Kort

Fly til Prag

Opdateret november 2016

Find billige flybilletter til Prag Lufthavn

Når du skal flyve til Prag, kan Skyscanner hjælpe dig med at finde den billigste flybillet. Hvis der ikke er nogle direkte afgange den dag, du vil af sted, kan vi også hjælpe med at finde den hurtigste flyvetur. En direkte flyvetur tager cirka halvanden time.

Med Skyscanner kan du søge efter billige flybilletter på alle årets dage eller den billigste måned at flyve i, du kan også sammenligne dagspriserne for en hel måned ad gangen. Når du søger på en rejse, skal du klikke på datofeltet og vælge ’Hele måneden’ og så enten den ’Billigste måned’ eller den specifikke måned, du ønsker at rejse i.

Læs mere: 10 trin der sikrer dig billige flybilletter – nemt og hurtigt

Det bedste tidspunkt at booke flybilletten

Det kan være svært at sige helt præcist, hvornår det er bedst at bestille flybilletten til Prag. Generelt er priserne ret lave og svinger som regel kun med nogle hundrede kroner. Men hvorfor bruger unødvendigt mange penge på billetten, når det er sjovere at bruge dem på ferien? Slå Skyscanners Prisagent til, så holder vi øje med priserne for dig. Så kan du købe billetten, når den er billigst. Prisagenten giver dig besked, både når billetprisen stiger eller falder. Du skal bare søge på din rejse og så vælge ’Modtag prisagenter’ i menuen til venstre, indtaste din e-mail og så får du automatisk besked, når prisen ændrer sig.

Flyselskaber som flyver til Prag Lufthavn

Norwegian og Czech Airlines står for langt de fleste direkte afgange fra Danmark til Prag Lufthavn. De flyver begge næsten dagligt fra Københavns Lufthavn, mens der i sommerhalvåret også er direkte afgange fra Billund Lufthavn.

Se også Flyselskaber som flyver til Prag

Til og fra Prag Lufthavn

Prag Lufthavn ligger cirka 15 km vest for centrum og har tre terminaler, Terminal 3 er dog primært for VIP flyvninger. Terminal 1 og 2 er sammenhængende, mens T3 ligger for sig selv.

Fra lufthavnen uden for Terminal 2 kører der i dagstimerne to offentlige busser, som har forbindelse til metroen. Bus nr. 100 kører til metrolinje B på 18 minutter, mens bus nr. 119 kører til metrolinje A på et kvarter. Du kan købe billetter i forhallen i Terminal 1 og 2, i automater ved stoppestedet eller hos chaufføren. Efter klokken 23.30 kan det bedst betale sig at tage en taxi, da den offentlige transport vil tage næsten to timer. En enkeltbillet koster cirka 9 kr. og cirka det halve pr. kuffert.

Airport Express bussen (AE) kører til Prag Hovedbanegård på 35 minutter, hvor der også er forbindelse til metrolinje C. Det er muligt at få rabat på bussen, hvis man skal videre med toget, se mere på lufthavnens hjemmeside. En enkeltbillet til bussen koster mindre end 20 kr.

Der kører taxier fra både T1 og T2. Taxifirmaerne har skranke i forhallen i begge terminaler. Hvis du vil leje egen bil, skal du gå til Parkering C, hvor biludlejningsfirmaerne holder til. Læs mere om billeje i Prag.

Faciliteter i Prag Lufthavn

Prags internationale lufthavn hedder officielt Václav Havel efter Tjekkiets første præsident efter adskillelsen fra Slovakiet. Lufthavnen tilbyder 24 timers gratis wi-fi. Der er hæveautomater og vekselkontorer i begge terminaler, og i det offentlige område mellem dem er der også et posthus. Begge terminaler har gode forhold for børnefamilier. Der er adskillige lege- og venteområder, hvor der blandt andet er puslebord og mikroovne.

Skal du flyve fra T1, kan du benytte Rest & Fun Centret, hvor det er muligt at leje et lille værelse i kortere eller længere tid, få et brusebad, se tv osv. Lufthavnen har dertil seks eksklusive lounges med forskellige adgangskriterier. På lufthavnens hjemmeside kan du læse mere om, hvad de hver især tilbyder, priser samt bestille plads.

Bliver du sulten i lufthavnen, er der rigeligt at vælge mellem både før og efter sikkerhedskontrollen i begge terminaler. Udbuddet er varieret i både smag og prisklasse, enkelte steder serverer endda hele døgnet, så ingen grund til bekymring. Der er også masser af butikker, der sælger alt fra toldfri varer til designertøj, smykker og ure, bøger, souvenirs og kunsthåndværker af krystalglas.

Bedste rejsetid

Forår og efterår er for mange det bedste tidspunkt at besøge Tjekkiets hovedstad, der er temperaturen hverken for høj eller lav og mængden af turister sparsom. I maj måned starter Prague Spring, landets største klassiske musikfestival, og i juli kan du fx opleve Prague Folklore Days, en af Europas største folkedans-festivaller. Prag er også et populært rejsemål i vinterhalvåret, hvor december byder på masser af hygge og julemarkeder.

Vejret i Prag

Sommeren kan blive meget varm med temperaturer ofte over 30 grader. Maj til august er også de vådeste måneder, men samlet set regner det mindre i Prag end i Danmark generelt. Om vinteren kan det blive rigtig koldt, ofte helt ned til -15 grader, men gennemsnitstemperaturen ligger kun lidt under frysepunktet.

Attraktioner og seværdigheder i Prag

Byen er elsket som en af de smukkeste hovedstæder i Europa. De velbevarede, prægtige bygningsværker fra middelalderen tiltrækker hvert år millioner af besøgende. Prag er et også et sandt slaraffenland for kulturelskere, der kan boltre sig i lang række museer og gallerier, besøg fx det eksperimenterende kunstgalleri Museum Kampa, der udstiller centraleuropæisk kunst fra det 20. århundrede eller Muchovo muzeum, som er dedikeret til den tjekkiske art nouveau kunstner Alphonse Mucha. Uanset din interesse kan du sikkert finde et spændende museum i Prag.

Ingen bør snyde sig selv for en tur forbi Prags Borg, der rummer så mange seværdigheder, at man ikke kan se det hele på en enkel dag. Og uanset om du kommer for at drikke velskænkede øl eller bare nyde den romantiske stemning, spiser du godt i alle prisklasser.

Læs mere i vores Rejseguide til Prag

Flere tips

Er du i tvivl om, hvor du skal overnatte i Prag, kan Skyscanner også hjælpe. På hoteller i Prag kan du læse mere om byens forskellige kvarterer og sammenligne hotellerne på pris, tilgængelighed og faciliteter.

Læs også: 7 oplevelser i Prag, du ikke vil gå glip af

Er du fleksibel med hensyn til, hvor du flyver til? Søg efter lufthavne i nærheden for at få større besparelser.

Lufthavne i nærheden af Prag

Ofte stillede spørgsmål

Der er én lufthavn i Prag: Prag.
Delta, SkyUp Airlines, Transavia France, KLM, transavia, Sichuan Airlines, Danish Air Transport og Czech Airlines flyver alle direkte til Prag.
Den billigste måned at flyve til Prag i er januar.

De priser, der vises på denne side, er kun anslåede laveste priser. Fundet de seneste 45 dage.