Kort

Fly til Stavanger

Stavanger er Norges fjerdestørste by og en af de ældste byer i landet. Stavanger er rig på norsk kulturarv, flere stavkirker - byens vartegn, den gamle katedral dominerer bybilledet. Byens mange museer og gallerier fortæller levende om byens og Norges historie. Gode shoppingmuligheder, lækre spisesteder og omgivet af storslået natur gør, at Stavanger kan imødekomme de fleste ønsker. 

Visum

Visumfrit. Se yderligere oplysninger her.

Sæson

Sommeren er køligere end den danske, men varmere end flere andre steder i Norge takket være Golfstrømmen. Vinteren er ligeledes mildere end landsgennemsnittet, mens byen får en del nedbør året rundt, især august får meget regn. På årets længste dag går solen først ned ved 23-tiden.  

Kom omkring

Luften er ren, og det er oplagt at gå på opdagelse i centrum til fods. Busser er den primære offentlige transportform. Tog til de omkringliggende byer har også stationer inden for bygrænsen. Taxaerne er som det meste i Norge en dyr fornøjelse. Der sejler adskillige færger ud til de nærmeste øer.

Åbningstider

De fleste butikker har åbent mellem 10-17 i hverdagene og holder længe åbent om torsdagen. Om lørdagen lukker butikkerne typisk kl. 15.

Drikkepenge

Drikkepenge er altid populære, men ikke et krav.

Information og nødstilfælde

Danmarks ambassade i Norge, Olav Kyrres gate 7, 0273 Oslo 

Tel: +47 22 54 08 00    E-mail: oslamb@um.dk

Alarmtelefon: 112    Ambulance: 113      Brand: 110

Seværdigheder

1. Stavanger Katedral: Den flotte katedral stammer fra 1100-tallet og er bygget i romansk stil. Efter en ødelæggende brand fik katedralen i det 13. århundrede et nyt kor i gotisk stil.  

2. Gamle Stavanger: Omkring 170 smukke og velholdte huse fra slutningen af 1800-tallet og frem til det 20. århundrede overlevede den gennemgribende restaurering efter 2. Verdenskrig og er i dag stadig beboede. 

3. Norsk Oljemuseum: Byens mest besøgte museum fortæller historien om Norges olie, hvordan den er opstået, udvundet og anvendt.

4. Stavanger Museum: Museet er et af landets ældste og består af otte forskellige museer med hver deres emne. Et af de mere særegne er Norsk Hermetikkmuseum, der ligger i en gammel sardinkonservesfabrik, foruden det originale maskineri og udstillingen af kuriøse sardindåser røger museet velsmagende sardiner om sommeren.

5. Rogaland Kunstmuseum: Museet rummer Norges største samling af Lars Hertervigs arbejde samt flere andre kendte norske malere som Edvard Munch og Kitty Kielland.  

Hurtige fakta

Indbyggertal: Cirka 130.000
Valuta: Norske kroner (NOK)
Landekode: (00) 47
Religion: Cirka 69 % kristne
Tidszone: UTC+1 (Som i Danmark)
Officielt sprog: Norsk (bokmål, nynorsk og samisk) 

Steder at bo

Find hotel i Stavanger

Er du fleksibel med hensyn til, hvor du flyver til? Søg efter lufthavne i nærheden for at få større besparelser.

Lufthavne i nærheden af Stavanger

Ofte stillede spørgsmål

Der er én lufthavn i Stavanger: Stavanger.
Delta, KLM Cityhopper, Singapore Airlines, KLM, Norwegian Air International, Danish Air Transport, Norwegian Air Sweden og Novair flyver alle direkte til Stavanger.
Den billigste måned at flyve til Stavanger i er januar.

De priser, der vises på denne side, er kun anslåede laveste priser. Fundet de seneste 45 dage.