Kort

Fly til Seattle

Seattle i det nordvestlige hjørne af USA er en industriby drevet af innovation og bl.a. kendt for mange internationale virksomheder som Microsoft og Starbucks. Kælenavnet smaragdbyen henviser til de mange grønne parker i byen. Placeret i et bjergrigt område er Seattle også et godt udgangspunkt for naturelskere. Kulturelt skuffer byen heller ikke, en levende kunst- og musikscene er en essentiel del af byens identitet. 

Visum

Turister kan rejse visumfrit i op til 90 dage, såfremt man rejser med et godkendt luftfartsselskab og opfylder en række andre krav. Se flere oplysninger her.

Sæson

Sommerdagene er varme og tørre, mens vinteren er kølig og regnfuld.

Kom omkring

Byen kan være svær at finde rundt i, men når man har knækket koden, kommer man let fra A til B. Seattle har gode cykelforhold, og busser, metro samt tog fungerer fint. Med havnetaxaerne får man både en god udsigt og effektiv transport. 

Åbningstider

De fleste butikker har ugen rundt åbent mellem 9.30-18, mens de større butikker typisk har åbent indtil kl. 21.

Drikkepenge

I alle servicefag er der i USA en klar forventning om drikkepenge, da de ofte udgør en væsentlig del af lønnen. På restauranter er 20 % af regningen rigtig godt, under 15 % er udtryk for utilfredshed. Tip piccoloen og stuepigen 2-3 dollars pr. taske/nat og taxaen 10-15 % af beløbet.

Information og nødstilfælde

Danmarks ambassade i USA, 3200 Whitehaven St. NW, Washington, DC 20008 

Tel: +1 (202) 234-4300   E-mail: wasamb@um.dk

Politi/Ambulance/Brand: 911

Seværdigheder

1. Space Needle: Seattles ikoniske tårn, der blev bygget i 1962 for verdensudstillingen som en hyldest til tidens udforskning af verdensrummet. Fra toppen får man en fantastisk udsigt over byen og de omkringliggende bjerge.  

2. EMP Museum: Museet hylder den amerikanske popkultur og -musik. Museet har også en stor udstilling om grunge-genren, som startede i Seattle og omegn. Pearl Jam er en af de mest kendte eksponenter for genren og blev dannet i netop Seattle.

3. MOHAI: Dette museum viser gennem tusindvis af genstande Seattles historie med fokus på den industrille udvikling og innovation. 

4. Seattle Kunstmuseum: Museet udstiller bl.a. kunst af nordamerikanske indianere, asiatisk porcelæn og moderne værker af Andy Warhol.

5. Fremont-kvarteret: Seattle har flere meget forskellige kvarterer med hver deres karakteristika. Fremont er kendt som et sjovt og lidt skævt kvarter, der har udnævnt sig selv til at være universets centrum.

Hurtige fakta

Indbyggertal: Cirka 650.000 mio. (Stor-Seattle 3.5 mio.)
Valuta: Amerikanske dollar $ (USD)
Landekode: (00) 1
Religion: Flest kristne
Tidszone: UTC-8
Officielt sprog: Engelsk 

Steder at bo

Find hotel i Seattle

Er du fleksibel med hensyn til, hvor du flyver til? Søg efter lufthavne i nærheden for at få større besparelser.

Lufthavne i nærheden af Seattle

De priser, der vises på denne side, er kun anslåede laveste priser. Fundet de seneste 45 dage.