COVID-19 (coronavirus) kan påvirke dine rejseplaner. Uanset, hvor du skal hen, kan du finde den seneste vejledning her.

nyheder 10 anderledes sommerferie-ideer

Alle artikler

10 anderledes sommerferie-ideer

Sommerferie med nye eventyr: Skyscanner har fundet 10 anderledes sommerferie-ideer til dig: Om du er til storbyferie eller naturferie, billig sommerferie eller langdistance rejse, så er her 10 sommerdestinationer med spændende oplevelser:

1. Færøerne

At besøge Færøerne er en drøm for mange danskere. Med sin beliggenhed mellem Norge og Island, er Færøerne kendt for deres helt særegne og spektakulære natur. Her er lige dele eventyrlige klipper og kløfter, som frodige grønne dale. Om sommeren genlyder de lyse aftener og nordiske nætter af musik. Hvert år afholdes nemlig tredages-festivalen G! Festival, i den lille by Fuglafjørður. Du kan opleve live koncerter på stranden, hvor du også kan bade i udendørs badekar, og lade dig gennembage i saunaer. Også Summarfestivalurin i Klaksvík er populær. Hele sommeren genlyder Færøerne af små og større musikkoncerter, primært folk og klassisk, i perfekte naturrammer.

Find billige flybilletter til Færøerne

2. Kotor, Montenegro

Kotor ligger som en perle i en østers. En smuk by, omgivet af massive bymure og høje bjerge. Byen ligger cirka en time syd for Dubrovnik, og er mærket som UNESCO verdenskulturarv, pga. sin velbarede middelaldercharme. Det føles som om tiden ikke har kunnet trænge ind hér. Kirkerne daterer alle tilbage til det 12.århundrede, de smalle gader snor og bugter sig, og du finder smukke seværdigheder som Prinsens Palads og Napoleons Teater. Book en cruise ud på den guddommeligt smukke Kotor bugt. Nyd en fyldt burek på en bænk, snup en kaffe på en af byens cafeer. Dagene her er rolige, men til aften vågner byen op, og folder et overraskende livligt aftenliv ud, med summende travle barer, hyggelige caféer og masser af live musik. Nærmeste lufthavn Tivat (4, 6 km), eller Dubrovnik (44 km). Sidstnævnte som ofte billigst fra Danmark.

Find billige flybilletter til Tivat Find billige flybilletter til Dubrovnik

3. Transsylvanien, Rumænien

Hvis du virkelig leder efter sommerferie der er helt anderledes, så venter Transsylvanien på dig. En utrolig natur, og eventyrlige seværdigheder, samt muligheder for en rigtig billig sommerferie. Tag til fx Sighisoara eller Brasov. Her er stort set ingen turister, men masser af usædvanlige oplevelser. I Sighisoara, er det stort set som at rejse tilbage i tiden. Her er middelalderby, småbitte brostensgyder og alt et eventyr indeholder. Brasov er lidt større, og herfra er det nemt at tage på vandreture til bjergene og nationalparken tæt ved. Her lever der stadig bjørne og ulve, og skoven føles vild og uberørt. Og så kan man besøge Draculas slot, Bran, og få lidt uhygge med i købet. Transsylvanien er et af Europas mest oversete men smukke steder. Derfor kan du også finde gode hotelværelser her, til næsten ingen penge. Nærmeste lufthavn: Tirgu Mures (Târgu Mureș), Transsylvanien. Eller Bukarest, ca. 200 km fra Transsylvanien.

Find billige flybilletter til Târgu Mureș Find billige flybilletter til Bukarest

4. Bordeaux, Frankrig

Ferie i Frankrig er som oftest Paris eller Sydfrankrig. Men hvorfor ikke besøge Bordeaux, og opleve ægte fransk sommer. Bordeax er som bekendt Frankrigs vin-hovedstad, så du har rigeligt at vælge mellem til et dejligt glas i sommeraftenerne. Men Bordeaux er meget mere end vin. Her er dejlige spisesteder for madelskere, gallerier for kunstelskere, og du kan udforske de imponerende broer over floden Garonne. Byens gamle bydel er mærket som UNESCO verdenskulturarv, og myldrer af små borge, kirker og torve. Altsammen omkranset af pompøse bygninger, bygget af de karakteristiske honningfarvede sten. Langs floden Garonne ligger en af verdens smukkeste promenader; Quais de Bordeaux. Tag på bådtur ned ad Garonne, og besøg de verdensberømte vinmarker. Bordeaux handler om nydelse og stemning, om ægte fransk sommer. Mere Frankrig: 14 smukkeste steder i Frankrig

Find billige flybilletter til Bordeaux

5. Porto, Portugal

Sommerferie i Portugal betyder for mange Algarvekysten eller Lissabon, men der gode grunde til at indstille kompasset på Porto i stedet. Kystbyen Porto byder på postkort-perfekte huse, fantastisk arkitektur, en eklektisk kulinarisk madscene, og byen bugner af farver og charme. Og så er Porto hovedstad for portvin . Derfor findes der også en række fabelagtige portvinskældre her, med rundvisninger og udskænkning. Gå tur i Portos bakkede gade, og nyd synet af de farverige huse, dekorerede med azulejos (malede fliser). Besøg også byens nærliggende strande, for et dejligt sommerdyp. Læs mere: 15 bedste oplevelser i Porto.

Find billige flybilletter til Porto

6. Lofoten, Norge

Sommerferie i Norge kan betyde sommerferie under midnatssolen. I al fald hvis du besøge Lofoten. Disse øer har med sine klipper, havets skiftende farver, de røde huse og de små både, et sandt skær af nordisk mytologi. Her er masser at lave. Du kan tage på vandreture, sejle i kajak, eller cykle. Det kuperede terræn indbyder til at blive udforsket, og du vil opleve majestætiske landskaber og utrolige klippeformationer, inklusive Fløya. I havet kan du se hvalerne boltre sig. Tag på fisketur, eller nyd blot de friskfangede fisk over bålet om aftenen. Færgeruten ”Hurtigruten” tøffer jævnligt fra ø til ø, fra hovedbyen Svolvær. Læs mere: 12 smukkeste steder i Norges natur.

Find billige flybilletter til Svolvær, Lofoten

7. Ljubljana og Bled sø, Slovenien

Kombinér storbyferie og naturferie: Ljubljana og Bled sø er en glimrende kombination. Samtidigt kan du have en billig sommerferie her, med spændende oplevelser. Ljubjlana er billedskøn, og om sommeren stråler de farvestrålende huse om kap med byens mange blomster. Tag på cruise på Ljublanica floden, besøg Dragebroen. Tag med kabelbane op til l Ljubljana slot, nyd den spektakulære udsigt ud over hele området. Gå over ikoniske Triple Bro (Tromostovje), langs de elegante boulevarder, nyd atmosfæren. Besøg en af Ljubljana’s mange barer i topklasse, og nyd et glas lokalt slovensk vin. Fra Ljubljana er der under en times kørsel til Sloveniens kronjuvel; Bled søen. Du kan bade her, eller tage en traditionel træbåd, en ‘pletna’, ud til den lille Bled ø. Den lille stemningsmættede ø, med sine berømte 99 trin op til den sagnomspundne kirke, Mariakirken, er absolut et besøg værd. Hele området omkring Bled sø er velegnet til vandreture.

Find billige flybilletter til Ljubljana

8. Hiking i Østrig

Ferie i Østrig handler ofte om ski. Men sommerferie i Østrig er ren nydelse, for dem der holder af uspoleret og storslået natur. Vandreture er de senere år blevet mere og mere populære, og Østrig er et af verdens smukkeste steder at vandre. Her er et varieret og rigt udvalg af vandrestier, for både øvede og begyndere. Du finder stier i hele landet, der får dig forbi smukke søer, gamle saltminer, hyggelige fårehytter og høje vandfald. Østrig er smuk natur med stor variation; enge, skove, bjerge og gletsjere blandes til enestående natur. Og så er der kabelbaner mange steder, der giver yderligere mulighed for at imponeres over alt det Moder Natur kan byde på. Læs mere: 7 fantastiske vandreture i Østrig.

Find billige flybilletter til Østrig

9. Koblenz, Tyskland

Ferie i Tyskland er en uudtømmelig kilde for nye indtryk. Koblenz har med sin fine beliggenhed, lige hvor Rhinen og Moselfloden mødes, en særlig charme. Slotte og borge ligger overalt i og omkring denne 2000 år gamle by. Stolzenfels slot og Marksburg slot er imponerende. Tag med svævebane op til det knejsende Ehrenbreitstein slot. Herfra har du en fantastisk udsigt over byens gamle bydel, med floderne som blåt kantebånd. Du kan besøge Deutches Eck, hvor de to floder mødes, eller udforske byens militærmuseum. Kirken Herz Jesu Kirche er spektakulær. Du kan også gå i Koblenz teater, eller besøge KuFa Kulturfabrik. Tag på bådtur ned ad Rhinen, besøg nogle af regionens berømte vinmarker, og smag på de delikate hvidvine. Fly til Köln, herfra ca. 1 time 10 minutter /direkte tog. Læs mere: 10 bedste steder i Nordtyskland.

Find billige flybilletter til Köln

10. Quito, Equador

Vil du rejse langt i sommerferien, så er Quito et godt bud. Quito er den hovedstad i verden der ligger allerhøjst, i Guayllabamba i Andesbjergene. Byens uberørte bymidte er mærket som UNESCO verdenskulturarv. Parker og pladser, koloniale kirker, museer og historiske unika bygninger breder sig over mere end 800 hektar. Besøg Calle de la Ronda, og mærk byens historie. Tag til den gyldne La Compañia de Jesus kirke, og den unikke Basilica del Voto Nacional. Udforsk Bellavista kvarteret, med dets utrolige samling af kunstmuseer og gallerier, med åben adgang for gæster. Oplev byen oppefra: tag med Telerifico kabelbanen 4 km op i bjergene, og se Quito, og dens vulkanske beliggenhed, i al dens unikke pragt.

Find billige flybilletter til Quito
Puesta de sol en Quito