Kort

Fly til Bilbao

Bilbao er en af de vigtigste byer i det nordlige Spanien og den største i Baskerlandet. Byen ved floden Nervión er især kendt for sin moderne arkitektur som Guggenheimmuseet, men rummer også mange gamle pragteksemplarer i gotisk byggestil. Bilbao er også populær for sin udsøgte gastronomi og levende kultur. Omgivet af en smuk natur er byen ideel til mange udendørsoplevelser. 

Visum

Visumfrit i optil 90 dage. Gyldigt pas skal medbringes. Se flere oplysninger her.                                                  

Sæson

Varme sommerdage med en gennemsnitstemperatur på over tyve grader. Vinteren er mild om end meget våd, regnen topper i november.

Kom omkring

Det udmærkede offentlige transportsystem er at foretrække frem for egen bil, da det kan være kompliceret at navigere rundt i byens ensrettede og bakkede veje. Man kan med fordel købe et rabatkort. Mange attraktioner opleves dog bedst til fods.

Åbningstider

De fleste af Bilbaos butikker holder lukket for siesta mellem cirka 14 og 17 og lukker først ved 20-tiden. Shoppingcentrene holder åbent hele dagen. 

Drikkepenge

For de lokale er det ikke kutymen at give drikkepenge i Spanien, slet ikke hvis det bare drejer sig om en kop kaffe eller en tur i taxa. På restauranter lægger man dog nogle euros alt afhængig af kvalitet og service. Piccolo og stuepige ca. 1 euro pr. taske/nat.

Information og nødstilfælde

Danmarks ambassade i Spanien, Calle Serrano 26 – 7o, 28001 Madrid

Tel: +34 914 318 445   E-mail: madamb@um.dk

Politi/Ambulance/Brand: 112

Seværdigheder

1. Guggenheim Museum: Museet er Bilbaos vartegn. Kunst- og arkitekturinteresserede gæster rejser til Bilbao fra hele verden alene for at opleve byens Guggenheim. Det unikke, futuristiskudseende museum viser ofte fascinerende særudstillinger.

2. Broerne over floden Nervión: Hele 17 af broer forbinder byen. I flere tilfælde har arkitekterne fået ret frie hænder til at udfolde sig kunstnerisk, hvilket gør dem sande mesterværker. En af de flotteste er Zubizuri-broen og Vizcaya-broen er på UNESCOs verdensarvsliste.

3. Bilbao katedral: Katedralen fra det 14. århundrede er et gotisk pragteksemplar. Også store dele af den gamle bydel i Bilbao fremstår velholdt og majestætisk i gotisk stil.

4. Mercado de la Ribera: Et af Europas største overdækkede markeder bygget i 1929. Dette levende marked sælger frisk kvalietets frugt, grønt, kød og fisk alle dage undtagen søndag.

5. Museet for tyrefægtning: Hvis man ikke ønsker at se tyrefægtning med egne øjne ved en af live-forestillingerne, kan man på museet alligevel få et indblik i den gamle tradition.

Hurtige fakta

Indbyggertal: Cirka  370.000 (Stor Bilbao 1 mio.)
Valuta: Euro € (EUR)
Landekode: (00) 34
Religion: Cirka 69 % katolikker
Tidszone: UTC+1 (som i Danmark)
Officielt sprog: Spansk

Steder at bo

Find hotel i Bilbao

Er du fleksibel med hensyn til, hvor du flyver til? Søg efter lufthavne i nærheden for at få større besparelser.

Lufthavne i nærheden af Bilbao

Ofte stillede spørgsmål

Der er én lufthavn i Bilbao: Bilbao.
easyJet, KLM, transavia, Vueling Airlines, TAP Air Portugal, Air France, Volotea og Air Europa flyver alle direkte til Bilbao.
Den billigste måned at flyve til Bilbao i er januar.

De priser, der vises på denne side, er kun anslåede laveste priser. Fundet de seneste 45 dage.