Kort

Fly til USA | Billige flybilletter

Fly til USA

USA, verdens mægtigste land, har vitterligt noget for enhver smag! Amerikas Forenede Stater er formentligt bedst kendt for sine storbyer som New York, Washington, Los Angeles og Boston og så videre, der alle har vandvittigt mange spændende seværdigheder og attraktioner som Frihedsgudinden, Det Hvide Hus, Hollywood og Harvard Universitet for bare at nævne nogle få. Udnyt storbyernes store udvalg af kulturelle tilbud som film, teater, musik, museer og sport, spis på Michelin-restauranter eller på det lokale pizzeria. Se solnedgangen over verdensberømte skylines og nyd en drink på smarte barer og klubber.

Men USA er også et gudesmukt land med en spændende og varieret natur, der byder på store bjergkæder, store skove og store søer, oplev de spektakulære nationalparker som Yellowstone, Grand Canyon og Yosimite, se det ikoniske Mount Rushmore eller det brusende Niagara Falls. Landet har også skønne badestrande både på vest- og østkysten og langs Florida. Og så kan du selvfølgelig også flyve til den eksotiske og smukke øgruppe Hawaii og komme tæt på de aktive vulkaner.

Opdateret november 2017

Visum

Danske statsborgere kan rejse visumfrit til USA i op til 90 dage forudsat, at vedkommende har fået en ESTA-godkendelse. Se yderligere oplysninger.

Sæson

USA er et kæmpe land med meget varieret landskab og klima. Byer som Los Angeles og San Francisco på vestkysten og Florida mod øst har mere eller mindre varme og solskin året rundt, mens vejret i fx Chicago i det nordlige USA minder mere om det danske, om end vintrene er koldere og somrene varmere, end vi er vant til. Med andre ord kan du besøge USA hele året, der er altid godt vejr et eller andet sted, og desuden sker der altid noget spændende i de amerikanske storbyer. Men vil du udforske nogle af de bjergtagende nationalparker fx Yellowstone, skal du nok undgå vinteren, hvor der snildt kan være minus 20-30 grader. Omvendt kan du også vælge mellem masser af fantastiske skisportssteder i løbet af vintersæsonen.

Rejser til USA

Du kan flyve fra Danmark til USA hele året, hvor København har direkte flyforbindelse til 11 af de mest populære storbyer heriblandt New York og Los Angeles. Er du på udkig efter de billigste flybilletter til USA, er det generelt en god idé at bestille dem i god tid. Du kan også oprette en gratis skyscanner prisagent, som holder øje med billetprisen for dig, så du kan slå til, når den er billigst.

Danske lufthavne med direkte forbindelse til USA

Københavns Lufthavn Du kan flyve direkte fra København til New York, Los Angeles, Orlando, Washington, Las Vegas, San Francisco, Oakland, Boston, Miami, Chicago og Fort Lauderdale.

Flyselskaber som flyver til USA

SAS og Norwegian står for langt de fleste direkte flyruter mellem Danmark og USA, mens Delta også flyver mellem København og New York. Derudover er der en lang række selskaber, som flyver fra andre europæiske storbyer, du kan fx flyve via Amsterdam med KLM eller via London med British Airways.

Se eventuelt flyselskaber som flyver til USA

Lufthavne i USA

Der er flere tusinde lufthavne i USA, og af dem er omkring 100 international lufthavne, så det er let at flyve til alle afkroge af landet både på indenrigs- og udenrigsruter. De fem travleste lufthavne er:

Hartsfield-Jackson Atlanta International Airport

Los Angeles International Airport

O’Hare International Airport (Chicago)

Dallas/Fort Worth International Airport

John F. Kennedy International Airport (New York)

Offentlig transport

Skal du rejse langt indenfor USA’s grænser, kan det ofte bedst betale sig at flyve. Der er mange flyselskaber at vælge mellem inklusiv lavprisselskaber, så du kan finde rigtig billige flybilletter på de største indenrigsruter. Men hvis du har tiden til det, kan langdistancebusser og togture også være en fantastisk oplevelse i sig selv. Der er dog relativt få togstrækninger i landet, og billetter kan være dyre, men der kører til gengæld mange intercity-busser til rimelige priser. Derudover er og bliver bilen amerikanernes foretrukne transportmiddel, og der er et kæmpe udvalg af lejebiler, hvis du også vil være selvkørende. I storbyerne er der forskellige netværk af offentlig trafik med undergrundsbaner, letbaner, sporvogne, bybusser osv. Men USA er et bil-land, så ofte slår de offentlige tilbud ikke til.

Åbningstider

Der er stor forskel på åbningstiderne, alt efter hvilken stat du er i, og om det er en lille eller stor by, men jo større byen er, desto længere åbningstider kan du som regel også forvente. Almindelige butikker har typisk åbent mandag til lørdag cirka mellem 9-18 og 12-18 om søndagen. Supermarkeder og shopping centre har typisk åbent fra cirka 7-22.

Drikkepenge

I USA er der i alle servicefag en klar forventning om drikkepenge, da de ofte udgør en væsentlig del af lønnen, særligt i de stater hvor mindstelønnen er meget lav. På restauranter er 20-25 procent af regningen rigtig godt, mens alt under 12-15 % er nærmest udtryk for utilfredshed. Giv piccoloen og stuepigen 2-3 dollars pr. taske/nat og taxichaufføren 10-15 procent af beløbet.

Nødstilfælde

Danmarks Ambassade i USA: 3200 Whitehaven ST. NW, Washington, DC 20008
Telefon: +1 (202) 234 4300 – E-mail: wasamb@um.dk

Alarmtelefon: 911

Feriemål i USA

New York Oplev Manhattans famøse skyline, besøg Frihedsgudinden, shop på 5th Avenue, se et show på Broadway, tag en spadseretur i Central Park og spis et lækkert måltid. Besøg nogle af byens verdensklasse museer som Metropolitan Museum of Art og American Museum of Natural History eller gå i biografen, til koncert eller se en sportskamp, uanset din interesse skal du nok finde noget i din smag i New York.

LÆS OGSÅ: 20 bedste oplevelser i New York City: 10 klassikere, 10 insidertips

San Francisco Byen er nok allerbedst kendt for sin ikoniske Golden Gate Bridge og den tætte sommertåge, som giver fantastiske feriebilleder. San Francisco kendes også for sit store kulturelle udbud og etniske miks, der sammen med en udbredt tolerance giver byen en særlig bohemefølelse. Gå på opdagelse i byens kvarterer, besøg det berygtede Alcatraz-fængsel, se hvalerne langs kysten og nyd lækker mad fra hele verden.

LÆS OGSÅ: San Francisco: 21 insidertips – oplev byen som de lokale

Chicago Chicago, USA's tredjestørste by, byder på de lækreste Chicagostyle tykbundede pizzaer og Michelin-restauranter, en levende musikscene, museer og gallerier og badestrande med ferskvand. Det grønne område ved den store Michigansø rummer et af verdens største springvand foruden Millennium Park, som lægger grund til et hav af kulturelle arrangementer. Willis Tower Skydeck er et de bedste steder at se byens imponerende skyline.

LÆS OGSÅ: 10 af de bedste oplevelser i Chicago

New Orleans Byen med det charmerende kælenavn ’The Big Easy’ er jazzens fødeby og hjemsted for en af verdens mest berømte fester nemlig det årlige farverige Mardi Gras i midt februar. Udforsk det gamle og hyggelige French Quarter med restauranter, barer, antikvitetsbutikker, museer og selvfølgelig jazzklubber. 

Grand Canyon I det nordlige Arizona ligger USA’s mest populære nationalpark, der tiltrækker flere millioner besøgende hvert år. Kløften er blevet skabt over flere millioner af år, når Coloradofloden har skåret sig vej gennem landskabet til en dybde af 1,6 kilometer og en længde på 446 kilometer. Oplev den fuldstændige fantastiske udsigt over den majestætiske kløft, en uforglemmelig oplevelse.

LÆS OGSÅ: 8 storbyer i USA du bare må besøge

Hurtige fakta

Hovedstad: Washington D.C.

Areal: Cirka 9.833.000 km2

Indbyggertal: Cirka 323 mio.

Valuta: Dollar ($)

Landekode: +1

Religion: 70 % kristne, 23 % uden religion

Tidszone: UTC-4 til UTC-12 + 10, +11

Sprog: Engelsk

De priser, der vises på denne side, er kun anslåede laveste priser. Fundet de seneste 45 dage.