Kort

Fly til Beirut

Libanons hovedstad er en af de byer i verden med den længste og mest brogede historie. Udgravninger i byen har vist tegn på beboelse for 5000 år siden, og den dag i dag er der levn fra tiden under fønikisk, hellenistisk, romersk, arabisk og osmannisk styre.

Det moderne Beirut byder på en blanding af historiske menneske- og naturskabte attraktioner samt et pulserende cafe- og strandliv.

Visum

Danske rejsende får en måneds gratis visum ved indrejse med mulighed for forlængelse i yderligere tre måneder. Læs mere om krav og registrering her

Sæson

December til februar er de vådeste måneder, mens det bliver badevarmt fra omkring april. Vejret er typisk yderst forudsigeligt, så man kan som oftest stole på vejrudsigterne.

Kom omkring

Generelt anbefales det ikke for turister at køre selv i Beirut, da der ofte er ekstremt trafikeret. Bussystemet er dog velfungerende, og man kan finde taxaer overalt. Husk at der kan pruttes om prisen, og at den skal aftales, før du sætter dig ind i taxaen.

Åbningstider

De fleste butikker har åbent fra formiddag til kl. 19.00 og lukket om søndagen. Shoppingcentre lukker typisk kl. 22.00.

Drikkepenge

Det er normalt at give drikkepenge til tjenere, guider, hotelansatte osv. På restauranter gives normalt 15-20 procent i drikkepenge.

Information og nødstilfælde

Danmarks ambassade i Beirut: Embassy Complex, Sérail Hill Army Street, Down Town Beirut, P.O. Box: 11-5190 Beirut
Tlf.: +961 (1) 991 001/2/3/4/5/8
E-mail: beyamb@um.dk

Alarmtelefon: Polti: 112 / 999 Ambulance: 140 Brand: 175

Seværdigheder

1. Jeita-grotten: Knap 20 km nord for Beirut ligger et system af to forbundne grotter, der strækker sig over næsten 9 km. Denne farverige kalkstenshule var i finalen om at blive et af verdens syv naturvidundere.

2. Beirut Souks: Beiruts ”Souks” – åbne basarer – dækker et areal på 128.000 m2 med et noget nær uendeligt udbud af butikker, afslapningsmuligheder og kulturoplevelser.

3. Hippodrome Du Parc Du Beyrouth: Hver søndag er der hestevæddeløb med masser af dedikerede lokale fans på lægterne. Kræver ID, da der kan væddes på løbene.

4. Gemmayzeh: Dette område i bybyder på trendy café- og butiksliv i dagtimerne og forvandler sig til pumpende fest om aftenen!

5. Raouché-klippen: 25 km fra centrum ligger denne billedskønne klippe, som kan ses fra stranden eller opleves på nært hold i båd.

Hurtige fakta

Indbyggertal: Cirka 1 900 000

Valuta: Libanesisk pund (LBP)

Landekode: 961

Religion: Officielt 17 forskellige i Libanon

Tidszone: UTC+2

Officielt sprog: Arabisk (mange taler desuden engelsk og/eller fransk) 

Find hotel i Beirut

Hotel i Beirut

Er du fleksibel med hensyn til, hvor du flyver til? Søg efter lufthavne i nærheden for at få større besparelser.

Lufthavne i nærheden af Beirut

Ofte stillede spørgsmål

Der er én lufthavn i Beirut: Beirut.
Gulf Air, Transavia France, transavia, Chair Airlines, Czech Airlines, Cyprus Airways, Laudamotion og Saudia flyver alle direkte til Beirut.
Den billigste måned at flyve til Beirut i er marts.

De priser, der vises på denne side, er kun anslåede laveste priser. Fundet de seneste 45 dage.