Kort

Fly til Geneve

Geneve er Schweiz’ næststørste by og ligger helt i den vestlige del af landet, stort set fuldstændig omringet af Frankrig.

Visum

Visumfrit i op til 90 dage med gyldigt pas. Se her for yderligere oplysninger

Sæson

Skiturister kommer til byen i vintermånederne, mens sommerrejsende typisk kommer i juli og august og besøger søerne i området.

Kom omkring

Store dele af Geneve kan nås til fods, og så er det også en populær by at cykle i. Der går bus, sporvogn, båd og tog på længere strækninger.

Åbningstider

Geneves butikker har åbent mandag til fredag fra 10 – 19 og lørdag fra 10 - 18.

Drikkepenge

Drikkepenge er normalt inkluderet i regningen. Det er dog mere og mere almindeligt at lægge lidt ekstra drikkepenge, oftest bare rundet op og normalt ikke over 10 %.

Information og nødstilfælde

Det Kongelige Danske Honorære Konsulat i Zürich: Vertretung des Königreiches Dänemark, c/o Jyske Bank AG, Wasserwerkstrasse 12, CH-8021 Zürich Tlf.: +41 (0)44 368 74 99   E-mail:  konsulat@jyskebank.ch

Alarmtelefon: 112

Seværdigheder

1. Jet d’Eau og Genevesøen: Springvandet Jet d’Eau på kanten af Genevesøen er Geneves vartegn og strålen, der skyder 140 meter op i luften kan hurtigt tryllebinde besøgende. Genevesøen er en af Europas største søer og er varm nok til at bade i om sommeren.  

2.Den gamle by: Geneves smukke historiske centrum med den 800 år gamle Cathedral Saint-Pierre som kronen på værket. Fra katedralen er der fantastisk panoramaudsigt over Geneve, og under hvælvingen er den største arkæologiske udgravning nord for Alperne.

3. CERN: Det gigantiske laboratorium for kerne- og partikelfysik blev oprettet blandt andet på foranledning fra Niels Bohr og har været hjem for nogle af de største opdagelser i nyere forskning (inklusive internettet). Besøgende kan via forskellige udstillinger lære om de mange opdagelser.

4. Château de Chillum: Den ældste del af denne borg nord for Geneve er op til omkring 1000 år gammel. Borgen består af omkring 100 uafhængige bygninger, der i løbet af middelalderen blev føjet sammen til den store borg, der stadig står i dag.

5. Alperne: Med både schweiziske og franske Alper spredt ud omkring sig er Geneve også en dejlig skidestination om vinteren og vandredestination om sommeren.

Hurtige fakta

Indbyggertal: Cirka 197 000

Valuta: Schweizerfranc (CHF)

Landekode: 41

Religion: Cirka 37 % romersk-katolske og 14 % protestantiske

Tidszone: UTC+1

Officielt sprog: Fransk

Steder at bo

Find hotel i Geneve

Er du fleksibel med hensyn til, hvor du flyver til? Søg efter lufthavne i nærheden for at få større besparelser.

Lufthavne i nærheden af Geneve

Ofte stillede spørgsmål

Der er én lufthavn i Geneve: Geneve.
Transavia France, Oman Air, transavia, Chair Airlines, Norwegian, GOL Linhas Aéreas, BA Cityflyer og TUI flyver alle direkte til Geneve.
Den billigste måned at flyve til Geneve i er februar.

De priser, der vises på denne side, er kun anslåede laveste priser. Fundet de seneste 45 dage.