Kort

SunExpress | Flyrejser

Leder du efter billige flybilletter med SunExpress? Så brug Skyscanner til at finde den bedste flyrejse med SunExpress og sammenlign priser med andre flyselskaber.

SunExpress er et tyrkisk flyselskab med hovedkontor og hub i Antalya, hvor de er byens største arbejdsgiver. Selskabet blev oprettet i 1989 af Turkish Airlines og tyske Lufthansa og ejer desuden datterselskabet SunExpress Deutschland med base i Frankfurt Lufthavn. SunExpress transporterer omkring 7 millioner passagerer om året og flyver både på faste internationale ruter og indenrigsruter samt charterture med forskellige rejseselskaber.

I 2017 har SunExpress mere end 70 destinationer og flyver også til Københavns Lufthavn. Selskabet har 69 fly, hvoraf størstedelen er Boeing 737-800 samt fire af den noget større Airbus A330.

Opdateret marts 2017

Hvorfor flyve med SunExpress

Sådan checker du ind

Med online check-in kan du vælge at printe dit boardingkort selv eller få det tilsendt som mobilt boardingkort. På afgange fra Tyrkiet kan du bruge hjemmesiden til check-in mellem 24-3 timer før afgange på internationale ruter og på indenrigsruter mellem 24 timer og 45 minutter før afgang.

Online check-in fungerer ikke i alle lande, men hvor det gør, kan du checke ind online mellem 24-6 timer før afgang. Lufthavnsskranken er som regel åben mellem 2-1 time før afgang. I Københavns Lufthavn kan du desuden benytte selvbetjeningsautomaterne.

Bagagekvoter og gebyrer

Hvor meget bagage du frit må medbringe afhænger af dit billetvalg samt rute. Alle passagerer må dog have op til 8 kg håndbagage med på maks. 55 x 40 x 20 cm. På de fleste internationale ruter kan du med SunEco billetten indchecke 20 kg bagage, med SunClassic 25 kg og SunPremium billetten giver 30 kg.

Børn under to år får en bagagekvote på 20 kg samt en klapvogn eller lignende til indskrivning. Uanset din bagagekvote må hver enhed højst veje 32 kg, hvis den overskrider den grænse, kan flyselskabet nægte at tage den med. Har du overvægt inden for den tilladte grænse, koster det cirka 75 kroner pr. kilo. Du kan bestille ekstra bagagekvote online.

Siddepladser

Rejsende har mulighed for at reservere deres foretrukne siddeplads online via 'MyBooking' for cirka 75 kroner. På internationale ruter gælder servicen indtil 36 timer før afgang og tre timer før på indenrigsruter. Passagerer på den billigste SunEco billet har dog ikke mulighed for at reservere siddeplads.

Hvis du ønsker et sæde med ekstra benplads eller en af de forreste pladser, så du hurtigt kan komme af borde, koster det knap 150 kroner. Tidsfristen er den samme som for et standardsæde, men da der er begrænset antal, er det en god idé at være i god tid.

Ekstra gebyrer

Har du brug for at ændre i din billet, skal du være opmærksom på, at SunExpress ikke tillader nogle former for navneændring. Hvis du vil ændre din rejsedato, koster det mindst 115 kroner, når du rejser med SunEco billet. På de øvrige rejseklasser skal du kun betale en eventuel prisdifference. Læs mere om SunExpress regler for afbestilling mm.

Service ombord

Hvad du får serveret af mad- og drikkevarer undervejs afhænger også af dit billetvalg samt rute. Det er dog altid muligt at købe snacks og drikkevarer under flyveturen. Der er hverken inkluderet tørt eller vådt i SunEco billetten, rejser du i stedet på SunClassic får du en sandwich og chokoladebar samt to alkoholfri drikkevarer. Med SunPremium billetten kan du frit vælge mellem deres menuer og får dertil 5 drikkevarer. Du kan altid bestille ekstra mad online indtil 36 timer før afgang. Har du alkohol med ombord, må det ikke nydes undervejs.

Som noget nyt er SunExpress ved at introducere et såkaldt 'Media in Motion' system, hvor rejsende via deres egen smartphone, tablet og bærbare computer kan få adgang til underholdning som film, aviser og spil med mere. Du kan allerede nu downloade SunMedia App gratis og få glæde af de forskellige tilbud. På internationale ruter kan du desuden købe toldfri varer.

Punktlighed

Flyver du med SunExpress fra Københavns Lufthavn, er der gode chancer for at lette og lande til tiden. SunExpress havde i løbet af 2016 cirka 78 procent rettidige afgange og hele 90 procent ankomster til tiden ifølge lufthavnens egne beregninger.

SunExpress

4,0/5
Baseret på 3849 anmeldelser

Vi bedømmer leverandører på grundlag af feedback fra brugerne om: prispålidelighed, gebyrer, kundeservice og udbyderens websteds brugervenlighed.

Find ud af mere

De priser, der vises på denne side, er kun anslåede laveste priser. Fundet de seneste 45 dage.