Kort

Fly til Indien | Billige flybilletter

Fly til Indien

Indien er arealmæssigt verdens syvende største land og befolkningsmæssigt det næststørste. Som fødested for fire verdensreligioner og hjem for mange andre byder Indien på noget af den mest varierede historie, kultur og gastronomi, man kan forestille sig.

Visum

Visumpligt. Se her for yderligere oplysninger: http://um.dk/da/rejse-og-ophold/rejse-til-udlandet/pas-og-visum/indien-pas-og-visum/

Sæson

Indien er cirka ¾ så stort som EU, så klimaet varierer enormt fra Himalaya-bjergene i nordøst til Thar-ørkenen i nordvest til regnskove i forskellige egne. Meget groft sagt har Indien alle fire årstider, som falder samtidig som i Danmark. Tjek dog altid for din rejse afhængig af, hvilke landsdele, du skal besøge og hvornår.

Kom omkring

Hvis du skal rejse over længere afstande over landjorden, er det vigtigt at rejse i god tid før eventuel hjemrejse. Til gengæld kan du prøve at rejse med verdens største og et af verdens ældste jernbanenetværk. Bemærk også, at et såkaldt ”Protected Area Permit” (PAP) kræves for at rejse gennem visse beskyttede områder. For de helt store afstande kan det varmt anbefales at flyve – selv fjerne bjergegne og indiske øer kan nås med fly.

Åbningstider

Mange butikker har åbent mandag til lørdag fra 9 – 19. Markedernes åbningstider varierer, men åbner ofte om formiddagen til kl. 22.

Drikkepenge

På store spisesteder inkluderes 10 % ofte i regningen. Det er dog ikke altid, at disse rent faktisk går til tjeneren. 5 % - 10 % regnes for gode drikkepenge, men er ikke obligatorisk. Bemærk, at enhver, der bærer din kufferter og tasker for dig vil forvente mindst 20 rupier per taske. I turistområder forventes der ofte drikkepenge for stort set alle typer service.

Information og nødstilfælde

Danmarks ambassade i Indien: 11 Golf Links, 110003 New Delhi Tlf.: +91-11-42090700 E-mail: delamb@um.dk

Alarmtelefon: Politi: 100 Ambulance: 101 Brandvæsen: 102. Der er lokale undtagelser, så tjek for det område, du rejser i.

Seværdigheder

1. Taj Mahal: Et af de absolut mest berømte monumenter på kloden. Dette mausoleum fra det 17. århundrede kaldes ”en tåre på evighedens kind”.

2. Varanasi: Med mere end 3.000 år bag sig er ”Templernes By” en af verdens ældste eksisterende byer og betragtes som hellig blandt hinduer jainer og buddhister.

3. Aurangabad: Dette distrikt er blandt andet hjem for Ajanta-grotterne, 30 buddhistiske monumenter skåret ud i grotter mellem det 2. århundrede f.Kr. til år 650. De nærliggende Ellora-grotter er lignende, men både for buddhisme, hinduisme og jainisme.

4. Kanha Nationalpark: Dette område er lidt mindre end Lolland og er hjem for over 1000 blomstrende plantearter, og så er det et af de bedste steder at få øje på en tiger i Indien.

5. Palolem: En af Goas mange skønne strande har roligt vand, billige restauranter, gode hoteller og et aktivt natteliv.

Hurtige fakta

Indbyggertal: Cirka 1 210 200 000

Valuta: Rupier (INR)

Landekode: 91

Religion: Cirka 80 % hindi, 13 % muslimer

Tidszone: UTC+5,5 (ingen sommertid)

Officielle sprog: Hindi og engelsk 

De priser, der vises på denne side, er kun anslåede laveste priser. Fundet de seneste 45 dage.