nyheder 10 smukkeste øer i Asien

Alle artikler

10 smukkeste øer i Asien

Kridhvide strande, turkist hav, nationalparker og smukke koralrev - øerne i Asien byder på store oplevelser.

Download vores app

1. Karimunjawa øerne, Java, Indonesien

Karimunjawa øerne ligger ud for kysten af det centrale Java, og er en øgruppe bestående af 27 øer. Fine strande med sand som i timeglas, og et hav der changerer i smukke, turkise farver – disse øer er postkort-perfekte paradis øer. Ovenikøbet er disse øer ikke så overrendte af turister, som fx. øerne ud for Bali. Du kan dykke, og snorkle her, og udforske uberørte rev. Du kan også tage på "ø hopping", og besøge flere af øerne, på dejlige bådture.

Find billige flybilletter til Java

Se video fra Karimunjawa:

2. Amanpulo, Palawan, Filippinerne

Palawan er et område, der er verdensberømt for sin skønhed, så ligemeget hvor du tager hen hér, vil du blive mødt af de smukkeste steder og strande. Men kirsebærret på toppen af skønheden er nok øen Amanpulo – et idyllisk ø resort, der er svært at beskrive…ord som 5 km kridhvidt sand langs det mest skærende blå hav du nogensinde vil opleve, gengiver ikke fuldt ud det du vil møde hér. Du kan tage ud mellem øerne her også, glide gennem det glitrende turkise vand på både, og udforske bl.a. ubeboede øer. Stedet er créme de la créme for dem der ønsker sig paradis på jord, besøges også af så berømte gæster som Tom Cruise, Mariah Carey og Robert de Niro.

Find billige flybilletter til Filippinerne

Læs mere: 5 smukke steder at besøge i Filippinerne

3. Komodo National Park, Indonesien

Indonesien er som bekendt verdens største ø gruppe (arkipelag), så derfor er det ikke overraskende, at dette område er vel repræsenteret når det drejer sig om de smukkeste øer i Asien. Øerne Rinca, Komodo og Padar, sammen med en række mindre øer, udgør Komodo National Park, der virkelig er et besøg værd. Her er nogle fantastiske udsigtspunkter, hvor du både kan se udover øerne, samt få utrolige udsigter udover havet. Nationalparken er del af UNESCO’s verdenskulturarv.

Find billige flybilletter til Indonesien

Læs mere: 7 steder du skal se i Indonesien

4. Boracay, Filippinerne

Boracay – også kendt under navnet Caticlan – måtte naturligvis med på denne liste over skønhed i Asien. Denne vidunderligt skønne ø er langsomt ved at blive mere turistet, men du kan stadig finde rolige oaser. Strandene ser ud som om de er blevet strøet med fint pudder, det tropiske vand venter dig med sin varme, og solnedgangene her vil få dig til at frydes over naturens skønhed.

Find billige flybilletter til Boracay (Caticlan)

boracay

5. Maldiverne

De smukke øer der udgør Maldiverne, er 26 koral atoller, med over 1192 øer der ligger som perler i det glitrende Indiske Ocean. Maldivernes paradisiske skønhed er næsten synonym med vores ideer om trope-øer, og du kan leje ocean-villaer, der ligger på pæle helt ude i det aquamarine hav. Udover at nyde al dene skønhed, kan du tage på ø-hopping og se andre øer, du kan sejle i kajak, surfe, eller dykke. Hver eneste af disse øer har sin helt egen charme – og det er med at opleve dem nu. Klimaforandringer kan betyde, at disse øer, eller visse af dem, vil forsvinde.

Find billige flybilletter til Maldiverne

6. Koh Lipe, Thailand

At vælge én ø i øernes paradisland Thailand er en næsten umulig opgave – så du kan se flere i linket nedenfor! Men til artiklen her syntes vi nu alligevel at vi vil fremhæve Kop Lipe. Koh Lipe kaldes faktisk for Thailands Maldivere, og på denne ø kan du virkelig også føle dig i ét med blåt hav og blå himmel. Find dig en hængekøje, knap en billig øl op, og stir ud i horisonten hvor blåt møder blåt i en næsten usynlig linje. En anden grund til at nyde skønheden her: Koh Lipe er utrolig prisvenlig.

Find billige flybilletter til Thailand

Læs mere: 8 thailandske øer du bare må besøge

7. Tokunoshima, Japan

Tokunoshima er øen for dig der vil have en ekstra ø-oplevelse. Som del af Amami øerne syd for Japan, er øen både kendte for sine fine koral rev – dette er et af de mest afsondrede steder du kan scuba dykke i Stillehavet – men også kendt for noget så sært som ublodig tyrefægtning. Dette består i, at enorme tyre forsøger at skubbe hinanden ud af en ring, omgivet af farmere, der vædder på vinderen. Du kan også udforske sære klippeformationer, og bizarre mindesmærker fra Anden Verdenskrig, og så kan du se om du kan finde nøglen til et langt liv: Dette er nemlig stedet hvor flest % af beboerne bliver 100 år. Ifølge beboeren Shigechiyo Izumi (1865-1986), der selv blev 120, var hemmeligheden et dagligt glas shochu (en lokal vin, lavet på sukkerrør).

Find billige flybilletter til Japan

Se mere: Rejsetips til Japan på budget

8. Gili Islands, Indonesien

Ja, Gili Islands (særligt Gili T) er blevet meget turistet, men måske generer det dig ikke – og under alle omstændigheder er øerne stadig blandt de allersmukkeste. Både dykkere og elskende par holder af disse smukke øer, med de krystalklare vande, og de hvide sandstrande. Hvis du gerne vil have lidt privatliv, kan du tage il Gili Meno, hvor du finder mere afsondrede steder. Hér ud for kan du også dykke, og opleve det enestående (nye) kunstværk, Nest, bestående af 48 stenfigurer, der langsomt vil beklædes med koraller, som et tegn på nærheden mellem menneske og natur. Værket er af den anerkendte kunstner Jason deCaires Taylor.

Læs mere: 10 ting at lave på Gili Islands & Bali

9. Havelock, Indien

Svajende palmetræer omkranser de kridhvide strande på Haveloc ø, en ø med brede, stille og øde strande, idylliske og pittoreske landsbyer. I de klare og varme vande omkring Haveloc har du også virkeligt gode muligheder for at dykke, og et stort og delikat udvalg af lækre fiske- og skaldyrsretter. Her er en afslappet stil, du kan leje bungalows, og her er perfekt til den helt rolige, sjælsfodrende ø-ferie.

Find billige flybilletter til Indien

Se mere: 10 fascinerende steder i Indien du må opleve

10. Con Dao, Vietnam

Con Dao er blot en af Vietnams mange smukke lokationer, og du kommer til denne smukke ø-gruppe (16 øer) via Ho Chi Minh City. Her er koralrev, palmer, regnskov, elegante strandhoteller, skønhed – og nok at udforske. Vil have et blik ind i stedets dramatiske historie, så kan du besøge Revolutionary Museum, der har til huse i den tidligere franske kommandørs residens, eller besøge de gamle fængsler på hovedøen. Con Dao er både god til dig der vil dase, og dig der vil være aktiv: Du kan scuba dykke, snorkle, fiske – eller udforske området på motorcykel, der udlejes af de fleste hoteller her.

Find billige flybilletter til Con Dao

Se mere: De bedste strande i Vietnam

Mere rejseinspiration:

Top 10 Asien eventyr på budget

10 unikke europæiske øer ikke mange kender

Aktuelle rejsetilbud: Billige flybilletter til hele verden – lige nu

*Offentliggjort marts 2018. Priserne er indhentet indenfor 15 seneste dage for dagen for offentliggørelsen af denne artikel. Priser kan være afhængige af tidsmæssige ændringer, herunder begrænset antal.

Skyscanner er verdens rejsesøgemaskine, der hjælper dig med at få mest muligt for pengene både mht. flybilletter, hoteller og billeje.