COVID-19 (coronavirus) kan påvirke dine rejseplaner. Uanset, hvor du skal hen, kan du finde den seneste vejledning her.

nyheder 10 bedste alternative storbyferier i Europa

Alle artikler

10 bedste alternative storbyferier i Europa

Barcelona, Berlin , Paris, Rom ... vi kender alle de store byer, når vi tænker på storbyferie i Europa, men hvad med at prøve noget andet? Hvis du tør at tænke ud af boksen, og gerne vil opleve "noget andet", så byt en klassiker ud med en af disse alternative storbyferier - med masser at se og opleve.

1. Bratislava , Slovakiet

Tag hertil som alternativ til Wien

Med sin beliggenhed ved den storslåede Donau flod, er Bratislava en sund blanding af det historiske og det moderne. Byens europæiske kulturcharme kommer fra de smukke attende århundrede bygninger, og fra slottet, der ligger på en bakke højt over byen, men en bred vifte af barer og restauranter giver også Bratislava et moderne præg. Det er en dejlig by at slappe af i; Vælg mellem at udforske monumenter, kirker og parker, eller tilbringe dine dage med at lære de mange ølhaller at kende. Fra de hyggelige huler hos Starosloviensky Pivovar til den rummelige Zámocký Pivovar.

Overnatning:

Det firestjernede Loft Hotel Bratislava har hyggelige, velindrettede værelser, og en praktisk central beliggenhed. Benyt dig af hotellets eget mikrobryggeri, og prøv et par af de øl, der tilbydes. Klik her for at se priser og finde hoteller i Bratislava

Bedste tidspunkt at besøge:

Flybilletter er billigere fra marts til maj, men julemarkederne her, gør også december til et tiltrækkende tidspunkt for et besøg.

Find billige flybilletter til Bratislava

Find hotel i Bratislava

![Luftfoto af historiske huse og bygninger i Bratislava] (https://content.skyscnr.com/88c06cb3a3a4eb9bf10664809583850e/GettyImages-160386764.jpg "Bratislava")

2. Malmö , Sverige

Tag hertil som alternativ til Stockholm

Malmö er en munter blanding af de gamle bygningers overdådighed og nutidskultur, og her er masser af steder at slappe af, fx i en af ​​de mange parker, eller du kan udforske nattelivet nede ved havneområdet. Spring over Stortoget i hjertet af Gamla Staden, og gå i stedet for til det mere fredelige Lilla Torg, for at nyde den hyggelige svenske café kultur. Oplev fine udsigter med et besøg på slottet Malmöhus Stott, eller kig ud over Øresundsbron. Hvis du finder ud af, at du vil udforske mere nordisk, så er København kun 35 minutter med tog. Eller – fra Danmark er Malmö så kun 35 minutter væk med tog!

Overnatning:

Få noget for pengene: Hotel Mäster Johan tilbyder regelmæssigt gode priser på deres moderne, hyggelige værelser. Udnyt hotellets sauna til en ægte svensk oplevelse. Klik her for at se priser og finde hoteller i Malmö

Bedste tidspunkt at besøge:

Flypriserne stiger mellem november og februar, da besøgende gerne vil besøge Malmö midt i vinterens idyl. Spar penge ved at nyde parkerne og fortovscafeerne om sommeren.

Find billige flybilletter til Malmö

Find hotel i Malmö

![Se på tværs af en tom brostensplads i Malmö, Sverige omgivet af caféer og barer i traditionel stil] (https://content.skyscnr.com/dd3330bd75e229758c401c78f1babf92/GettyImages-183306763.jpg "Lilla Torg, Lillebyen")

3. Rotterdam , Holland

Tag hertil som alternativ til Amsterdam

Meget af Rotterdam blev jævnet af bomber under Anden Verdenskrig, men byen er steget op fra asken og er blevet til en moderne arkitektonisk skønhed. Beliggende på hver side af Nieuwe Maas-shippingkanalen, er denne pulserende havneby et frisk pust som et alternativ til Amsterdam. Rotterdam er fuldkommen med på det moderne beat. Hvis du er en foodie, har byens udvalg af restauranter og barer et bredt udvalg af gastro-oplevelser. Men hvis du foretrækker noget lidt mere street, så tag til fødevaremekkaet Fenix ​​Food Factory i Fenixloods. Hvis sightseeing og drinks ikke er din ting, kan du altid blive sporty, og prøve city kanalsurfing, det åbner på Steigersgrachtkanalen i maj 2017.

Overnatning:

Hvis du vil have et overkommeligt ophold med lidt kant, så prøv det (bogstaveligt) flydende H2Otel Rotterdam, i det rolige Wijnhaven-kvarter. Udsigt over vandet og rene og prismæssigt overkommelige værelser, gør det til en ægte Rotterdam oplevelse. Klik her for at se priser og finde hoteller i Rotterdam

Bedste tidspunkt at besøge:

Flypriserne er i top i januar og februar, så benyt dig af de lavere priser fra marts til december, til dit Rotterdam besøg.

Find billige flybilletter til Rotterdam

Find hotel i Rotterdam

4. Hamburg , Tyskland

Tag hertil som alternativ til Berlin

Spring over Berlin og dyk ned i Hamburg, en millionby med Tysklands største havn, og hjemsted for Beatles’ tidligere live karriere. Musik er livsnerven her; Hvad enten det er levende eller elektronisk, så er lyd sjælen i denne by. Madelskere kan hygge sig på det berømte Fischmarkt i St Pauli-kvarteret, hvor sælgerne sælger deres varer (ikke kun fisk) i de tidlige morgentimer. Hvis du vil på sightseeing, så besøg UNESCOs verdenskulturarv stedet Kontorhaus-distriktet, og besøg også det skibs-inspirerede arkitektoniske vidunder Chilehaus.

Overnatning:

Prøv det fire stjernede Aussen Alster Hotel for en fantastisk beliggenhed ved søen, med lyse og luftige værelser. Værelserne er en anelse dyrere end gennemsnittet, men det er det værd, bare for at kunne nyde hotellets rolige grønne have. Klik her for at tjekke priser og finde hoteller i Hamburg

Bedste tidspunkt at besøge:

De billigste flybilletter kan findes mellem marts og oktober, men de dyreste billetpriser, der når op på et gennemsnit af 4-500 kr tur/retur, så vil det næppe ruinere dig, uanset hvornår du vælger at rejse.

Læs mere: 7 fede oplevelser i hippe Hamburg

Find billige flybilletter til Hamburg

Find hotel i Hamburg

Hamburg at night looking out across to the main port over the water with a clock tower in the foreground

5. Verona , Italien

Tag hertil som alternativ til Rom

Hvis du vil have venetiansk romantik og romersk pragt, så har Verona begge dele i spandevis. Her har du hjembyen til ​​Shakespeare’s klassiske tragedie Romeo og Julie, såvel som hjemstedet for en enorm romersk arena. Verona er fantastisk og dramatisk. Selv om det i nutiden er mere sandsynligt at du vil se operasangere end gladiatorkamp på arenaen, så er dramaet intenst her på dette UNESCO World Heritage Site. Udforsk Verona’s Duomo (domkirke) fra det 12. århundrede, eller besøg balkonen på Casa di Giulietta (du skal medbringe din egen Romeo). Ja, det ER Julies balkon. Hvis italiensk mode lige er dig, så tag til de største shoppinggader på Corso Porta Borsari og Via Mazzini, og find high-end designer tøj og lækre parfumer.

Overnatning:

Føl dig som Shakespeare´s elskende par, og bo i de moderne værelser på det trestjernede Giulietta e Romeo Hotel, beliggende lige i centrum af Verona. Nyd hotellets lækre morgenmad og autentiske italienske kaffe, før du tager ud på dagens eventyr. Klik her for at se priser og finde hoteller i Verona

Bedste tidspunkt at besøge:

Flypriserne er højest i juli og august, men ellers er det er muligt at få en god pris året rundt. Tag på en forårs- eller efterårstur, for at sikre dig en rigtig god pris.

Find billige flybilletter til Verona

Find hotel i Verona

Bredt fejende udsigt over en flod, der løber gennem en by bestående af traditionelle italienske stilbygninger og et kirkespire

6. Bilbao , Spanien

Tag hertil som alternativ til Barcelona

Glem brostensbelagte gader og blide spanske siestas, Bilbao er hjertet af alt, hvad der er moderne og kunstnerisk. Byens historie som en industriby betyder, at det er flodens bredder og byens moderne arkitektur, der hjælper Bilbao med at skille sig ud fra mængden. Bilbao er mere lowkey end hip og intellektuel, men det er et sted, der er som skabt til at få dig til at føle dig velkommen. En af seværdighederne er den store metalskulptur, der faktisk er et arkitektonisk mesterværk, nemlig Museo Guggenheim Bilbao. Vil du have en mere autentisk spansk stemning, så bland kunst og arkitektur med en tur gennem Las Siete Calles, de oprindelige syv gader i byen, der står smukt med bygninger fra 1400-tallet – eller tag på loppemarkedet på Plaza Nueva eller på blomstermarkedet på Plaza del Arenal en søndag formiddag.

Overnatning:

Vil du bo i simple chic til overkommelige priser, så check ind på det tre-stjernede Petit Palace Arana, og nyd fordelene ved at være blot minutter væk fra hovedattraktionerne. Klik her for at se priser og finde hoteller i Bilbao

Bedste tidspunkt at besøge:

Flypriserne stiger fra november til februar, og også i juli, måske fordi Bilbao er hjemsted for rock- og popmusikfestivalen BBK. Besøg udenfor disse tidspunkter betyder billigere flybilletter – og oftest billigere hotelpriser.

Læs mere: 10 bedste steder i Spanien

Find billige flybilletter til Bilbao

Find hotel i Bilbao

Se ovenfra af en by med en flod, der løber igennem den med en blanding af skinnende moderne bygninger og traditionelle spanskhusehuse

7. Marseille , Frankrig

Tag hertil som alternativ til Paris

Sig ‘au revoir’ til den franske hovedstad, og vælg i stedet at tage til den livlige havneby Marseille. République kvartalet svømmer i smarte butikker, der gør det til et paradis for shoppere. Vil du nyde kultur, kan du udforske kunst og historie i Le Panier kvarteret, hjemsted for La Vieille Charité (kulturcenter og museum) og Cathédrale de Marseille Notre Dame de Major. Du kan ikke besøge hjertet af Marseille by uden et besøg i Vieux Port (Old Port), der byder på et dagligt fiskemarked og er fyldt med restauranter, der tilbyder den bedste mad du kan drømme dig til, i et land, der er berømt for dets cuisine. Kulturgribbe kan nyde endnu mere kultur i Museum of Old Marseille, eller tage en båd til Chateau d’If, der blev berømt i Alexandre Dumas roman Greven af Montecristo.

Overnatning:

For at få den bedste udsigt, så prøv at få et havudsigts-værelse på La Residence du Vieux Port. Det er et højere prislag, men samtidigt den perfekte måde at forkæle dig selv på, på din rejse. For dem der rejser på budget, så er Hotel Escale Oceania Marseilles Vieux Port et fremragende alternativ. Klik her for at se priser og finde hoteller i Marseille

Bedste tidspunkt at besøge:

Marts til juli er de billigste måneder for flybilletter hertil, men priser er sjældent højere end gennemsnittet på ca. 600 kr tur/retur.

Find billige flybilletter til Marseille

Find hotel i Marseille

Se om natten over vand og både i forgrunden til et slot sat højt på toppen af ​​en bakke omgivet af traditionelle middelhavshuse

8. Brno , Tjekkiet

Tag hertil som alternativ til Prag

Spring over Prag, også kendt som polterabend-paradiset, og tag i stedet til Brno. En travl universitetskultur sætter gang i natklublivet, bar- og caféscenen, og et voksende antal mikrobryggerier. Der er masser at se i Brno, herunder en uhyggelig tur gennem Skt. Jakubs kirkegård; En tidligere gravplads ved Skt. Jakubskirken, der er hjemsted for resterne af over 50.000 mennesker, der blev fundet under pladsens renovering. Over jordoverfladen igen, kan du nyde panoramaudsigten fra Petrov katedralen. Under jorden, kan du udforske tunnellerne i labyrinten under kålmarkedet.

Overnatning:

For et værelse med udsigt, så prøv at hapse dig et værelse et sted øverst på Hotel Grandezza, hvor du kan se ud over denne fantastiske by. Med en central beliggenhed og klassisk indretning, er dette 4-stjernede hotel overkommelig luksus. Klik her for at tjekke priser og finde hoteller i Brno

Bedste tidspunkt at besøge:

Januar og februar flypriserne tager et spring opad, men selv de er overkommelige, hvis du har lyst til en vinterferie.

Find billige flybilletter til Brno

Find hotel i Brno

Luftfoto over hustagene af bygninger og gamle stilspier

9. Wrocław , Polen

Tag hertil som alternativ til Kraków

Bynavnet udtales ‘vrots-wahf’: Wrocław er en mindre, mere charmerende version af Kraków. Livlig og kulturel, er byens liv centreret omkring Rynek, det traditionelle torv, men ved aften- og nattetide liver byen helt op, pga tilstedeværelsen af ​​et pulserende studentersamfund, der befolker barer og natklubber med al ungdomskraft. Her er mange øer og broer (130 af dem faktisk) , og det har givet Wrocław kælenavnet ‘Polens Venedig’. Det 13. århundredes Skt. Johannes Døberen katedral, rejser sig højt over de charmerende gader. og dominerer skylinen. Tag op i kirkens spir for at nyde en fantastisk panoramaudsigt. Et andet hotspot er den historiske, multi-funktionelle bygning Hala Stulecia, der blev erklæret for UNESCO World Heritage Site i 2006, og er hjemsted for koncerter, konferencer, udstillinger og mange andre arrangementer.

Overnatning:

Art Hotel er stedet du vil være, hvis du vil have et værelse, der er elegant, muntert og perfekt beliggende. Stedet blander det traditionelle og moderne både indendørs og udendørs, og du får noget for pengene her. Klik her for at se priser og finde hoteller i Wrocław

Bedste tidspunkt at besøge:

Mellem marts og juni er bedste tidspunkt at få dig en lidt billigere flyvning, men priserne for resten af ​​året er lige så overkommelige.

Læs mere: Fantastiske Polen: Lave priser, store oplevelser, smukke byer og storslået natur

Find billige flybilletter til Wrocław

Find hotel i Wrocław

10. Faro, Portugal

Tag hertil som alternativ til Lissabon

Du vil ofte høre Faro blive kaldt for ‘Porten til Algarve’ takket være den velforbundne lufthavn, der tilbyder dem der vil på strandferie, en nem vej til kysten. Men glem alt om det. Faro er et sted hvor du kan nyde både by og land, altsammen i nærheden af de fantastiske laguner i Parque Natural da Ria Formosa og øerne Af Ilha da Barreta / Deserta. Traditionelle portugisiske restauranter ligger side om side sammen med trendy barer og klubber, og her er fest og farver, bl.a. pga de mange studerende, der giver liv og latter. Vil du have kultur, så tag til Capela de Ossos knoglekapel. Eller hvis du vil chille på stranden, så er Praia de Faro, den bedste strand i regionen, kun en kort bustur væk.

Overnatning:

Det firestjernede Hotel Eva byder på smuk udsigt over naturparken Marina og Ria Formosa. Med swimmingpool på taget, udendørs spisesteder og elegante værelser er dette hotel et fremragende valg. Klik her for at se priser og finde hoteller i Faro

Bedste tidspunkt at besøge:

Juli og august har de højeste priser for flyrejser til Faro, sandsynligvis pga alle dem, der bruger lufthavnen som en gateway til Algarves resorts. Prøv en forårsferie i april eller maj, for at få de bedste tilbud.

Læs mere: 8 fantastiske steder i Portugal du skal opleve

Find billige flybilletter til Faro

Find hotel i Faro

Få mere rejseinspiration:

13 af Europas mest romantiske byer

Se de 10 billigste byer til en dejlig smuttur! Du bliver overrasket!

Aktuelle rejsetilbud: Billige flybilletter til hele verden – lige nu

*Offentliggjort maj 2017. Priserne er indhentet indenfor 15 seneste dage for dagen for offentliggørelsen af denne artikel. Priser kan være afhængige af tidsmæssige ændringer, herunder begrænset antal.

Skyscanner er verdens rejsesøgemaskine, der hjælper dig med at få mest muligt for pengene både mht. flybilletter, hoteller og billeje.