nyheder 10 bedste steder i Spanien

Alle artikler

10 bedste steder i Spanien

Spanien - fantastico! Spanien er så fyldt med dejlige strande, skøn vin, helt unikke steder at besøge og sprudlende kultur, at vi med 10 bedste steder i Spanien mener 10 af de bedste steder i Spanien. For Spanien er et land der har uendelige muligheder for rejser af enhver art. Se vores 10 bud til en dejlig ferie i Spanien her:

1. Toledo via Madrid

Fly til Madrid, herfra 33 min i tog.

Smukke Toledo balancerer på en bjergtop i det centrale Spanien, og byen var hovedstad for Spanien indtil det 16. århundrede. Toledo har været hjem for både jøder, kristne og muslimer i mange århundreder, og den kaldes derfor også “De tre kulturers by”. Det betyder også, at byen her er en af de mest eklektiske indenfor historisk kunst og arkitektur.  Du finder fund fra alle kulturer, helt tilbage til det romerske imperie. Bedste tip til at nyde Toledo er faktisk at blive væk inde midt i virvaret af små middelalderlige gader, og bare beundre den mangeartede og spændende arkitektur. Den inkluderer den billedskønne katedral, og ligeså smuk en synagoge og moské.

Find billige flybilletter til Madrid Find hotel i Toledo
toledo

Toledo balancerer smukt på en bjergtop

2. El Camino de Santiago

El Camino de Santiago er den legendariske pilgrimsrejse, hvor du vandrer gennem det smukke spanske og viltre landskab til Santiago de Compostela, den galiciske hovedstad. På turen oplever du fantastiske udsigter, en sjælden ro, og en fordybelse i den spanske kultur. Her er religiøse og spændende relikvier, her er smukt, og de fleste vandrere slutter turen med at ankomme til den pulserende og fantastiske Plaza do Obradoir i Santiago de Compostela, hvor den imponerende Santiago katedral rummer Skt. Jakobs grav. Du behøver ikke at være religiøs for at nyde stilheden og skønheden på denne vandretur – den er afstressende for alle sjæle. Du kan tage en bid af denne rute, eller hele ruten, og dermed starte i Madrid.

Flybilletter til Santiago de Compostela Find hotel i Santiago de Compostela

Få ro i sjælen på en pilgrimsvandring gennem den spanske natur

3. Alhambra, Granada

Den berømte Alhambra, en perle indenfor maurisk kultur og byggekunst, ligger her i Granada. Selve Granada i sig selv byder på vidunderlige attraktioner, et livligt natteliv og dejlige restauranter. Alhambra er blandt Europas allerstørste attraktioner, og ligger og våger og Grenada – for mange er et besøg til Alhambra faktisk den primære grund til at komme hertil. Alhambra byder på smukke og frodige haver, rislende, sprudlende vandkunst, ufattelige ornamenter, byggekunst på allerhøjeste, mauriske niveau og helt igennem spektakulære udsigter udover byen der ligger nedenfor, og over hele området.

Læs mere: 15 af Spaniens smukkeste slotte og borge

Find billige flybilletter til Granada Find hotel i Granada
alhambra

Utrolige Alhambra – blandt verdens mest berømte ikoner

4. Barcelona

Barcelona er byen der har alt at byde på, og du kan besøge byen igen og igen, og altid finde nye ting at udforske. Fra den smukkeste historiske arkitektur, til utrolig shopping, pulserende kultur og et summende natteliv. Helt unik i Barcelona er naturligvis de ikoniske arkitektoniske perler, skabt af Spaniens mest berømte arkitekt, Antoni Gaudi. Gaudi’s Casa Batillo, den berømte Segrada Familia katedral, for blot at nævne et par få eksempler, er ekstraordinære, og kombinerer fascinerede design med unikke strukturer, former og farver. Populære ting at lave i Barcelona inkluderer slentreture på La Rambla, besøge Parc Gúell, tage med kabelbanen op op Mont Juîc, besøge de smukke strande, slentre på de fabelagtige markeder, eller fråse i de skønneste tapas, og den dejligste vin.

Læs mere: De bedste hoteller i Barcelona – i alle prisklasser

Find billige flybilletter til Barcelona Find hotel i Barcelona
barcelona

Parc Güell, Barcelona – farverne, formerne

5. Sevilla

40.000 appelsintræer, utrolige attraktioner, livlige festivals og et summende natteliv gør Sevilla til en sand spansk perle. Herudover er den også hjemby for flamenco – og det mærkes – og høres! Sevilla er hovedstad i smukke Andalusien, og har et væld af ikoniske steder at besøge, herunder den enorme Sevilla katedral, hvor det menes at ingen ringere end Christopher Columbus ligger begravet. Et andet sted du MÅ besøge i Sevilla, er Real Alcazar, et ekstravagant maurisk palads, der ligger omgivet af de smukkeste haver. Se mere om Sevilla her:

Læs mere: 8 bedste ting i andalusiske Sevilla

Find billige flybilletter til Sevilla Find hotel i Sevilla
sevilla

40.000 appelsintræer pryder Sevilla – og hele byen dufter

6. Pyrenæerne

Pyrenæernes majestætiske bjergkæder kan både besøges i vinteren til skiture, men pyrenæerne er også mere og mere populære som vandredestination. Nyd sommeren med traveture med spektakulære udsigter, utrolige togstationer, små byer der byder på spanske delikatesser, stilheden, roen, bjergblomsterne og den høje himmel – alt sammen vil give dig friske røde kinder, vidunderlige naturoplevelser og ro i sjælen.

Find billige flybilletter til Spanien Find hotel i Pyrenæerne
spansk-pyrenæerne-canfranc-station

Smukt: Canfranc togstation, Aragon Huesca, Spansk Pyrenæerne

7. Baleariske/Kanariske øer

Spanske øer er blandt de allersmukkeste i verden. Øerne kan groft opdeles i de baleariske øer (Ibiza, Formentera, Mallorca, Menorca), med deres helt egne karakteristika, og i de kanariske øer, der ligger lige udenfor Marokkos sydlige kyst. Alle disse øer har deres helt egne præg, men til fælles har de fantastiske strande, et solrigt klima og unikke naturfænomener, som fx. Maspalomas klitterne på Gran Canaria og Teide vulkanen på Tenerife.

Læs mere: En guide til de 7 vidunderlige Kanariske Øer

Find billige flybilletter til Baleariske øer Find hotel på de baleariske øer Find billige flybilletter til Kanariske øer Find hotel på de kanariske øer
baleariske-øer-ibiza

De spanske øer er blandt verdens smukkeste – her er vi på Vedra, Ibiza

8. Bilbao

Bilbao er verdenskendt for sin kunst og arkitektur. Gå ikke glip af det ikoniske Guggenheim Museum Bilbao, hjemsted for verdensklassekunst fra det tyvende århundrede. Du skal bestemt hygge dig rundt omkring i de middelalderlige gader ved Nervión-floden, og her kan du ikke undgå at passere et væld af historiske sights, butikker og spøjse caféer. Husk at smage pintxos, de lokale tapas bestående af mundrette lækkerier med alle slags velsmagende toppings. Besøg også Bilbaos underjordiske stationer – byen har en af ​​de 15 smukkeste metroer i verden. Hvis du er her i august kan du tage del i byfestivalen Aste Nagusia, med flotiller, kapsejladser, strongman konkurrencer, levende musik og dans.

Læs mere: Foto serie: 15 af verdens smukkeste undergrundsstationer

Find billige flybilletter til Bilbao Find hotel i Bilbao

Det verdensberømte Guggenheim Museum i Bilbao

Bilbao har et væld af dejlige butikker, bl.a. med lækre spanske delikatesser

9. San Sebastian

San Sebastian ligger i Baskerlandet, i det nordlige Spanien, ved Biscay kysten. Byen er hovedstad for Gipuzko regionen. Denne smukke kystby er højt elsket både for sine fantastiske strande og for sit historisk uforlignelige udbud af kulinariske lækkerier. Den gamle bydel byder på et væld af historiske bygninger, og San Sebastian har nogle af de absolut bedste strande i hele Europa, med superstjernen indenfor strande, Playa de la Concha, som stjernen over alle strande. Her kan du solbade, eller dyrke et væld af forskellige muligheder indenfor vandsjov og vandsport – som fx at sejle i kajak, stå på vandski eller surfe.

Find billige flybilletter til San Sebastian Find hotel i San Sebastian
sansebastian

San Sebastians smukke strande er verdensberømte

Masser af friske skaldyr på menuen i San Sebastian

10. Madrid

Spaniens hovedstad og største by, Madrid, er et spektakulært sted at besøge. Her er både imponerende arkitektur, historiske sights, et vildt natteliv, en kæmpe diversitet af forskellige folkeslag – altsammen bidrager til at gøre Madrid til en boblende, kosmopolitisk og farverig storby. I hjertet af Madrid finder du både det Kongelige Palads, og Puerta del Sol, en kæmpe plads der byder på festivals, parader og gadekunstnere. Det er også centrum for al offentlig trafik i metropolen. Et anden plads du helt sikkert skal besøge er Plaza Mayor, med det berømte San Miguel Market. Og så har Madrid nogle af verdens allerbedste kunstmuseer, fine strande og restauranter hvor du vil nyde mad der vil få dig til at gyse af fryd.

Find billige flybilletter til Madrid Find hotel i Madrid
madrid

Hovedstaden Madrid byder på pulserende liv og majestætiske oplevelser

Få mere rejseinspiration og tips:

Pak perfekt! 12 tips: Sådan får du “magisk plads” i kufferten

10 unikke og smukke europæiske øer ikke mange kender

9 europæiske alternativer til verdens must-see rejsedestinationer

*Offentliggjort februar 2017. Priserne er indhentet indenfor 15 seneste dage for dagen for offentliggørelsen af denne artikel. Priser kan være afhængige af tidsmæssige ændringer, herunder begrænset antal.

Skyscanner er verdens rejsesøgemaskine, der hjælper dig med at få mest muligt for pengene både mht. flybilletter, hoteller og billeje.

Kort