Kort

Fly til Reykjavik

De fleste af Islands indbyggere bor i og omkring Reykjavik, så skal du til Island, er hovedstaden en absolut nøgledestination med sine farverige huse, fantastiske parker og gode restauranter. Derudover er den en oplagt base, hvis du gerne vil på dagsrejser til nogle af Islands fantastiske naturområder.

Visum

Visumfrit med gyldig identifikation. Se her for yderligere oplysninger 

Sæson

Højsæsonen er fra midten af juni til august, hvor byen er varmest og dagene længst (i slutningen af juni og starten af juli er der lyst 24 timer i døgnet). Der er penge at spare om vinteren, men vær opmærksom på, at der her kun er 3-4 timers dagslys i døgnet.

Kom omkring

Reykjaviks centrum spænder sig ikke over et stort område, så de fleste turister kan komme fint omkring til fods. Der går dog også busser.

Åbningstider

Butikkernes åbningstider varierer, men 10 – 18 i hverdagene og lidt kortere i weekenden er almindeligt. 

Drikkepenge

Det er helt op til gæsten, om der skal gives drikkepenge. 10 % er almindeligt på restauranter, og i modsætning til visse vandrehistorier er det hverken ulovligt eller uhøfligt at give drikkepenge.

Information og nødstilfælde

Danmarks Ambassade i Island: Hverfisgata 29, 101- Reykjavik       Tlf.: +354 575 0310 E-mail: rekamb@um.dk

Alarmtelefon: 112

Seværdigheder

1. Perlan: En næsten 26 meter høj glaskuppel med fantastisk panoramaudsigt. På grundetagen er der et udstillingsområde, Vinterhaven, hvor der afholdes koncerter, udstillinger, markeder med mere.  

2.Hallgrímskirkja: Islands højeste og største kirke samt landets mest fotograferede sted blev først indviet i 1986 efter 43 års byggeri og fletter landets fjelde, gletsjere og gejsere ind i arkitekturen.  

3. Laugavegur: En af Reykjaviks ældste shoppinggader er fra 1885 og har i dag nogle af Islands mere eksklusive forretninger foruden barer, natklubber og restauranter. Hvis du foretrækker indendørs shopping, kan du tage i Reykjaviks største storcenter, Kringlan, i stedet.

4. Islands Nationalmuseum: Dette interaktive museum fortæller ørigets historie fra hedenske begravelsespladser til nutidens mode og alt, hvad der er foregået derimellem.  

5. Den Blå Lagune: Cirka 50 kilometer sydvest for Reykjavik ligger denne geotermiske spa. Vandet i dammene er mineralholdigt saltvand fra undergrunden med en gennemsnitstemperatur på 37-39 grader. 

Hurtige fakta

Indbyggertal: Cirka 122 000

Valuta: Islandske kroner (ISK)

Landekode: 354

Religion: Cirka 75 % er medlem af den evangelisk-lutherske islandske folkekirke

Tidszone: UTC

Officielt sprog: Islandsk 

Find hotel i Reykjavik

Hotel i Reykjavik

Er du fleksibel med hensyn til, hvor du flyver til? Søg efter lufthavne i nærheden for at få større besparelser.

Lufthavne i nærheden af Reykjavik

Ofte stillede spørgsmål

Der er 2 lufthavne i Reykjavik: Reykjavik Keflavik og Reykjavik Indenrigs.
Delta, Transavia France, Singapore Airlines, KLM, transavia, Vueling Airlines, Norwegian Air International og Norwegian Air Sweden flyver alle direkte til Reykjavik.
Den billigste måned at flyve til Reykjavik i er marts.

De priser, der vises på denne side, er kun anslåede laveste priser. Fundet de seneste 45 dage.