COVID-19 (coronavirus) kan påvirke dine rejseplaner. Uanset, hvor du skal hen, kan du finde den seneste vejledning her.

nyheder Verdens 10 billigste feriedestinationer

Alle artikler

Verdens 10 billigste feriedestinationer

Vil du gerne have pengene til at række længere når du er på ferie? Tjek Skyscanners liste over de 10 billigste feriedestinationer. Både eksotiske og europæiske ferieidéer.

1. Sri Lanka

På Sri Lanka kan du leve godt for mindre end 300 kr om dagen. Selvom her er turisme, er her alligevel ikke overrendt. Bo på det 5-stjernede Cinnamon Lodge som ligger i Habarana, epicentret i kultur-trekanten Anuradhapura, Pollonaruwa og Kandy. Hotellet har fantastisk udsigt udover Habarana, nyd synet fra i din private hot tub. Et enkeltværelse eller luksushytte kan fås fra ca. 500 kr per nat. Besøg templerne, klostrene og landsbyen og få indblik i Sri Lankas buddhistiske kultur. To templer du bør besøge er Sri Maha Bodhiya i Anuradhapura og Sri Dhalada Maligawa (Tandtemplet) i Kandy. Disse to er de to helligste steder på hele øen. Som udlænding skal du betale en ret dyr pris for at komme ind.  Men nogle af tuk-tuk førerne kan indimellem forhandle dig en bedre pris.

Find billige flybilletter til Sri Lanka

Find hotel

2. Cambodia

I Cambodia kan du overnatte for ned til 15 kr per nat, og nyde udsøgt mad for endnu mindre. Så dette er en perfekt destination for den prisbevidste rejsende. Tidligere ansås landet for at være for farligt at besøge, men i dag er Cambodia ligesom enhver anden destination i Sydøstasien. Landet er populært blandt studerende og Asien-elskere, og hos rejsende som ønsker 5-stjernet luksus billigst muligt. Besøg Angkor Wat Arkæologiske Park. Nyd denne UNESCO-listede seværdighed for blot 50 kr. Vi anbefaler en flerdags-billet, hvis du vil nå at beundre alle templerne.

Læs Mere: 7 fantastiske steder at besøge i Cambodia

Find billige flybilletter til Cambodia

Find hotel

3. Den Polske Riviera

Kort rejsetid fra Danmark, kilometerlange hvide strande og rimelige priser. Den Polske Riviera et godt bud på en dejlig og prisvenlig ferie. Udover fine badestrande finder du kur og spa hoteller, hyggelige byer og spændende aktiviteter. Her er gode butikker, restauranter, cafeer, barer, og natklubber. Og også spændende historiske seværdigheder, samt aktiviteter for børn. Alt sammen i naturskønne omgivelser. Du kan flyve til Gdansk, og let komme rundt i hele området med offentlig transport eller lejet bil. Eller du kan tage på guidede ture. Du finder både luksus spa ophold og billige hostels langs kysten. Du kan holde en skøn og oplevelsesrig ferie på Den Polske Riviera, uanset størrelsen på dit budget.

Læs mere: Den Polske Riviera: 5 fantastiske steder du skal besøge

Find billige flybilletter til Gdansk

Find hotel

3. Vietnam

I Vietnam finder du steder der er helt uforstyrrede og uudforskede – også selvom landet er blevet mere og mere populært. Du kan klare dig for 50 kr om dagen her. Og det er inklusive et sted at bo, lokal mad, transport og lidt drinks. Fx. koster en flaske af Vietnams mest populære øl, Bia Hoi, ikke mere end 6 kr. Landets hovedstad, Hanoi, var engang Fransk-Indonesiens officielle hovedstad, og her er stadig megen fransk kolorit. Fx finder du kolonialbygninger og nogle af verdens bedste croissants. Hanois gamle kvarter, som ligger rundt om søen Hoan Kiem, er det bedste sted at opleve byens post-koloniale charme. Her dyrker de lokale hver morgen tai chi. Oplev Vietnams landsbyer og grønne, frodige rismarker i og omkring feriebyen Da Lat: Se tofu fabrikker, cashew nød plantager og enorme blomsterdyrknings marker.

Læs Mere: 7 steder du skal se i Vietnam

Find billige flybilletter til Vietnam

Find hotel

4. Indien

Selvom du rejser på første klasse i toget (Rajdhani og Sharabdi Express er mest bekvemme at rejse med, da de har aircondition og mad indgår i billetten), og  du ellers tager taxa til alt, er det svært at bruge mange penge i Indien. Du kan leve godt i Indien for 200 kr om dagen. Indien er det syvende største land i verden, så det betaler sig at planlægge sit besøg godt, og udvælge hvilke af landets 29 stater man vil besøge. Hvis du tager til det vestlige Indien og statshovedstaden Jaipur (Pink City) er her fyldt med enestående oplevelser. Eller du kan slappe af på de hvide strande i Kerala. Oplev også det bjergtagende Taj Mahal i Agra, en af verdens allermest kendte bygninger. Vil du nyde strandliv og afslapning, så besøg de berømte strande i Goa.

Læs mere: Indien rejseguide: Få de bedste tips til rejsen til Indien

Find billige flybilletter til Indien

Find hotel

4. Bolivia

Bolivia er kendt som Sydamerikas svar på Tibet, og er et af kontinentets to lande uden kyststrækning (det andet er Paraguay). I hovedstaden La Paz finder du velbevarede bygninger fra kolonialtiden, og masser af museer, deriblandt Pedro Domingo Murillos gamle hjem. Og så er Bolivia kendt for at have Sydamerikas mest prisværdige mad og drikke. En flaske Pacena øl  koster cirka 8 kroner, og en skål med chairo (kartoffelsuppe) koster omtrent det samme. Pak ekstra tøj – for selvom Bolivia er kendt for sine hede tropiske somre, så er La Paz omgivet af bjerge og ganske køligt hele året. Vil du have det varmere? Tag til Oruro, en by der er kendt for sit karneval, som afholdes hvert år i februar eller marts for at hylde Jomfruen af Candelaria. Byen ligger tre timers busrejse fra La Paz.

Læs mere: Rundrejse i Sydamerika – vi giver dig tips til billige flybilletter

Find billige flybilletter til Bolivia

Find hotel

5. Ungarn

Budapest er ikke så billig som den var før, men selv i dag kan du besøge denne smukke by billigt. Nyd de udsøgte kager, den stærke likør og besøg de berømte kurbade. Et måltid i Budapest koster cirka 25 kroner, togbilletter koster cirka 13 kroner – og et værelse på hotel fra cirka 250 kr per nat, i den beskedne ende. Hvis du vil opleve de smukke, omkringliggende landsbyer, så kan du tage til Balatonsøen i Transdanubia i det vestlige Ungarn. Dette er Central-Europas største sø, og er et populært udflugtsmål for familier som vil undslippe storbyens hede. Siófok og Balatonfüred rummer nogle af de største hoteller, og i området kan du vandre, svømme eller sejle. Glem ikke at nyde den dejlige lokalproducerede vin fra vingårdene ved Badacsonybjerget. Søen Balaton ligger halvanden times togrejse fra Budapest.

Læs mere: De 10 bedste ting i Budapest

Find billige flybilletter til Budapest

Find hotel

6. Honduras

Både Belize, Costa Rica og Guatemala lokker, men hvis pengene virkelig skal række langt, så er det Honduras du skal satse på. Landet byder på hvide sandstrande som på Maldiverne, dykning i verdensklasse, og utrolig billig mad og drikke. I Honduras kan du nemt klare dig for ca. 180 kr om dagen. Den nordlige kyst har fantastiske strande, og her er dejligt i området omkring den idylliske havn Puerto Cortes, kendt for sin bananhandel. Besøg kystbyen Omoa som ser ud til at være taget direkte fra et postkort – her kan du blandt andet se et kolonialt fort. Et andet tip er Comayaguas historiske bykerne, hvor du finder spanske huse, en udsmykket katedral og menneskevrimlende torve.

Find billige flybilletter til Honduras

Find hotel

7. Bulgarien

Bulgariens turistbyer ved det Sorte Hav er populære – bl.a. fordi her er billigere end andre solrige destinationer, som f.x. Spanien. Hvis du foretrækker storby fremfor strand, så kan du besøge hovedstaden Sofia. Her kan du spise god mad, møde venlige mennesker, drikke gode drinks og sove i en bekvem seng –  for mindre end cirka 250 kr om dagen. I Sofia, som er den næstældste by i Europa, finder du også et stort udbud af museer og kunstgallerier – inklusive Museum for Socialistisk Kunst og det nationale litteratur museum. Vil du nyde sol, hav til billige penge? Så er det Nesebar du skal besøge : en UNESCO-listet by, der ligger nogle timer syd for Varma. Selvom en stor del af Nesebars antikke by Messembria er kollapset i havet, så findes her stadig en hel del gamle kirker at beundre, og brostensbelagte gader at slentre på.

Læs mere: 10 spændende øst-europæiske byer du måske ikke kender – men bør besøge

Find billige flybilletter til Bulgarien

Find hotel

9. Argentina

Fra jungle i La Pampa til de mægtige Andes-bjerge , og til den vestre grænse til Chile. Der findes meget at se og gøre i Argentina, verdens ottende største land. Lyset bliver ikke meget skarpt og rent end det er i Buenos Aires, som regnes for en af de mest spændende hovedstæder i verden. Byen er bl.a. kendt for sit utrolige natteliv. Oplev det farverige og flamboyante liv dag og nat i den argentinske hovedstad for kun ca. 300 kr om dagen. Hvis du vil ud af byen, kan du rejse til f.x. det naturskønne Patagonien i det sydlige Argentina, en rejse som varer mellem 24-26 timer. Forbered dig på at se pingviner, delfiner og hvaler i det UNESCO-beskyttede naturreservat Peninsula Valdés, hvor det koster cirka 70 kr at komme ind.

Læs Mere: Roadtrip Argentina: Oplev den magiske ruta 40!

Find billige flybilletter til Argentina

Find hotel

10. Thailand

Thailand er blevet et af danskernes yndlingsrejsemål om vinteren, og landet byder på eventyrlige og smukke strande, et spændende cuisine, utrolig kultur, og en meget venlig befolkning – og lave priser. En middag på en beskeden (men god) restaurant i Thailand koster cirka 30 kr, en øl cirka 8 kr. Et godt hotel behøver ikke koste mere end 2-300 kr per nat. Begynd din rejse i Krabi og Koh Phi Phi (Stranden), og tag videre ud til en af de 80 andre øer som ligger heromkring – med bare en kort bådtur imellem. Besøg fx Ralley og de mange grotter, du kan klatre en tur op ad klipperne, eller bare nyde de romantiske solnedgange over Andaman.

Se mere: Bangkok: Den ultimative shopping guide – fra vild luksus til markeder

Læs mere: 8 thailandske øer du bare må besøge

Find billige flybilletter til Thailand

Find hotel

Få flere rejsetips og rejseinspiration:

En guide til 20 smukke græske øer

20 solide sparetips til rejsende

Se de 10 billigste byer til en dejlig smuttur!

*Opdateret marts 2019. Oplysningerne i denne artikel er korrekte på tidspunktet for offentliggørelsen, vi anbefaler at du tjekker detaljerne med de enkelte hoteller og attraktioner før afrejse.

Priser er indhentet indenfor de seneste 15 døgn. Priserne er vejledende og tilbuddene kan være i begrænset antal.

Skyscanner er verdens rejsesøgemaskine, der hjælper dig med at få mest muligt for pengene både mht. flybilletter, hoteller og billeje.