nyheder Se 10 billige byer til en dejlig miniferie! Du bliver overrasket!

Alle artikler

Se 10 billige byer til en dejlig miniferie! Du bliver overrasket!

En smuttur væk fra trummerum: Men hvordan med fly, hotel - hvad er billigst med det hele? Her får du en liste med 10 spændende byer der er dine for små penge!


1. Budapest, Ungarn

Blandt billige byer i Europa, er Budapest virkelig en perle. Denne smukke stad er en stor, pulserende og fascinerende by med en dramatisk historie. Budapest var oprindeligt to byer, Buda og Pest på hver side af den sangomspundne og smukke flod Danube. Slotte fra det Ungarsk-Østrigske rige, art nouveau bygninger, minder fra besættelser og krige, moderne arkitektur og shopping. Besøg Budapests Portobello Road; loppemarkedet Falk Mikas Utca, de mange spændende gallerier, det jødiske kvarter – og gå ikke glip af ruinbarerne i legendariske District VII. Området lå øde hen efter Anden Verdenskrig. Nu bobler det med barer med dekorationer du aldrig har set magen til, f.eks. Szimpla, der føles som en reel tidsrejse!

Find billige flybilletter til Budapest

Find hotel/hostel/lejlighed i Budapest

Find lejebil

 

2. Bruxelles, Belgien:

Bruxelles er blevet et mekka for dem der leder efter en god by til en smuttur, og den er pudsigt nok blandt billige byer at besøge i Europa. Ud over at være kendt for sin chokolade og øl, så er der langt flere attraktioner end man måske tror inden man kommer. Mere end 90 museer, smukke parker, spændende byvandringer, trendy prisvenlige restauranter og barer. Hop On/Off busser skåner dine fødder, og får dig rundt i byens mange hjørner hurtigt. Byens historie og arkitektur vil overraske og gallerier, hyggecafeer m.m. bærer tydeligt præg af Belgiens kærlighed til og tradition for kunst i alle afskygninger – også tegneserier.

Find billige flybilletter til Bruxelles

Find hotel/hostel/lejlighed i Bruxelles

Find lejebil

 

3. Warszawa, Polen

Blandt billige byer der virkelig er værd at besøge, finder vi Warszawa. Warszawas gamle bykvarter, Stare Miasto, er et livligt sted med caféer, butikker med ravsmykker og restauranter, med det gigantiske Kongelige Palads som kronen på værket. Området er udpeget som UNESCO Kulturarvs-sted, og er genopbygget smukt efter Anden Verdenskrigs ødelæggelser. Følg en guidet tur på den “royale rute”,  besøg også det jødiske kvarter. I Warszawa er der fremgang, og det mærkes at byen blomstrer. Byen har altid været en kulturel højborg, og netop nu er der en strøm af upcoming kunstnere der har opdaget byens muligheder. Gallerier og museer skyder frem mange steder. Warszawas historie er blodig, præget af krige og besættelse – og fascinerende. Besøg en by der altid har rejst sig igen – og lige nu er på vej til at blive en virkelig europæisk kultur metropol. Warszawa er også Chopins fødeby.

Læs mere: De 8 bedste ting i Warszawa

Find billige flybilletter til Warszawa

Find hotel i Warszawa

Find lejebil

 

4. Prag, Tjekkiet

At Prag overhovedet er blandt de billige byer i Europa at besøge, er en smule utroligt, med tanke på hvor meget her er at opleve. Slottet i Prag, Charles Broen, den gamle bydel – Prag er fyldt med smukke steder at besøge, og med en fascinerende historie. Bl.a. med ex-præsident Havel der tidligere var digter. Byens utrolige skæbne under Anden Verdenskrig og indbyggernes modstand mod Sovjet-unionen betyder at Prag proppet med historier. Prag er et funklende midtpunkt af historiske mindesmærker og drama, og moderne design og mode. Alt er smeltet sammen omkring den gamle bydel. Den grønne flod bugter sig midt igennem det hele, og låner sit drømmende skær til en by der også er rig på kultur; tjekkisk film, kunst og musik har altid været fremragende. Besøger du Prag i foråret, så gå ikke glip af byens forårs-festival for klassisk musik. Hér er musikken i rette ramme.

Læs mere: Prag guide: 7 must-see’ s i den tjekkiske eventyrby

Find billige flybilletter til Prag

Find hotel/hostel/lejlighed i Prag

Find lejebil

prague

5. Tallinn, Estland

Denne by er blandt de allermest prisvenlige blandt billige byer i Europa. Og her er masser at opleve. Tallinn i Estland bliver ofte beskrevet som en illustration til en børnebog, måske Askepot, da byens små gader, knejsende kirkespir, og det utrolige Toompea slot godt kunne ligne en by, hvor både små kjole-syende mus og skønne prinsesser kan bo. Estlands historie er dog ikke idyllisk, men meget dramatisk. Her er masser af fingeraftryk fra Sovjet perioden, men byens stolthed og skønhed finder du i den middelalderlige gamle by-centrum, og i det fortryllende Kadriorg kvarter. Tallinn ligger ud til den smukkeste kyststrækning, og shopping består af lige dele unika, traditionelle kunsthåndværk men også moderne design, af Estlands unge tekstil-kunstnere.

Læs mere: De 10 bedste ting i Tallinn – og en snedig nummer 11

 

Find billige flybilletter til Tallinn

Find hotel/hostel/lejlighed i Tallinn

Find lejebil

tallinn

6. Berlin, Tyskland

Berlin er stadig med i det billige felt, utroligt nok. Med en historie der tager pusten fra enhver, fra den tyske skudhullede Rigsdag, Museums Insel med de mange fascinerende museer, det moderne kunst-mekka Hamburg Zoo og utallige upcoming gallerier og kunst-sammenslutninger, mode og design i massevis og en kultur der er helt fremme i forreste felt, byder Berlins metropol på en pulserende storby der altid har overraskelser parat. Historiens vingeslag er her blandet med det allerbedste der er på vej. Cafeer, restauranter, små-butikker i kvarterer som Mitte, Prentzlauer Berg og Kreuzberg er spændende, og det samme er byens store lørdags-søndags loppemarked, Market am Mauer. Gå ikke glip af Berlin.

Læs mere: Gratis i Berlin: De 10 bedste tip

Læs Mere: De 10 mest trendy hoteller i Berlin

Find billige flybilletter til Berlin

Find hotel/hostel/lejlighed i Berlin

Find lejebil

7. Istanbul, Tyrkiet

Istanbul er magisk. Denne gigantiske storby er helt oppe i toppen sammen med London, New York og Paris. Smukt beliggende på begge sider af det dybblå Bosporus stræde er Istanbul stedet hvor Europa smelter sammen med Asien. Moderne kunst på Istanbul Moderne Museum, byzantiske mosaikker i Vor Frelsers Kirke i Chora, tag på jagt i den store bazar, eller bliv bjergtaget over de utrolige klinker i Den Blå Moské. Maden er superb og billig. Istanbul blev grundlagt i år 700 FØR vores tidsregning, og byder på så mange historiske monumenter at de er umulige at tælle. Blandt de fineste er moskeerne, og perlen fra det Osmanniske riges tid, Topkapi Palads. Forbered dig på at chokeres af skønhed, for Istanbul er i sandhed smuk. Byen er også hjem for fest-kvarter Beyoğlu, der byder på barer og underholdning i verdensklasse.

Find billige flybilletter til Istanbul

Find hotel/hostel/lejlighed i Istanbul

Find lejebil

istanbul

8. Lissabon, Portugal

Eventyrlige Lissabon er et godt bud med mange oplevelser til dig. Lissabon ligger smukt på kanten af Atlanterhavet og er Vest-Europas ældste by. Terracotta-tagene lyser rødt i aftensolen, de melankolske sømands-sange sniger sig ud af barerne og stemningen er afslappet. Lissabon er proppet med slotte, klostre, arkitektur, spændende kvarterer, og små gader hvor gammeldags kunsthåndværks-butikker ligger side ved side. Og lys, lys, lys. Der er gode strande tæt ved Lissabon. Skaldyr og fisk, krydret vin, den utroligt Belém promenade ved vandet, gotiske by-elevatorer og gigantiske klosterbygninger. Og derudover en topmoderne by. Lissabon skal opleves.

Læs Mere: De 7 bedste ting i eventyrlige Lissabon

Find billige flybilletter til Lissabon

Find hotel/hostel/lejlighed i Lissabon

Find lejebil

lissabon

9. Dubrovnik, Kroatien

Dubrovnik var engang meget hemmelig – men nu er byen hurtigt ved at blive en favorit for rejsende. Dubrovnik ligger smukt ved den idylliske kroatiske Adriaterhavs kyst. Byen er en af verdens mest imponerende murværks-byer – og er nu udpeget af UNESCO som verdenskulturarvs-sted. Byens midte er romantisk og middelalderlig, og ganske fantastisk i sin særegne stil, her er aristokratiske paladser og barok kirker, og tæt ved byen finder du skønne strande og det klareste vand. Restauranterne kan være lidt pebrede til et lille rejse-budget, men her er også gode uformelle spisesteder – hvis stedets skønhed kan udligne en mere beskeden spise.

Læs mere: Top 10 steder i Kroatien

Find billige flybilletter til Dubrovnik

Find hotel/hostel/lejlighed i Dubrovnik

Find lejebil

dubrovnik

10. Vilnius, Litauen

Vilnius er de baltiske landes juvel, en by med en dragende effekt. Vilnius er bizar og smuk på samme tid, den er charmerende og indbyggerne varme. Du bliver snart lidt fortryllet her. Vilnius har Europas største barok-bymidte, der er erklæret som UNESCO kulturarvs-sted. Skylinen er et virvar af kirkespir – det sætter en helt særlig kulisse og stemning, sammen med brostens-gaderne, de utrolige udsigter fra byens bakketoppe, og de mange kunst-værksteder. Vilnius har en dramatisk historie, senest i Sovjet-tiden. Du kan besøge KGBs tidligere tortur-celler og se den jødiske ghetto, minder om en tid der var hård. Eller tage en vandretur med guide – en fascinerende tur. Vilnius´ charme er uomtvistelig, her er en by der har fundet sin egen skønhed. Vilnius har i øvrigt et viltert byliv at byde på – bare prøv.

Find billige flybilletter til Vilnius

Find hotel/hostel/lejlighed i Vilnius

Find lejebil

vilnius

 

Få flere rejsetips og mere rejseinspiration:

10 unikke og smukke europæiske øer ikke mange kender

9 europæiske alternativer til verdens must-see rejsedestinationer

Prøv en anderledes smut-tur med uventede twists

_*Nyredigeret 2018. Priserne er indhentet indenfor 15 dage for offentliggørelsen af denne artikel. Priser kan være afhængige af tidsmæssige ændringer, herunder begrænset antal.

Skyscanner er verdens rejsesøgemaskine, der hjælper dig med at få mest muligt for pengene både mht. flybilletter, hoteller og billeje.

Kort