Kort

Turkish Airlines fly

Turkish Airlines startede i 1933 med fem fly. Siden er selskabet vokset og vokset og er i dag et af verdens absolut største flyselskaber – endda det flyselskab i verden, der flyver til flest forskellige lande med 292 lufthavne i ikke færre end 116 lande fordelt på samtlige verdens seks beboede kontinenter, herunder både København, Billund og Aalborg. Ikke overraskende er Turkish Airlines et af de flyselskaber i verden med flest internationale passagerer.

I 2016 blev Turkish Airlines af Skytrax kåret som verdens syvende bedste flyselskab og som Europas bedste flyselskab for sjette gang i træk.

Skal du flyve med Turkish Airlines, og vil du helst rejse kun med håndbagage? Så læs hér vores 5 måder du kan få mest muligt ud af den tilladte håndbagage.

Oplysninger er korrekte per januar 2017.

Hvorfor flyve med Turkish Airlines?

Sådan checker du ind:

Du kan checke ind online på et hvilket som helst tidspunkt fra 24 timer før afrejse til 90 minutter før. Når du tjekker ind via Turkish Airlines’ hjemmeside eller mobile app, der blev lanceret til både iPhone og Android i 2014, behøver du ikke udskrive boardingkort. I stedet kan du benytte elektronisk boardingkort på din smartphone. Selvom du er checket ind online, skal du sørge for at ankomme i lufthavnen senest to timer før afgang for internationale rejser og en time før for indenrigs. Turkish Airlines har også check-in automater i en række lufthavne, mens traditionelt check-in ved skranken også er en mulighed.

Bagagekvoter og gebyrer:

Turkish Airlines opererer med flere forskellige regler og restriktioner for bagage, så tjek altid for den specifikke billet, hvad du kan medbringe. Som regel kan man på almindelig billet medbringe 1 stk. indchecket bagage på op til 20 kg med maksimale samlede udvendige mål på 158 cm. Igen er der dog en lang række undtagelser blandt andet – men ikke begrænset til – rejse til Nord- og Sydamerika og Afrika, hvor der normalt kan medbringes 2 stk. indchecket bagage á 23 kg. Reglerne er lidt mere ensrettede, når det kommer til håndbagage. Her inkluderer en almindelig billet 1 stk. håndbagage på op til 8 kg og maksimale mål på 55 x 40 x 23 cm, mens rejsende på business class kan medbringe 2 stk. af samme størrelse og vægt.

Siddepladser:

Der er ikke noget gebyr for at vælge standardsæde under check-in. Hvis du ønsker ekstra benplads ved at snuppe et sæde ved en af nødudgangene er der dog gebyr på henholdsvis 59 amerikanske dollars (cirka 410 kroner) på mellemlange rejser og 79 dollars (cirka 550 kroner) på lange rejser.

Bestillingsgebyr:

Turkish Airlines opkræver bestillingsgebyr ved online billetbestillinger. Den kan dog nemt og overskueligt ses i den samlede pris. Gebyret varierer afhængig af afrejselufthavn, afrejsetidspunkt og rejseklasse.

Service ombord:

På indenrigsrejser er der en sandwich med i prisen på en almindelig billet sammen med en tyrkisk meze og dessert. På internationale rejser serveres et decideret måltid og på lange rejser en sandwich i tillæg hertil. Der serveres kolde og varme drikkevarer på alle ruter. På de fleste fly er der desuden personligt underholdningssystem med omkring 350 valgmuligheder blandt film, tv-programmer, musik og meget mere. Der er desuden gratis wifi på flere og flere af Turkish Airlines’ ruter.

Turkish Airlines

4,0/5
Baseret på 8329 anmeldelser

Vi bedømmer leverandører på grundlag af feedback fra brugerne om: prispålidelighed, gebyrer, kundeservice og udbyderens websteds brugervenlighed.

Find ud af mere

De priser, der vises på denne side, er kun anslåede laveste priser. Fundet de seneste 45 dage.