nyheder Top 10 Asien eventyr på budget – det bedste af Asien

Alle artikler

Top 10 Asien eventyr på budget – det bedste af Asien

Overvejer du sabbat-år, eller er du bare eventyrlysten? Oplev Østens duft, magi og mystik uden at gå fallit.

Asien er stedet for dig der har et sabbat-år på vej, eller bare er eventyrer. Duftene, lyset, maden, det mytiske og magiske – alt venter dig i Asien. Byer som Hanoi eller Bangkok er prisvenlige selv for små budgetter, og er utroligt eventyrlige. Mad og ophold kan gøres billigt, uden at det er helt forrykt beskedne vilkår. Velkommen til 10 af de mest budget-venlige asiatiske eventyr!

1. Pokhara, Nepal

SÅ er det backpacker-paradis! Pokhara i Nepal har en lang række hoteller af både budget, mellem og luksus slagsen. Hér er der mulighed for at møde et ekstremt åndeligt folk, at vandre under den høje, spektakulære himmel og virkelig være langt. langt hjemmefra. Men Pokhara er mere end vandring. Sejl ud til midten af den berømte Phewa sø. og driv omkring, lad dagen omfavne dig. Se solen stå op over Sarangkot´s bakketop og besøg Davi´s Vandfald, et helt igennem fortryllende vandfald. Gadekøkken-mad koster dig et par kroner – en god middag koster omkring 30 kr. Se at komme afsted ud under himmelhvælvet.

Find fly til Nepal

2. Vientiane, Laos

Hovedstaden Vientiane ligner mere en chilled out flodby end en hovedstad, men det er sådan set ret så charmerende. Byen er nem at komme omkring i på gåben, eller lej en cykel, det er tårefremkaldende billigt! Sært nok har Vientiane ikke turist-oppustede priser, men holder et lavt niveau, så du kan leve en hel dag med at suge indtryk, spise dejlig mad og få dig et par øl for omkring 30 kr. Det er ikke et sindssygt spændende sted måske – men helt sikkert et stop værd.

Find fly til Laos

3. Sapa, Vietnam

Verdens billigste øl, hoi bia, har hjemme i Vietnam – og så er tonen lagt, for dette smukke land venter kun på at blive besøgt at dig, der rejser på budget. Lej en motorcykel i Sapa for cirka 50 kr – for hele dagen! Så kan du fræse rundt og holde små pauser når du fristes af skønhed eller lækre frugtboder og gade-køkkener. Se Silver vandfaldet, kør til et af de mange markeder, besøg en nærtligende landsby. Husk at tjekke hvornår på året du tager afsted – priserne sæson-varierer.

Læs mere: 8 sparetips til en billig rejse til Sydøstasien

Find fly til Vietnam

4. Bagan, Myanmar

Hvad med en luftballon-tur henover pagoder og templer i Myanmar? Arh..det er i den mere dyre ende, men måske er det din livsdrøm – i så fald skal du af med cirka 1600 kr. MEN! Du kan nyde templerne fra landjorden også, lej en cykel og kør gennem dette utrolige sted med overraskelser for hvert sving. Bagan byder på variation, skønhed og åndelighed.
Du kan også køre i hestevogn, det koster cirka 100 kr. Mad og drinks? Koster det rene ingenting!

Find fly til Myanmar

5. Sihanoukville, Cambodia

Velkommen til Paradis: hoteller og hytter er billige, og der er masser af virkelig god mad i gade-køkkenerne. Mange hoteller har form som gæstehuse, og de tilbyder båd-ture ud til de omkringliggende øer – igen for ingenting, regn med cirka 150 kr for en fantastisk tur. Du kan også leje en kajak og padle rundt i de blå, blå bølger. Du kan komme tættere på naturen ved ledsagede, guidede udforsknings-ture eller lære at windsurfe – afslut de fine aktive dage med billige dejlige øl og smukke solnedgange.

Find fly til Cambodia

6. Chiang Mai, Thailand

Chiang Mai i Thailand topper mange lister af must-see´s i disse år. Her i det nordlige Thailand ligger den som en dragende ånd, der trækker rejsende til. Hotellerne er til trods for populariteten utroligt billige, og der er masser steder med sund, nærende, lækre spiser til ingen penge. Nat-markederne skal du besøge, her er alt billigt, og det giver en oplevelse at tage del i denne spøjse lokale kultur. Du har chancen for alletiders adrenalin-kick her også: Klippe-udspring, dykning, eller rid på en elefant for få håndører. Og så hopper du lige i de varme kilder, eller får dig en massage bagefter.

Læs mere: 8 thailandske øer du bare må besøge

Find fly til Chiang Mai, Thailand

7. Sri Lanka

Blandingen af uvirkelig smuk natur kombineret med forbløffende historiske steder gør Sri Lanka til sit helt eget. Besøg Yala National Park hvor der er fri entré, og hvor leje af jeep og guide kun koster dig cirka 200 kr. Kom tæt på elefanter, bestig Adam´s Peak eller tjek de OTTE – ja, 8! – UNESCO Verdenskulturarv steder ud! Du kan også tage toget – her bliver du helt blandet ind i det lokale liv, og det er en superbillig måde at få en oplevelse på. Strandene vil få dig til at besvime af fryd – endnu en gratis glæde, og de mange billige lokale retter, uhmmm curry! – skal nok holde dig mæt.

Find fly til Sri Lanka

8. Bohol, Fillippinerne

Filippinerne er utroligt prisvenligt – og menneskene findes vist ikke rarere noget sted på kloden. Selv berømte steder som Boracay eller Palawan, der kribler af turister, er nemme at besøge biliigt! Bohol´s natur er enestående og utrolig, besøg en mahogni-skov eller de sært udseende, verdensberømte Chokolade Bakker, Fillipinernes mest berømte attraktion. Føl dig som den vildeste jord-omrejser mens du krydser gennem naturen på små knirkende bambus-broer, og vær sikker på at opleve Tarsler Sanctuary – her kan du virkelig tale om en helt unik oplevelse.

Find fly til Fillippinerne

9. Penang, Malaysia

Malaysia er både billigt og fuldkommen overvældende smukt – maden er lækker, menneskene venlige og kulturen rig. Der er alle gode grunde til at besøge Malaysia! Penang tilbyder et fuldkommen vanvittigt vævet tæppe af forskellige kulturer, af chokerende arkitektur, af mad – delikat! til enhver pengepung. Det koster næsten intet (cirka 25 kr) for en fuld, guidet tour af det legendariske Cheong Fatt Tze Mansion museum, og at suge indtryk ved at bestige Penang Hill eller det verdensberømte Kok Lok Si Templet er jo gratis – og storslået! Det store udvalg af mad fra f.x. gade-køkkener, kvarteret Lille Indien eller lokale små-cafeer er fantastisk til at få budgettet til at holde.

Find fly til Penang, Malaysia

10. Taipei, Taiwan

Taipei i Taiwan´s hoteller er ikke de allerbiligste i hele verden – dog på ingen måde dyre – men det er maden og andre fornødenheder der gør Taipei til en by der byder dig velkommen. Natmarkeder giver dig chancen for at snuse rundt og suge stemning, helt utroligt billigt, og undergrundstogene er næsten pinligt bilige – det gør det nemt at komme rundt i denne pulserende storby. Byen har masser af spænding og skønhed – se bare billedet!

Find fly til Taipei

taipei

Få mere rejseinspiration:

Japan på budget! Sådan gør du: få gode tips og se video

15 tips: Sådan overlever du den lange flyvetur

Skyscanner guide: Sådan finder du de billigste flybilletter – bl.a sidste-minuts flybilletter

Opdateret juli 2017. Priser er indhentet indenfor de seneste 15 døgn. Priserne er vejledende og tilbuddene kan være i begrænset antal.

Skyscanner er verdens rejsesøgemaskine, der hjælper dig med at få mest muligt for pengene både mht. flybilletter, hoteller og billeje.

Kort