Kort

Fly til Wien

Wien er Østrigs hovedstad og største by. Den er en fantastisk storbydestination med mulighed for at nyde noget af det bedste inden for både høj- og lavkulturel underholdning lige fra pragtfuld klassisk musik i fantastiske koncertsale til skummende øl på bierstube beliggende mellem et væld af gamle storslåede slotte og museer.

Visum

Visumfrit i op til 90 dage med dansk pas. Se yderligere oplysninger her.

Sæson

Med sin både nordlige og høje beliggenhed har Wien lange, kolde, men utroligt smukke vintre fra december til marts med gode chancer for at se den smukke by dækket af et hvidt lag af sne. Omvendt er somrene varme med gennemsnitlige dagtemperaturer lidt over 20 grader midt på året, mens både forår og efterår er relativt køligt.

Kom omkring

Wien har et velsmurt og populært offentligt transportsystem, hvor især de forskellige togtyper (over- og undergrund) når vidt omkring.

Åbningstider

Generelt har butikkerne åbent mandag til lørdag fra 9 til 18, og mange har desuden åbent om søndagen. Nogle shoppingcentres har åbent til kl. 21.

Drikkepenge

Det er almindelig praksis at betale drikkepenge i Wien. Normalt er de skrevet på regningen på restauranter, men det er almindeligt at runde op alligevel for god service.

Information og nødstilfælde

Danmarks Ambassade & Faste Misson i Wien: Führichgasse 6, A-1010 Wien Tlf.: +43 1 512 79 04 E-mail: vieamb@um.dk

Alarmtelefon: 112

Seværdigheder

1. Schönbrunn Slot: Wien er nærmest sammensat af arkitektoniske vidundere. Et af de største og mest berømte er Schönbrunn Slot med tilhørende have, zoologisk have, romerske ruiner og sale med masser Mozart-koncerter.

2. Kärntner Strasse: En berømt shoppinggade, der forbinder den smukke katedral Stephansdom i den ene ende med operahuset over dem alle – Wiener Staatsoper – i den anden.

3. Wiener Prater: Wiens største offentlige park er også hjem for Wurstelprater, Wiens svar på Tivoli, med det berømte pariserhjul Wiener Riesenrad og mange andre forlystelser.

4.Albertina: Dette kunstmuseum har en af verdens største samlinger af grafik og tegnekunst med værker af Albrecht Dührer, Leonardo Da Vinci, Michelangelo, Claude Monet og mange, mange flere.

5. Konditori: Er du til søde sager, er et besøg på et af Wiens eksklusive konditorier i fine rammer et must. Prøv for eksempel varm chokolade og sachertorte.

Hurtige fakta

Indbyggertal: Cirka 1 760 000

Valuta: Euro (EUR)

Landekode: 43

Religion: Cirka 50 % Romersk-katolsk, 25 % ikke religiøse

Tidszone: UTC+1

Officielt sprog: Tysk (nogle taler med en særlig Wiensk dialekt) 

Steder at bo

Hotel i Wien

Er du fleksibel med hensyn til, hvor du flyver til? Søg efter lufthavne i nærheden for at få større besparelser.

Lufthavne i nærheden af Wien

Ofte stillede spørgsmål

Der er én lufthavn i Wien: Wien.
Oman Air, transavia, Norwegian, Laudamotion, germanwings, Thai Airways, Georgian Airways og Garuda Indonesia flyver alle direkte til Wien.
Den billigste måned at flyve til Wien i er marts.

De priser, der vises på denne side, er kun anslåede laveste priser. Fundet de seneste 45 dage.