: Norske kroner (NOK)

Landekode: (00) 47

Religion: Cirka 69 % kristne

Tidszone: UTC+1 (Som i Danmark)

Officielt sprog: Norsk (bokmål, nynorsk og samisk)

Steder at bo

Find hotel i Trondheim

Er du fleksibel med hensyn til, hvor du flyver til? Søg efter lufthavne i nærheden for at få større besparelser.

Lufthavne i nærheden af Trondheim

Ofte stillede spørgsmål

Der er én lufthavn i Trondheim: Trondheim.
Delta, KLM Cityhopper, Singapore Airlines, KLM, Norwegian Air International, Norwegian Air Sweden, Kenya Airways og Alitalia flyver alle direkte til Trondheim.
Den billigste måned at flyve til Trondheim i er februar.

De priser, der vises på denne side, er kun anslåede laveste priser. Fundet de seneste 45 dage.