Kort

Fly til Krabi

Provinsen Krabi i det sydlige Thailand har ikke bare nogle af landets bedste strande, men nogle af verdens bedste – krydret med fantastisk badevand, lækker mad og generøse mennesker.

Visum

Visumfrit i op til 30 dage for turistrejser. Se her for yderligere oplysninger 

Sæson

Helt overordnet har Krabi to sæsoner: Den varme (omkring december til april) og regnsæsonen (omkring maj til november). Der er dog masser af sol i regnsæsonen her – nedbøren falder mange dage kun om aftenen.

Kom omkring

Krabi er mest kystlinje og mindre øer, så transporten er meget varieret. På landjorden er der mange songthaew – en slags bus/taxa – og så kan du tage med de hyggelige langhalebåde på de korte ture ud til øerne. Mange vælger også at leje scooter eller bil.

Åbningstider

Åbningstider varierer meget. For ”vestlige” butikker er de typisk 11 til 21, mens mange markeder først åbner sidst på eftermiddagen og lukker igen ved midnatstid.

Drikkepenge

På finere restauranter indskrives ofte 10 % i regningen. På andre restauranter forventes det ikke, men der kan eventuelt rundes op. Hotelpersonale forventer ikke normalt drikkepenge, men tjener ikke meget, så 20-50 baht vil ofte værdsættes.

Information og nødstilfælde

Danmarks Ambassade i Thailand: 10 Sathorn Soi 1, South Sathorn Road, Bangkok 10120              Tlf.: +66 (0) 2343 1100    E-mail: bkkamb@um.dk

Alarmtelefon: Politi: 191 Ambulance: 1669 Brand: 199

Seværdigheder

1. Railay: Staves også Rai Leh. Dette strandparadis kan kun nås med båd. Der er ingen veje og køretøjer, kun stier og langhalebåde – og gyldne sandstrande, grotter, massive kalkstensklipper og fænomenale udsigter.  

2. Ko Phi Phi: Den mest populære og mest berømte øgruppe i Krabi-provinsen. Forener et meget aktivt og ungdommeligt natteliv med dage med afslapning på gyldne strande, vandreture i fantastisk natur og badeture, snorkling og dykning i verdensklasse.

3. Ao Nang: Krabis travleste stranddestination har det hele: Gyldne strande, dejligt badevand, restauranter, nem transport, hoteller i alle prisklasser og direkte sejlture til både Ko Phi Phi og Railay.

4. Had Yao: En af de mindst spolerede strande i provinsen er 7 km lang og giver den måske bedste mulighed for en stille strandferie i omegnen.

5. Wat Tham Seua: En tur til Krabi behøver ikke kun være en tur til stranden. Hvis du kan klare at klatre de 1237 trin op til tigergrottens tempel, bliver du ikke bare belønnet med et historisk tempel, men også den måske bedste udsigt ud over den omkringliggende jungle.

Hurtige fakta

Indbyggertal: Cirka 25 000 (by) og 438 000 (provins)

Valuta: Thai baht (THB)

Landekode: 66

Religion: Cirka 60 % buddhister og næsten 40 % muslimer

Tidszone: UTC+7

Officielt sprog: Thai

Er du fleksibel med hensyn til, hvor du flyver til? Søg efter lufthavne i nærheden for at få større besparelser.

Lufthavne i nærheden af Krabi

Ofte stillede spørgsmål

Der er én lufthavn i Krabi: Krabi.
Qatar Airways, Oman Air, Qantas, Air Astana, KLM, Singapore Airlines, SilkAir og Sichuan Airlines flyver alle direkte til Krabi.
Den billigste måned at flyve til Krabi i er februar.

De priser, der vises på denne side, er kun anslåede laveste priser. Fundet de seneste 45 dage.