Kort

Fly til Island | Billige flybilletter

Island har været uafhængig siden løsrivelsen fra Danmark i 1918 og blev erklæret for en republik i 1944. Turister kan selv på korte besøg opleve enorme kontraster i naturen, den moderne hovedstad og gammel sagahistorie. Øen oplever en stadig stigende interesse fra turister fra hele verden takket være sin varierede og smukke natur, der blandt andet tæller varme kilder, voldsomme vandfald, spruttende gejsere, glitrende Nordlys og krystalklart dykkervand. 

Men der er også et rigt kulturliv du kan dykke ned i, hovedstaden rummer flere teatre, gallerier, spillesteder og museer. Der er også mulighed for at smage på det islandske køkken med hvalkød og tørret fisk eller forkæle dine smagsløg med mere internationale retter på en af byens gourmetrestauranter. Island er ikke en billig feriedestination, men alle besøgende vil elske landet for sin naturlige skønhed.

Opdateret oktober 2017

Visum
Visumfri for nordiske statsborgere, se her for flere informationer.

Sæson
Gennemsnitstemperaturerne i juli måned er omkring 10-13 grader i det sydlige Island, men kan på varme dage nå op på 20-25 grader. Vintrene er forholdsvis milde i de sydlige egne med gennemsnitstemperaturer omkring frysepunktet. I højlandene når de ned på omkring -10 og på den nordlige del af øen ned til -30. Ligesom der er stor kontrast i landskaberne, kan der også være det i vejret. Islændinge siger nogle gange ”Hvis du ikke kan lide vejret lige nu, så bare vent fem minutter”, så sørg altid for at tjekke vejrudsigten for de aktuelle lokalområder før afrejse.

Rejser til Island
Du kan flyve direkte fra Danmark til Island hele året med flere flyselskaber, men der er kun direkte forbindelse til Reykjavik, men med adskillige indenrigslufthavne kan du let flyve videre til det meste af øen. Hvis du leder efter de billigste flybilletter til Island, kan du med fordel oprette en Skyscanner prisagent som holder øje med prisen for dig, så du kan købe flybilletten, når den er billigst.

Danske lufthavne med direkte forbindelse til Island

Københavns Lufthavn Lufthavnen tilbyder op til fire daglige afgange til Keflavik Internationale Lufthavn.

Billund Lufthavn Du kan normalt flyve to gange om ugen direkte til Keflavik Internationale Lufthavn.

Flyselskaber som flyver til Island
Icelandair flyver fra både Kastrup og Billund, mens SAS og WOW air kun flyver direkte fra København til Reykjavik. Hvis du flyver med en mellemlanding undervejs, kan du også benytte en række andre selskaber, se alle flyselskaber som flyver til Island.

Lufthavne i Island
Island har cirka 13 lufthavne med faste ruteflyvninger, der hovedsagligt sørger for indenrigstrafikken og forbinder øen. Nogle af lufthavnene har også charterruter til fx London og Edinburgh, men Keflavik Internationale Lufthavn, cirka 50 km fra Reykjavik, står for stort set al international flytrafik. Reykjavik Lufthavn, cirka 2 km fra centrum, er primært en indenrigslufthavn med undtagelse af ruteflyvninger til Grønland.

Keflavik Internationale Lufthavn

Reykjavik Lufthavn

Akureyri Lufthavn

Se flere lufthavne i Island

Offentlig transport
Billeje er den mest populære transportmetode for turister, men det er også muligt at komme vidt omkring med både fly og busser.

Åbningstider
Shopping-tider er typisk mandag til fredag fra 9 – 18 og lørdag fra 10 til mellem 14 og 17. Storcentre har dog åbent længere.

Drikkepenge
Det er ikke obligatorisk at give drikkepenge på Island, men 10 % på restauranter er ikke ualmindeligt (og nogle gange inkluderet). Der gives typisk ikke drikkepenge på hoteller, i taxier eller hos frisøren.

Nødstilfælde
Danmarks Ambassade i Island: Hverfisgata 29, 101- Reykjavik, Tlf.: +354 575 0300, e-mail: rekamb@um.dk

Alarmtelefon: 112

Feriemål i Island

Reykjavik Islands hovedstad er hjemby for over halvdelen af landets indbyggere. I byens lille centrum finder du masser af gode shopping muligheder, restauranter og farverige huse.

Den Gyldne Cirkel Den Gyldne Cirkel består af det fantastiske vandfald Gullfos, verdens ældste gejser, Geysir, samt nationalparken Thingvellir.

Den Blå Lagune Dette velbesøgte turistmål ligger i det sydvestlige Keflavik. Vandet har en konstant temperatur på 37-39 grader, og det høje indhold af hvidt kiseller og svovl skulle være godt mod psoriasis.

Askja En såkaldt stratovulkan eller keglevulkan i det islandske højland. Askja er ikke blot geologisk interessant, men også et bjergtagende område med søen Öskjuvatn som prikken over i’et. Der er desuden flere andre vulkanlandskaber i nærområdet.

Látrabjarg Europas største fuglefjeld er 14 km langt og op til 440 meter højt. Her bor millioner af fugle inklusive lunder, lomvier, suler og 40 % af verdens alkebestand.’

Læs også: Fantastiske Island: 10 af de bedste ting at lave i Island

Hurtige fakta

Hovedstad: Reykjavik

Areal: 102.775 km2

Indbyggertal: Cirka 326 000

Valuta: Islandske kroner (ISK)

Landekode: + 354

Religion: Omkring 75 % tilhører den statslige lutheranske kirke

Tidszone: UTC +0 (Der skiftes ikke mellem sommer- og vintertid)

Officielt sprog: Islandsk

De priser, der vises på denne side, er kun anslåede laveste priser. Fundet de seneste 45 dage.