Kort

Wideroe fly | Billige flyrejser

Nordens største regionale flyselskab, Widerøe, er også Norges ældste. Widerøe blev grundlagt i 1934 af fire venner med Viggo Widerøe i spidsen, som først i 1969 blev afløst som administrerende direktør. Widerøe har hovedkontor i Bodø og har base i adskillige norske lufthavne.

Widerøe flyver hovedsagligt på indenrigsruter i Norge og med cirka 450 daglige afgange, forbinder de landet på kryds og tværs. Derudover flyver de også til København, Göteborg og til den skotske by Aberdeen. Widerøe råder i øjeblikket over 41 Bombardier Dash-8 turbopropelfly i forskellige modeller og har tre fly fra Embraer i ordrebogen. Med Travel Pass kan du optjene rabatter og få billigere flybilletter, som kan kombineres med loyalitetsprogrammet EuroBonus.

Opdateret marts 2017

Hvorfor flyve med Widerøe?

Sådan checker du ind

Rejser du på økonomiklasse, skal du checke ind online på Widerøes hjemmeside eller med deres app til iPhone eller gå til selvbetjeningsautomaterne i lufthavnen. Du skal kun benytte lufthavnsskranken, hvis du rejser med hund eller kat samt følger en mindreårig til flyet eller benytter kørestol. Har du problemer med check-in, kan du selvfølgelig altid kontakte personalet i lufthavnen.

Online check-in er åben fra 22 timer før til senest 1 time før den planlagte afgang. Du kan printe dit boardingkort eller få det tilsendt som mobilt boardingkort med en 2D stregkode, du skanner i lufthavnen, når du fx indleverer din bagage. Hvis du vælger det under din booking, vil du modtage en e-mail eller SMS 22 timer før din afgang, ved at følge linket kan du efterfølgende checke ind med det samme.

Bagagekvoter og gebyrer

Der er 8 kg håndbagage inkluderet i alle Widerøes flybilletter, det gælder også for børn ned til to år. Bagagen må høst måle 55 x 40 x 20 cm. Derudover må du medbringe en lille håndtaske.

På alle Widerøes flyrejser kan du gratis indskrive mindst et styk bagage på højst 23 kg og 158 cm. Børn under to år får også tildelt en bagagekvote på 23 kg samt en klapvogn eller lignende. Med Flex, Honnør og Full Flex billetterne er der 2 x 23 kg med i prisen. Har du brug for at medbringe mere bagage, end der er inkluderet i din billet, kan du købe plads online, hvor priserne starter fra cirka 190 danske kroner. Læs mere om Widerøes bagageregler og priser.

Siddepladser

Rejser du på økonomibillet kan du først vælge din siddeplads under check-in, tidligst 22 timer før den planlagte afgang. Hvis du vil reservere en bestemt plads, skal du altså vælge en anden billettype. Det er heller ikke alle ruter, du kan reservere pladser på. Når du checker ind, kan du også ændre dit sædevalg, så længe der er ledige pladser.

Ekstra Gebyrer

Widerøe har i modsætning til mange andre flyselskaber ikke så mange tilvalgsmuligheder, dvs. at det er lettere at overskue og sammenligne priser på deres flybilletter. Hvis du fx ønsker at ændre i din billet, koster det cirka 415 kroner, hvis du rejser på økonomiklasse. Med Full Flex billetten kan du derimod ændre den helt uden ekstra omkostninger. Læs mere om Widerøes billettyper.

Service ombord

Din flyrute og flytypen afgør, hvad der bliver serveret ombord. På de fleste indenrigsruter på over 45 minutter, bliver der serveret gratis morgenmad indtil klokken 09.00 og kaffe/te hele dagen. Derudover kan du købe snacks og kolde drikkevarer under flyveturen. På flyvninger med Dash 8-100 er udvalget begrænset til køb af kolde drikkevarer, snacks og chokolade.

Flyver du udenrigs til Danmark eller Sverige, er der også gratis morgenmad indtil klokken 09.00, herefter serveres der både kolde og varme drikkevarer samt en kold anretning eller snack afhængig af dit billetvalg.

Punktlighed

Widerøe ligger helt i top, når det gælder rettidige ankomster og afgange i løbet af året. FlightStats overvåger den globale lufttrafik og i deres rapport for 2016, var over 90 procent af alle Widerøes fly til tiden.

De priser, der vises på denne side, er kun anslåede laveste priser. Fundet de seneste 45 dage.