Kort

Fly til Porto

Porto, portvinens hjemby og Portugals næststørste by, har mere end 2000 års historie bag sig. Porto betyder havn og både havet og Dourofloden har været afgørende for byens udvikling og infrastruktur. 

Det smukke, historiske centrum med kirker, museer og butikker, som er på UNESCOs verdensarvsliste ånder af århundredes handler, mens nye og moderne bygninger fortsat skyder op og vidner om en ægte handelsby i stadig forandring. 

Visum

Danske statsborgere kan rejse visumfrit i op til 90 dage, gyldigt pas skal medbringes. Se flere oplysninger her.

Sæson

Sommeren er varm og meget tør med temperaturer op til 40o C, men der er god mulighed for en kølende dukkert. Vinteren er mild.

Kom omkring

Taxaer er relativt dyre i Porto, så der er penge at spare på den nye metro fra 2001, som sammen med busser dækker de fleste transportbehov. De gamle kvarterer skal opleves på gåben pga. de stejle bakker.    

Åbningstider

De fleste butikker holder åbent mellem kl. 9-13 og igen 15-19 i hverdagene og om lørdagen 9-13. Supermarkederne lukker først ved 23-24-tiden.

Drikkepenge

Folk i servicefag forventer drikkepenge, rund op i taxaen, tip piccolo og stuepige pr. taske/nat og giv tjeneren 5-10 % af regningens beløb. 

Information og nødstilfælde

Danmarks ambassade i Portugal, Rua Castilho 14.C.3, 1269-077 Lisboa    Tel: +351 21 351 2960    E-mail: lisamb@um.dk    

Alarmtelefon: 112

Seværdigheder

1. Den gamle bydel: Kvarteret hedder Ribeira og står på UNESCOs verdensarvsliste. Bygningerne varierer i stilart og tilstand, men især kirkerne imponerer.  

2. Byparken: Parque da cidade er Portugals største urbanpark på 80 hektar, hvor man kan slappe fuldstændig af i de skønne landskaber og glemme at man er midt i en storby.

3. Portvin: Man kan ikke besøge Porto uden at drikke et godt glas portvin enten i en af portvinskældrene eller på restaurant. 

4. FC Porto Museum: Et museum dedikeret til byens fodboldholds stolte 120-årige lange historie. 

5. Koncerthuset: Casa da Música blev bygget, da Porto var europæisk kulturhovedstad i 2001 og stod færdigt i 2005. Huset er tegnet af Rem Koolhaas. 

Hurtige fakta

Indbyggertal: Cirka 238 000 (Storporto cirka 2,5 mio.)

Valuta: Euro € (EUR)

Landekode: (00) 351

Religion: Katolikker

Tidszone: Som i Danmark (UTC+1) 

Officielt sprog: Portugisisk  

Steder at bo

Find hotel i Porto

Er du fleksibel med hensyn til, hvor du flyver til? Søg efter lufthavne i nærheden for at få større besparelser.

Lufthavne i nærheden af Porto

Ofte stillede spørgsmål

Der er én lufthavn i Porto: Porto.
Delta, Capital Airlines, Transavia France, KLM Cityhopper, Singapore Airlines, KLM, transavia og Kenya Airways flyver alle direkte til Porto.
Den billigste måned at flyve til Porto i er marts.

De priser, der vises på denne side, er kun anslåede laveste priser. Fundet de seneste 45 dage.