Kort

Fly til Sverige | Billige flybilletter

Sverige er mere end 10 gange større end Danmark og et fantastisk land til udendørsaktiviteter. Nyd den smukke nordiske natur med store granskove og søer omkranset af flere tusinde kilometer kyststrækning velsignet med billedskønne skærgårde. Tag på vandretur eller sejl kajak om sommeren og pak skiene til vinterperioden. Oplev det naturskønne terræn i åserne – langstrakte bakkedrag – som Hallandsåsen og Söderåsen. Eller lej en bil og få tid til det hele med gåture i de svenske skove, badning i de blanke søer og kanoture langs Lagaleden i Småland.

Men selvom Sverige med rette er kendt for den skønne natur, har landet også flere spændende byer i alle dele af landet. Hovedstaden Stockholm er ikke bare et besøg værd for sin skærgård, men også for innerstaden, der har alt fra historiske slotte til shopping for alle sanser. Du kan også shoppe i Malmø og besøge byens ikoniske vartegn Turning Torso eller se - måske verdens største flydende museum, Maritiman, i Gøteborg, eller tag hele vejen op til Sveriges nordligste by, Kiruna, hvor du om vinteren kan bo på det smukke ishotel og nyde det utrolige nordlys.

Opdateret november 2017

Visum

Nordiske statsborgere kan rejse visumfrit og uden pas i de nordiske lande, se her for yderligere oplysninger.

Sæson

Sverige er det absolut største land i norden, og der er forskel på vejret i nord og syd. Om sommeren ligger den gennemsnitlige temperatur mellem cirka 15 og 17 grader, mens forskellen er langt større om vinteren, hvor temperaturen i nord typisk er minus 15 og omkring frysepunktet i det sydlige Sverige. Mens sommerperioden er højsæson for sightseeing, er smukke Stockholm en sikker helårsdestination, hvor vintermånederne foruden julehygge og skøjteløb også byder på masser af gode skisportssteder.

Rejser til Sverige

Du kan flyve direkte til Sverige hele året fra både København og Jylland med Stockholm som den primære destination, hvorfra du kan flyve videre til andre dele af landet. Billetpriserne varierer en del, men de billigste flybilletter koster normalt mellem 400-600 DKK afhængig af din afrejselufthavn. Hos Skyscanner kan du oprette en gratis prisagent, som holder øje med billetprisen for dig, så du kan slå til, når den er billigst.

Danske lufthavne med direkte forbindelse til Sverige

Københavns Lufthavn Du kan flyve direkte til Stockholm-Arlanda flere gange dagligt hele ugen året rundt.

Billund Lufthavn I hverdag afgår der flere direkte fly til Stockholm-Arlanda, mens antallet af flyvninger i weekenden er meget begrænset.

Aarhus Lufthavn Fra Aarhus kan du flyve direkte til to af Stockholms lufthavne, Bromma og Arlanda, flere gange ugentligt. I hverdage afgår også dagligt to direkte fly til Gøteborg.

Flyselskaber som flyver til Sverige

Der er mange flyselskaber, som flyver mellem Danmark og Sverige, heriblandt SAS, Norwegian, British Airways, easyJet, LOT og Primera Air. Derudover er der adskillige andre flyselskaber, som flyver til Sverige fra lande fx KLM fra Holland og Lufthansa mellem Tyskland og Sverige.

Se alle flyselskaber som flyver til Sverige

Lufthavne i Sverige

Fem af Sveriges travleste lufthavne målt på passagerer ligger alle i den sydlige ende af landet, mens tre af dem er tilknyttet Stockholm med Arlanda Lufthavn som den klart største og vigtigste i hele landet. Skal du til de nordlige egne fx Kiruna, er et indenrigsfly den bedste løsning. De fem travleste lufthavne er:

Stockholm-Arlanda Airport

Göteborg Landvetter Airport

Bromma Stockholm Airport

Stockholm Skavsta Airport

Malmö Airport

Offentlig transport
Du kan bruge både busser, tog og færger, når du skal rundt i Sverige. Skal du fra den ene ende af landet til den anden, kan det bedst betale sig at flyve, mens de kortere indenrigstrækninger hovedsagligt benyttes af forretningsfolk. I Stockholm er der et veludbygget offentligt transportnetværk, som består af metro (Tunnalbana), flere mindre lokalbaner som Pendeltåg og letbaner som Tvärbanan, sporvogne, bybusser og færger til den stockholmske skærgård.

Åbningstider

Butikkernes åbningstider ligner de danske, hvor de i større byer ofte har længere åbent. I udgangspunktet holder de almindelige forretninger åbent mellem 9.30-18 i hverdage, til klokken 14 eller 16 om lørdagen og holder lukket om søndagen. Indkøbscentre og supermarkeder er normalt åbne indtil klokken 19 eller længere og har i storbyerne også søndagsåbent. Men husk - hvis du skal købe drikkevarer på over 3,5 % alkohol, at det svenske systembolaget har korte åbningstider og holder på søndage og helligdage.

Drikkepenge

Der er ikke den store tradition for drikkepenge i Sverige ligesom herhjemme, men har du været tilfreds med servicen, er det normalt at give 10-20 SEK til både piccoloer og stuepiger, mens du kan runde op i taxien. Selvom drikkepenge er inkluderet i regningen på spisesteder, kan du stadig belønne den gode service med lidt ekstra.

Nødstilfælde

Danmarks Ambassade i Sverige: Besøgsadr.: Jakobs Torg 1, postadr.: Jakobsgatan 3, S-111 52 Stockholm. Telefon: +46 (0)8 406 7500, E-mail: stoamb@um.dk

Alarmtelefon: 112

Feriemål i Sverige

Stockholm Gå på opdagelse i den smukke hovedstad, der er fuld af billedskønne seværdigheder, grønne parker, spændende museer og gallerier, udsøgte restauranter, smarte caféer og shopping. Tag på sejltur i kanalerne eller længere ud til skærgården med hele 30.000 småøer.

LÆS MERE: 10 ting du kan lave i Stockholm

Gøteborg Sveriges næststørste by har et af Skandinaviens største universiteter, hvis mange studerende sørger for et aktivt natteliv. Byen har ligesom Stockholm en skærgård og er fuld af gode museer og kulturelle tilbud med operahus, koncertsal og teater. Om dagen kan du tage på sightseeing til den historiske fæstning, Skansen Kronan, og videre til kvarteret Haga med mange fine, gamle træhuse. Gå ikke glip af en tur i den store botaniske have, og hvis du er vild med fisk og skaldyr er et besøg til den unikke Feskekôrka, byens fiskemarked, et must.

Kiruna Besøg Sveriges nordligste by, Kiruna, hvor industriel mineby, skisportssteder og ishotel møder samere i nordlysets utrolige skær. Under jorden ligger verdens største jernmine, som du kan få en rundvisning i. Om vinteren kan du køre med hundeslæde, stå på ski og selvfølgelig jagte det smukke nordlys. I løbet af året kan du deltage i begivenheder som høstmarked og Kirunafestivalen.

Ystad Tag på cykelture omkring Ystad, som er bog- og tv karakteren Kurt Wallanders smukke og flade hjemby. Ystads rødder går langt tilbage, og byen var i det 14. århundrede en del af Hansaforbundet, så der er flere historiske monumenter og seværdigheder. Er du i Ystad på en varm sommerdag er der heller ikke langt til skønne badestrande, prøv fx Sandhammaran.

Sälen Nordeuropas største alpine skisportssted med 117 pister i alle retninger. Området består af flere forskellige skiområder med varieret terræn, så her er noget for enhver og alle niveauer. Sälen er især populært hos børnefamilier, hvor I kan nyde eventyrlandskaber og sneparker og prøve en tur med hundeslæde.

Hurtige fakta

Hovedstad: Stockholm

Areal: 450.295 km2

Indbyggertal: Cirka 10 mio.

Valuta: Svenske kroner (SEK)

Landekode: +46

Religion: 61 % kristne

Tidszone: UTC+1

Officielt sprog: Svensk

De priser, der vises på denne side, er kun anslåede laveste priser. Fundet de seneste 45 dage.