Kort

Fly til Grenoble

Byen Grenoble i det sydøstlige Frankrig byder på en charmerende blanding af historie, kultur, natur og innovativ industri. Grenoble har mange gode museer, lækre spisesteder og historiske attraktioner som fx fæstningerne på de stejle bjergskråninger. Året rundt byder på storslåede naturoplevelser i bjergene på ski eller til fods, om sommeren kan man bade i de rene bjergsøer.

Visum

Visumfri. Gyldigt pas skal medbringes. Se flere oplysninger her.

Sæson

Sommeren er varm og de omkringliggende bjerge holder den ellers svalende vind ude. Vinteren er kold og snefuld med gode muligheder for at stå på ski i bjergene.

Kom omkring

Selve Grenoble er en flad by og velegnet til gå- og cykelture. Busser og sporvogne samt kabelvogne transporterer dig sikkert rundt i byen og op i bjergene.

Åbningstider

Butikkerne holder typisk åbent 9-18 mandag-lørdag og lukket for frokost mellem 12-14.30.

Drikkepenge

Restaurantregninger er som regel tillagt et servicegebyr på 10-15 % (service compris). Hvis man ellers er tilfreds, lægger man gerne et par euro eller runder op for en service.

Information og nødstilfælde

Danmarks Ambassade i Frankrig, 77 Avenue Marceau, 75116 Paris

Tel: +33 1 44 31 21 21   E-mail: paramb@um.dk

Politi/Ambulance/Brand: 112

Seværdigheder

1. La Bastille: Rækken af fæstninger, der vogter over Grenoble fra de stejle bjergsider, blev oprindeligt bygget i middelalderen og er blevet udvidet mange gange siden. Tag kabelvognen op og få en fantastisk udsigt over byen og landskabet. 

2. Grenoble Kunstmuseum: Selve museumsbygningen er et pragtværk i sig selv, indendørs kan man nyde værker af bl.a. Picasso og Matisses samt samlinger af ægyptiske, græske og romerske antikviteter.

3. Musée De L’Ancien Eveché: Et spændende museum der udstiller historiske kunst- og brugsgenstande fra regionen. Under bygningen, der tidligere var biskoppens resident, gemmer en krypt på resterne af en romersk bymur og en døbefont fra det 4. århundrede.

4. Parc Paul Mistral: I centrum af byen kan man slippe væk for en stund i den grønne park med bl.a. skateboardrampe, boldbaner og ikke mindst stille hyggekroge. Om aftenen lyser Perret-tårnet fra 1925 parken op med sine blå lamper.

5. Det tidligere parlament: Det prægtige bygningsværk blev først opført omkring starten af 1500-tallet og fungerede som parlamentsbygning indtil den franske revolution og herefter som domhus indtil 2002. 

Hurtige fakta

Indbyggertal: Cirka 157.000 (Storgrenoble 600.000)

Valuta: Euro € (EUR)

Landekode: (00) 33

Religion: Cirka  64 % katolikker

Tidszone: UTC+1 (Som i Danmark)

Officielt sprog: Fransk

Steder at bo

Find hotel i Grenoble

Er du fleksibel med hensyn til, hvor du flyver til? Søg efter lufthavne i nærheden for at få større besparelser.

Lufthavne i nærheden af Grenoble

Ofte stillede spørgsmål

Der er én lufthavn i Grenoble: Grenoble.
Israir, transavia, easyJet, Wizz Air, Norwegian Air Sweden, Corendon Airlines Europe, Ryanair og Wizz Air UK flyver alle direkte til Grenoble.
Den billigste måned at flyve til Grenoble i er marts.

De priser, der vises på denne side, er kun anslåede laveste priser. Fundet de seneste 45 dage.